Με τον Ηρακλή στο final four του Κυπέλλου κληρώθηκε ο Φοίνικας

Με… σύμμαχο την τύχη

Στα γραφεία της ΕΟΠΕ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών του φάιναλ-4 του κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει στην Ιεράπετρα της Κρήτης 20-21 Απριλίου 2019.

Στον Α΄ ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Ηρακλής Πετοσφαίριση και ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου και στον δεύτερο ημιτελικό ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο Ηρακλής και ο Φοίνικας Σύρου θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά σε ημιτελικό μετά τις 23 Μαρτίου 2013 στο Ρέθυμνο όπου ο Φοίνικας είχε νικήσει 3-1 σετ και είχε περάσει στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Η… τύχη χαμογέλασε στο «Πειρατικό» αφού με μία καλή εμφάνιση του δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να νικήσει, αλλά να βρεθεί σε έναν ακόμη τελικό και να διεκδικήσει το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Φοίνικας έχει κατακτήσει μόνο το κύπελλο του League Cup και όπως είναι φυσικό θέλει να βάλει στην τροπαιοθήκη του το κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα της Σύρου όχι μόνο μπορεί να περάσει, αλλά και όπως έχει αποδείξει να διεκδικήσει με αξιώσεις το κύπελλο. Από την πλευρά του οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Φοίνικα γνωρίζει πως έχει μία… χρυσή ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό και στο αμέσως χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει το βάρος θα πέσει στους αγώνες για το final four.

Το παιχνίδι που σίγουρα τραβά την προσοχή της φίλαθλης κοινωνίας είναι αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, καθώς οι δύο αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν και το στέμμα του πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν αντίπαλοι για πέμπτη φορά και τέταρτη συνεχόμενη σε ημιτελικό φάιναλ-4.

Το 2018 στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 3-2 σετ.

Το 2017 στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-1 σετ.

Το 2016 στην Γλυφάδα ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-2 σετ.

Το 2015 στη Σύρο ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 3-1 σετ.

Το 1999 στη Δράμα ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-0 σετ. 
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ-4 στην Ιεράπετρα Κρήτης

Ημιτελικοί 20 Απριλίου 2019

Ηρακλής Πετοσφαίριση - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Τελικός 21 Απριλίου 2019

Νικητές ημιτελικών