Νέες διακρίσεις για τους παίκτες του Φοίνικας που ήταν στους διακριθέντες της 13ης αγωνιστικής

Λέσκοφ και Καϊσλασάλο στην καλύτερη επτάδα

  • Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 2019 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 31 Ιαν. 2019 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας με την απόκτηση του Σαμούλι Καϊσλασάλο δείχνει να βρήκε τον άξιο αντικαταστάτη του Τόμισλαβ Ντόκιτς που αποχώρησε, καθώς ο νεαρός αθλητής κατάφερε όχι μόνο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί, αλλά και να συμπεριληφθεί στην καλύτερη επτάδα της 13ης αγωνιστικής, έπειτα την πολύ καλή του εμφάνιση κόντρα στον Παμβοχαϊκό. Ο Φιλανδός διαγώνιος έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο στην παρούσα φάση τον Φοίνικα, όσο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος και των play off. Επίσης στην καλύτερη επτάδα του πρωταθλήματος μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Παμβοχαϊκό συμπεριλήφθηκε και ο Πασαδόρος του «Πειρατικού» Μέριν Λέσκοφ. Ο Φοίνικας μετά τις πολύ καλές και πετυχημένες μεταγραφικές προσθήκες έχει πραγματοποιήσει έως και σήμερα μία πάρα πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και δικαίως βρίσκεται στην τρίτη (3η) θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Τελειώνουν τα… ρεπό για Φοίνικα

 

Η ομάδα της Σύρου μετά τον ματς με τον Παμβοχαϊκό, αλλά και τον διπλό τελικό του League Cup με τον Ολυμπιακό, επιστρέφει στα… ρεπό, αφού όπως ήταν ήδη γνωστό οι Συριανοί στο ξεκίνημα του 2019 θα είναι ένα κάπως περίεργο και αλλοπρόσαλλο πρόγραμμα. Οι Συριανοί μετά τέλος του πρώτου γύρο και τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Χριστουγέννων, είχαν… ρεπό. Αυτό συμβαίνει αφού σε… παγκόσμια πρωτοτυπία σε ένα πρωτάθλημα υπάρχουν 10 ομάδες με δύο ρεπό. Τα… βάσανα λοιπόν τελειώνουν και το «Πειρατικό» θα έχει την ευκαιρία μέσα από τους αγώνες να μονταριστεί και να πάει έχουν μία αγωνιστική συνέχεια στην τελική φάση. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν κι από την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου, καθώς όσο πιο ψηλά τόσο πιο… βατό αντίπαλο θα έχει στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε πως θα υπάρξουν διασταυρώσεις και θα είναι σημαντικό ο Φοίνικας να αποφύγει κάποιο από τα μεγάλα ονόματα, ώστε να έχει την ευκαιρία να προχωρήσει και να μπει σε τροχιά… τετράδας, για μία ακόμη χρονιά. Μία σεζόν η οποία δεν ξεκίνησε είναι αλήθεια με τόσο υψηλά όνειρα, όμως χάρη στην προσπάθεια των αθλητών και της τεχνικής ηγεσίας ο Φοίνικας είναι και ανταγωνιστικός, αλλά και υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι τρίτος πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και θα έχει την ευκαιρία αν συνεχίσει έτσι να ξεκινήσει με πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Τώρα ο κ. Παβλίσεβιτς θα έχει την ευκαιρία τόσο τις μέρες που προηγήθηκαν, όσο και αυτές που θα έρθουν να δουλέψει με τους παίκτες του και να είναι έτοιμος για το εκτός έδρας ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο οποίος… καίγεται για βαθμούς. Η ομάδα της Σύρου είχε επικρατήσει με 3-0 σετ του Εθνικού στον πρώτο γύρο, όμως τα πράγματα πλέον έχουν μπει στην τελική ευθεία και οι ομάδες παίζουν το κάθε ματς σαν να είναι… τελικός. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμεί με την ΑΕΚ, έχοντας από δέκα (10) βαθμούς. Ο Φοίνικας που είναι στην τρίτη (3η) θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μάλιστα κάνει κι ένα ρεπό –αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνει το δεύτερο – έχει 19 πόντους.

 

 

 

Η dream team της 13ης αγωνιστικής της Volley League 2018-19

 

H κορυφαία ομάδα Βest Team MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19:

 

 

 

MVP ΒΙKOΣ COLA: Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία, κεντρικός Α.Ο.Π. Κηφισιάς) 

 

Πασαδόρος: Μέριν Λέσκοφ (Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)

 

Διαγώνιος: Σαμούλι Καϊσλασάλο (Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) 

 

Ακραίοι: Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Γιέρουν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

 

Λίμπερο: Γιώργος Κάπελας (Α.Ο.Π. Κηφισιάς)

 

Κεντρικοί: Αλεξάνταρ Όκολιτς (Π.Α.Ο.Κ.), Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος - Α.Ε.Κ.)
9η αγωνιστική: Ροντρίγκο Αμπράο Ρουίζ Ντανιέλ (Βραζιλιάνος ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
10η αγωνιστική: Σωτήρης Πανταλέων (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
12η αγωνιστική: Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδός διαγώνιος - Π.Α.Ο.Κ.) 
13η αγωνιστική: Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία, κεντρικός Α.Ο.Π.Κηφισιάς) 

 

 

Ο Ντούσαν Λόπαρ MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής

O νεοαποκτηθέντας κεντρικός του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Ντούσαν Λόπαρ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

 

Ο Σέρβος κεντρικός του Α.Ο.Π.Κηφισιάς ήταν κορυφαίος της ομάδας του στη νίκη με 3-0 σετ επί του Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015 στο Ζηρίνειο. Σημείωσε 11 πόντους με 4/7 επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 57%) και 7 τελειωμένα (kill) μπλοκ. Επίσης έβγαλε πολλά μπλοκ και άμυνες που γύρισαν σε αποτελεσματικές κόντρα επιθέσεις για την ομάδα του. 

 

Είναι η πρώτη φορά που ο Ντούσαν Λόπαρ αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Volley League Πάμε Στοίχημα και ο πρώτος παίκτης του ΑΟΠ Κηφισιάς που λαμβάνει αυτή την διάκριση την εφετινή σεζόν. Επίσης είναι  και μάλιστα είναι η 23η φορά που παίκτης του ΑΟΠ Κηφισιάς αναδεικνύεται MVP από τότε που η ομάδα ανέβηκε στην Volley League.

 

O Ντούσαν Λόπαρ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος από τον εαυτό μου και κυρίως από την επιλογή μου να έρθω στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Εντυπωσιάστηκα με το αγωνιστικό επίπεδο. Είναι πολύ υψηλό και πολύ ανταγωνιστικό. Βρίσκομαι σε έναν σύλλογο που είναι οικογένεια. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά και οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί αθλητές και πολύ καλοί βολεϊμπολίστες. Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την ατομική διάκριση μόλις από την δεύτερη παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με γεμίζει αυτοπεποίθηση και υπόσχομαι ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Αφιερώνω το βραβείο σε όλη την ομάδα και ειδικά στη σύζυγο μου και στην οικογένεια μου που βρίσκονται στην Σερβία και με στηρίζουν. Είναι η δεύτερη μεγάλη ατομική διάκριση στην καριέρα μου. Πριν δύο χρόνια αναδείχτηκα στη Σερβίς καλύτερος μπλοκέρ του πρωταθλήματος». 
 

Το βιογραφικό του Ντούσαν Λόπαρ

Γεννημένος 2/8/1991, κεντρικός, ύψος 2.04

2018-19 (από 8/1/2019): Α.Ο.Π.Κηφισιάς
2017-18: Ορανζ Νασό (Γαλλία)
2016-17: Νόβι Παζάρ (Σερβία)
2015-16: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
2014-15: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
2013-14: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
2012-13: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

 

 

Στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης Χήρας και Ρωμαλιάδης

Διπλό μεταγραφικό… χτύπημα για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέσα από ανακοινώσεις έκανε γνωστό πως συμφώνησε με τον πρώην κεντρικό του Φοίνικα Σύρου Αλέξανδρο Χήρα, όσο και με τον λίμπερο Αλέξανδρο Ρωμαλιάδη.

Ο «γηραιός» που συνεχίζει να ενισχύεται σε θέσεις κλειδιά, θέλει να κάνει έναν καλύτερο δεύτερο γύρο και να ανέβει ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ηρακλής με τους 13 βαθμούς που έχει μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 6η θέση και το ερχόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ.

 

Η ανακοίνωση για την απόκτηση του Χήρα

«Το ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Αλέξανδρου Χήρα. Ο Αλέξανδρος είναι γεννημένος στις 28-5-1988 στην Κατερίνη, έχει ύψος 1,98 και αγωνίζεται στη θέση του Κεντρικού. Το καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τον Ηρακλή.   

Ομάδες που έπαιξε

2016-19 Φοίνικας Σύρου

2015-16 Α.Ο. Ορεστιάδας

2014-15 Λαμία

2010-12 ΣΠΑ Καρδίτσας

2009-2010 Κόροιβος Αμαλιάδας

2007-2009 Ζαφειράκη Νάουσας

2004-2007 Αρχέλαος Κατερίνης

 

Η ανακοίνωση για του Ηρακλή για Ρωμαλιάδη

 

Την απόκτηση του λίμπερο Αλέξανδρου Ρωμαλιάδη ανακοίνωσε ο Ηρακλή Πετοσφαίριση προκειμένου να καλύψει μαζί με τον Αντώνη Μπουράκη το κενό του Λάμπη Μπαμπαλιούτα.

 Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

“Το ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Αλέξανδρου Ρωμαλιάδη από την ΑΕ Πανοράματος. Ο Αλέξανδρος είναι γεννημένος 13.02.89 είναι ένα δικό μας παιδί που στο παρελθόν αγωνίστηκε στα παιδοεφηβικά τμήματα αλλά και στην ανδρική ομάδα και μαζί με τον Μπουράκη θα καλύψει τη θέση του Λίμπερο. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα και του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και πολλές επιτυχίες.

 

Αποφάσεις της 136ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Παρουσία των εκπροσώπων των Τ.Α.Α. πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral η 136η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. στην οποία έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το φλουρί κέρδισε ο Ολυμπιακός.

Οι σημαντικότερες εργασίες του Δ.Σ. και οι αποφάσεις του ήταν οι εξής:

 

1.Παρέστη εκ μέρους της ΚΕΔ ο Βασίλης Ράπτης. Υπέβαλε προτάσεις και επισημάνσεις μετά την ολοκλήρωση του Α΄γύρου αλλά και του ετήσιου συνεδρίου διαιτησίας που έγινε το σαββατοκύριακο στην Πορταριά με σκοπό την βελτίωση της εικόνας του πρωταθλήματος.

2.Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ έκανε απολογισμό του Α΄γύρου του πρωταθλήματος. Επισήμανε το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει και συζητήθηκαν προτάσεις για ελλείψεις των ΤΑΑ σε οργανωτικά και γηπεδικά θέματα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του πρωταθλήματος Volley League.

3.Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ανέλυσε τις εκκρεμότητες των ΤΑΑ και την διευθέτηση τους μέσα από το θεσμό της Επιτροπής Αδειοδότησης στην οποία και προεδρεύει. Επίσης έκανε ενημέρωση για την σύνθεση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Ε.Ε.Ο.Δ.Α.Π.) καθώς και τον ορισμό του νέου αθλητικού δικαστή της Ε.Σ.Α.Π. (Στην Ε.Ε.Ο.Δ.Α.Π. τακτικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ ορίστηκε ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και αναπληρωματικό μέλος ο Αλέξης Αλεξίου από την Α.Ε.Κ.).

4.Εγκρίθηκε το αγωνιστικό καλεντάρι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19.

5.Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2019.

6.Εγκρίθηκε ομόφωνα η αγορά ενός ηλεκτρονικού συστήματος video referee check (το γνωστό V.A.R. που ισχύει στο ποδόσφαιρο).

7.Εγκρίθηκε και τυπικά η αποβολή του ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας από την Ε.Σ.Α.Π. (οι αγωνιστικές ποινές για τη μη κάθοδο του στο πρωτάθλημα θα επιδοθούν από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ που έχει ορίσει δικάσιμο στις 31/1/2019).

8.Συζητήθηκαν διεξοδικά δέσμη προτάσεων της Ε.Σ.Α.Π. προς την Ε.Ο.Π.Ε. για την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2019-20, τους κανονισμούς, την wild card και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

9.Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. πραγματοποίησε ενημέρωση για τις χορηγίες του πρωταθλήματος και για θέματα που αφορούν την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την .Ο.Π.Α.Π.  Α.Ε.

 

 

Τεχνική συγκέντρωση διαιτητών: Τσάλεντζ ρέφερι θα ζητάει και ο πρώτος διαιτητής!

Mε την συμμετοχή όλων των αξιολογημένων διαιτητών, των κομισαρίων παρατηρητών και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έγινε στην Πορταριά το σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου η δεύτερη τεχνική συγκέντρωση διαιτησίας Volley League για τη σεζόν 2018-19.

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΑΠ προβλέπονται τρεις τεχνικές συγκεντρώσεις διαιτητών μέσα στην αγωνιστική περίοδο (στην αρχή, μετά το τέλος του Α΄γύρου και στο φινάλε του πρωταθλήματος).

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος Γιώργος Κερκινές ο οποίος ανέλυσε ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια των αγώνων και κυρίως με θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος.

Ο Βασίλης Ράπτης στην εισήγηση του ανέλυσε τις δύσκολες και σπάνιες περιπτώσεις που προκύπτουν όπως π.χ. οι άδειες αγώνων, ζητήματα των υποδομών των γηπέδων κλπ.

Ο ΣταμΆτης Μιχελινάκης παρουσίασε βίντεο με επιλεγμένες δύσκολες φάσεις από τους αγώνες και αναλύθηκαν τα σφυρίγματα και ο τρόπος χειρισμού τους.

Ο Κώστας Βουδούρης έκανε ανάλυση σχετικά με τις δυνατότητες και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος.

Ο Γιώργος Γεωργουλέας παρουσίασε την εισήγηση του γύρω από το ρόλο και το έργο των παρατηρητών στη διαιτησία του βόλεϊ σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα.

Επίσης μίλησαν όλοι οι παρατηρητές καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς μέσα από τις εμπειρίες τους στους αγώνες της Volley League και κατέγραψαν πακέτο προτάσεων για το τι πρέπει να διορθώσουν οι διαιτητές και τι πρέπει να προτείνουν στην διοργανώτρια για την αναβάθμιση του ρόλου τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Αντωνούλης ανέλυσε τεχνική διαιτησίας συγκεκριμένων περιπτώσεων και καθώς και ανάλυση των παρατηρήσεων που σημειώθηκαν από τους παρατηρητς κατά τη διάρκεια του Α΄γύρου. Επίσης

έστειλε σε όλους τους παρατηρητές ερωτηματολόγιο για να καταγράψουν τις παρατητήσεις τους σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούν πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων. 

Τα συμπεράσματα της τεχνικής σύσκεψης καταγράφηκαν και παραδόθηκαν για μελέτη και αξιοποίηση από την ΕΣΑΠ.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Αντωνούλης μεταξύ των προτάσεων προς την ΕΣΑΠ είναι η καθιέρωση και ενός τσάλεντζ ρέφερι που θα έχει δικαίωμα να πάρει ο πρώτος διαιτητής του αγώνα εφόσον έχουν εξαντληθεί τα τσάλεντζ ρέφερι των ομάδων για να έχει τη δυνατότητα να αποσαφηνίσει μία δύσκολη φάση. Υπενθυμίζεται πως στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει δύο τσάλεντζ ρέφερι στα πρώτα τέσσερα σετ και ένα στο τάι μπρέικ, ενώ στο διεθνή χωρο ισχύει δύο τσάλεντζ ρέφερι σε κάθε σετ συμπεριλαμβανομένου του τάι μπρέικ.

«Ζητήσαμε να καθιερωθεί και το τσάλεντζ ρέφερι από τον διαιτητή ώστε να οι Ελληνες διαιτητές να έχουν όλα τα όπλα που έχουν και στους διεθνείς αγώνες για τη μεγαλύτερη αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Η τεχνική συγκέντρωση διαιτησίας είναι ένας πολύ δυνατός και παραγωγικός θεσμός που βοηθάει το Σώμα των διαιτητών και το πρωτάθλημα. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και ακόμα και έμπειροι διαιτητές επιμορφώνονται αλλά και μεταδίδουν τις εμπειρίες τους και τις παρατηρήσεις τους ώστε να υπάρχει βελτίωση όλων προς όφελος βεβαίως του πρωταθλήματος», δηλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Αντωνούλης.