Ο Φοίνικας επικράτησε με 1-3 της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο και προκρίθηκε στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας

«Πειρατικό» ρεσιτάλ

  • Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:51
  • /   Eνημέρωση: 6 Φεβ. 2019 - 22:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Οι «Πειρατές» του Αιγαίου δεν καταλαβαίνουν από θάλασσες και μποφόρ, αφού αν και ταξίδεψαν το πρωί της Τρίτης και δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστούν, πέρασαν σαν… άνεμος από το Ζηρίνειο επικρατώντας με 1-3 της Κηφισιάς. Το παιχνίδι ο Φοίνικας θα μπορούσε να το είχε καθαρίσει νωρίτερα αφού από καθαρά δικά του λάθη έχασε το πρώτο σετ , όπου για ένα μεγάλο διάστημα έδειχνε να το ελέγχει. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα των Βορείων Προαστίων και με αυτόν τον εμφατικό τρόπο προκρίθηκαν στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας, όπου την Πέμπτη μετά την κλήρωση θα μάθει τον αντίπαλό του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την επίθεση του Σπυρινούνη, όμως η μπάλα δεν πέρασε ποτέ στο τερέν του Φοίνικα (0-1). Το διπλό μπλοκ του Φοίνικα και κυρίως ο Λέσκοφ με μπλοκ πάνω στον Χαντ έκανε το 2-5. Ο Εβάντρο στην κόντρα το 2-6, με το «Πειρατικό» να ξεκινά καλά το παιχνίδι, καθώς στο ξεκίνημά του πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων. Κακή επίθεση από τον Ολλανδό της Κηφισιάς 3-9. Το σερί της Κηφισιάς σταμάτησε με τον πρώτο χρόνο του Φίλιο 9-11. Εκτός τελικής γραμμής η επίθεση του Σπυρινούνη 9-13 και η διαφορά στο +4 για τους Συριανούς. Ο Μήλης πήρε το μπλοκ άουτ για το 12-16. Ο Ρουμελιωτάκης με επίθεση στην κόντρα μείωσε σε 2 πόντους 19-21 για την Κηφισιά. Τραγικό λάθος από Φίλιο και Βελούδη, που κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα 21-22. Ο Λάνε έκανε το 22-22. Ο Σπυριούνης έκανε το 25-24. Ο Εβάντρο το 25-25. Εκτός τελικής γραμμής η επίθεση του Καϊσλασάλο και η Κηφισιά πήρε ένα ουσαστικά χαμένο σετ, αφού βρέθηκε ακόμη και με πέντε πόντους πίσω. Το 27-25 έδωσε το σετ στους γηπεδούχους που παρά το μέτριο ξεκίνημα κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα… δώρα των Συριανών.

Πόντο – πόντο οι ομάδες στο δεύτερο σετ, με τον Βουλκίδη να ισοφαρίσει σε 5-5 με άσσο.  Ο Φοίνικας συνέχισε να πιέζει κυρίως από την γραμμή του σερβίς κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο σκορ με 6-8 με τον Εβάντρο και στη συνέχεια ο Χαντ έστειλε τη μπάλα άουτ 6-9. Σερί 1-9 για το «Πειρατικό» καθώς το 5-3 έγινε 6-12 και ο κ. Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Λόπαρ με άσσο μείωσε για την Κηφισιά σε 9-14. Ο Καϊσλασάλο πήρε το μπλοκ άουτ έκανε το 14-20 και ο Φοίνικας μπήκε στην… τελική ευθεία του σετ με μία σημαντική διαφορά. Ο Βουλκίδης με πρώτο χρόνο έκανε το 18-24 και η ομάδα της Σύρου τελείωσε το σετ με 18-25 μετά την άσχημη επίθεση του Χαντ.

Ντέρμπι το τρίτο σετ στο ξεκίνημά του αφού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Ο Λααν με άσσο έβαλε την Κηφισιά μπροστά στο σκορ με 8-7 και συνεχεία ο Εβάντρο έκανε το 8-8. Στη συνέχεια ο Φοίνικας πάτησε… γκάζι και έφερε τη διαφορά στο +5, 12-17 αναγκάζοντας τον κ. Ζαλμά να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Βελούδης έκανε λάθος και η Κηφισιά μείωσε σε 14-17. Ο Καϊσλασάρο έκανε το 15-21 σε ένα κρίσιμο σημείο και τον Φοίνικα να είναι κοντά στην… ανατροπή. Ο Ρουμελιωτάκης πήρε το… ράλι και μείωσε για την Κηφισιά σε 22-23, σε ένα σετ που έδειχνε… Φοίνικας. Ο Παπαδόπουλος πήρε τον πόντο, σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων κάνοντας το 22-23. Ο αρχηγός του «Πειρατικού» πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 23-25, με τους Συριανούς να κάνουν τελικά την ανατροπή στο σκορ 1-2.

Η Κηφισιά μπήκε αποφασισμένη να πάει το ματς στο τάι μπρέικ, καθώς μετά το πολύ καλό ξεκίνημά της στο τέταρτο σετ, ξέφυγε με τρεις, 6-3 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Φοίνικας στη συνέχεια με τον Εβάντρο ισοφάρισε σε 8-8 και ο ίδιος παίκτης το 9-9. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες ο κ. Βουδούρης έδειξε κόκκινη κάρτα και αποβολή στον Χαντ και το σκορ έγινε 11-13. Ο Βουλκίδης με άσσο έκανε το 14-17. Ο Καϊσλασάλο πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 18-21, δίνοντας αέρα τριών πόντων σε ένα κρίσιμο σετ. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ για το 22-25 και ο Φοίνικας με 1-3 σετ προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου.