Την Πέμπτη ο αγώνας της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου μεταξύ του Πήγασου Πολίχνης και του Φοίνικα Σύρου

Θέλει μόνο… πρόκριση

  • Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 20 Φεβ. 2019 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την Πέμπτη στις 21:00 θα αγωνισθεί ο Φοίνικας με τον Πήγασο Πολίχνης. Ο αγώνας για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ελλάδος πήγε μία μέρα αργότερα ώστε το «Πειρατικό» να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς μετά την εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά στη Σύρο δεν σκέφτεται κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, ώστε να επανέλθει η ψυχολογία ενόψει… ΠΑΟΚ. Το «Πειρατικό» το οποίο δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να βρει τα… πατήματά του και να επανέλθει σε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια μετά την ήττα από την Κηφισιά η ομάδα της Σύρου έχασε ένα σημαντικό πλεονέκτημα που διατηρούσε, αφού σε περίπτωση νίκης θα είχε τον… πρώτο λόγο για την κατάκτηση της τρίτης (3ης) θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον, μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα (Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Κηφισιά) ο Φοίνικας έμεινε στην πέμπτη (5η) θέση πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Παμβοχαϊκό. Βέβαια στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο οποίο κι εκείνος δεν είναι στα καλύτερά του, ο Φοίνικας έχει και μπορεί να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς. Αυτό γιατί την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ έχει ένα δύσκολο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου, καθώς φιλοξενεί στο… παλατάκι τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς που τόσο και οι δύο ομάδες θα χαλάσουν αρκετή ενέργεια.

Τώρα, όσον αφορά τον Φοίνικα Σύρου στόχος στο ματς με τον Πήγασο είναι η νίκη, αφού το «Πειρατικό» θέλει να βρεθεί σε ένα ακόμη final four. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ο Ράτκο Παβλίσεβιτς έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του και την Τετάρτη το απόγευμα η ομάδα θα αναχωρήσει με αρχικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια με πούλμαν θα ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη.

 

 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

 

17.00:Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός ΣΦΠ

17.00: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ

19.30: Ροδίων Άθλησις - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

 

21.00: Πήγασος Πολίχνης - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

 

 

Στην Αλεξανδρούπολη ο Ολυμπιακός για το ματς κυπέλλου με τον Εθνικό

 

Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του CEV Cup ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την πρόκριση στο φάιναλ-4 του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί την Τετάρτη με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη. Το Δελτίο Τύπου του Ολυμπιακού:

Μετά τη σπουδαία πρόκριση στους «4» του CEV Cup, το πρόγραμμα των υποχρεώσεων του Θρύλου περιλαμβάνει στροφή στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι Πειραιώτες που είχαν ρεπό το Σαββατοκύριακο στη Volleyleague, ξεκίνησαν τη Δευτέρα (18/2) την προετοιμασία τους για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με στόχο την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο νοκ άουτ αγώνας της φάσης των «16» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (20/2) στις 17:00 στην Αλεξανδρούπολη. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει την Τρίτη (19/2) το μεσημέρι και το θετικό για το τεχνικό επιτελείο είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

 

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός… μάχονται για μία θέση στο final four

Με φόντο την πρόκριση στο Final 4 της Ιεράπετρας, ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, στην δεύτερη αγωνιστική της Β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών 2018-19.

Η εκτός έδρα ήττα από τον Παμβοχαϊκό, αποτελεί παρελθόν για τους ασπρόμαυρους που καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πρασίνων, στην νοκ άουτ αναμέτρηση στο Παλατάκι, προκειμένου να εξασφαλίζουν το εισιτήριο για την τετράδα του θεσμού.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στη φετινή σεζόν. Στις προηγούμενες δυο αναμετρήσεις ο Δικέφαλος επικράτησε με το ίδιο σκορ (3-0), για την 1η και 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν ενώ επιστρέφει και ο Γκάρετ Μουαγκατούτια, ο οποίος απουσίασε από το ματς του Σαββάτου στις Η.Π.Α..

Ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδος, κ. Σάκης Ψάρρας, δήλωσε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:
"Έχουμε μπροστά μας το πιο σημαντικό παιχνίδι από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που θα μας φέρει κοντά στον πρώτο στόχο της χρονιάς, που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Θα θέλαμε να έρθουν οι φίλαθλοι μας στο γήπεδο, για να μας βοηθήσουν στο να φτάσουμε στη νίκη".
Διαιτητές: Θεμελής, Δεληκωστίδης Παρατηρητής: Αντωνούλης
Επόπτες: Τοσουνίδης, Δρανίτσας, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

 

 

 

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στην ΑΕΚ

 

Το ΤΑΠ ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Άκη Φλαούνα που το 2014 κατέκτησε το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Ο Άκης Φλαούνας θα είναι ο νέος πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μαζί του θα είναι ως βοηθός προπονητή ο κ. Κώστας Αγγελίδης, που παραμένει στο τεχνικό τιμ.

Ο κ. Φλαούνας επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά έμπρακτα την αγάπη του για την ΑΕΚ, κάνοντας αποδεκτό το κάλεσμα της διοίκησης του Συλλόγου. Ο πιστός στρατιώτης της “Ένωσης” αποτελεί τον μοναδικό τροπαιούχο προπονητή στην ιστορία της ομάδας, καθώς με εκείνον στο τιμόνι, κατακτήθηκε το League Cup το Φεβρουάριο του 2014, ενώ την ίδια χρονιά οδήγησε την ομάδα στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο κ. Φλαούνας, παράλληλα, έχει οδηγήσει την ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία 2 φορές. Το 2011-12 ανήκε στο τεχνικό τιμ της “Ένωσης” οδηγώντας την από την Β’ Εθνική στην μεγάλη κατηγορία, ενώ την περασμένη σεζόν (2017-18) συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της αήττητης ανόδου στην Volleyleague». 

Ο νέος τεχνικός της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, δήλωσε: “Έρχομαι σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ. Προέρχομαι προπονητικά από τα σπλάχνα της ομάδας και όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα δεν θα μπορούσα να γυρίσω την πλάτη στα δύσκολα. Σε αυτήν την στιγμή δεν περισσεύει κανείς και για αυτό το λόγο καλώ τον κόσμο της ομάδας που αγαπώ και με έχει αγαπήσει και εκείνος, να στηρίξει την προσπάθειά μας”.