Ο Φοίνικας θα φιλοξενήσει την Παρασκευή στις 20:30 στο κλειστό του «Δ. Βικέλας» τον Ολυμπιακό

Για να του σπάσει το… αήττητο

  • Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 1 Μαρ. 2019 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τον Ολυμπιακό θα φιλοξενήσει την Παρασκευή το απόγευμα στις 20:30 στον κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ο Φοίνικας Σύρου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Ένα ματς το οποίο μαγνητίζει λόγω των ονομάτων, αλλά και της απόδοσή τους. Οι Πειραιώτες μετά την ήττα από την Τρεντίνο με 0-3 στο Ρέντη έρχονται στην Ερμούπολης για τη νίκη και τη διατήρηση του αήττητου στις εγχώριες διοργανώσεις. Από την άλλη ο Φοίνικας μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες από Εθνικό Αλεξανδρούπολη (εκτός), Κηφισιά (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, αλλά και να βάλει τις βάσεις για μία καλή θέση στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Αγωνιστικά προβλήματα από πλευράς Φοίνικα δεν υπάρχουν καθώς ο Ράτκο Παβλίσεβιτς έχει όλους τους αθλητές του στη διάθεσή του. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη η ομάδα της Σύρου είχε πολύ καλή απόδοση παρά την ήττα με 3-1 και μάλιστα θα μπορούσε να φύγει από το… Παλατάκι με βαθμό ή βαθμούς. Αυτό το παιχνίδι βέβαια από πλευράς Φοίνικα θέλουν να το αφήσουν πίσω τους αφού δεν υπήρξε και η καλύτερη αντιμετώπιση και φιλοξενία, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να έχουν πολλά παράπονα. Ακόμη και η διαιτησία έκανε τα δικά της λάθη αφού στο τέλος του τρίτου σετ σε μία αψιμαχία που είχαν ο Λέσκοφ με τον Τακουρίδη, από το ματς αποβλήθηκε μόνο ο παίκτης του «Πειρατικού». Ενώ ο Τακουρίδης δέχθηκε μόνο την κόκκινη κάρτα. Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες του Φοίνικα έβγαλαν… αντίδραση κάτι που έλλειπε στα προηγούμενα ματς. Αυτή την εικόνα και τους αθλητές του γεμάτο πείσμα θέλουν να δουν και κόντρα στον Ολυμπιακό οι άνθρωποι της ομάδας της Σύρου, καθώς εκτός από τη νίκη επιθυμούν και την καλή εμφάνιση.

 

Ο Πασαδόρος του Φοίνικα Μαρίν Λέσκοφ για το ματς της Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό είπε: «Προπονούμαστε και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέρα με τη μέρα για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω στη ομάδα μας και είμαστε ικανοί να κάνουμε έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, η καλύτερη στο πρωτάθλημα και κάθε φορά είναι πρόκληση να παίζουμε μαζί τους και σίγουρα θα είναι ένας σκληρός αγώνας. Έρχονται στη Σύρο να αποδείξουν την κυριαρχία τους αλλά έχουμε δείξει όχι μόνο μια φορά ότι είμαστε ικανοί να προβάλουμε καλό βόλεϊ και γιατί όχι αυτή τη φορά μπορεί και να κερδίσουμε αν καταφέρουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να κρατηθούμε σε υψηλό επίπεδο καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που είναι κοντά μας κάθε φορά και τους περιμένουμε να μας υποστηρίξουν και σ’ αυτόν τον αγώνα».

 

 

Το πρόγραμμα, oι διαιτητές και η TV της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Γυμναστήριο Ερμούπολης 20.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Θεμελής, Γεροθόδωρος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Βρουτσής, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Κούτρα.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 17.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Π.Α.Ο.Κ. (ΕΡΤ-3)
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Τονονίδης, Βαγγέλογλου, Γραμματεία: Σκαρλατούδη.

Γυμναστήριο Μίκρας 19.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δεληκωστίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Τοσουνίδης, Δρανίτσας, Γραμματεία: Καρακούλια.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Γ.Τριαντάφυλλος, Βόχας 17.30: Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός - Α.Ε.Κ. (ΕΡΤ2)
Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Τόλιος, Σπίνας, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Ρεπό Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Ο.Π.Κηφισιάς 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ VOLLEY LEAGUE 2018-19

#

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ήττες

1

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

39

14

14

0

2

Π.Α.Ο.Κ.

32

14

11

3

3

Παναθηναϊκός Α.Ο.

27

14

9

5

4

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

22

14

7

7

5

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

21

13

6

7

6

Α.Ο.Π. Κηφισιάς

19

14

7

7

7

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

16

15

4

11

8

Α.Ε.Κ.

13

13

5

8

9

Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

13

13

5

8

10

Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής

5

14

1

13

 

 

Απόφαση του ΜΔΟ της ΕΣΑΠ για το TAA Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής και τον αθλητή Renan Pereira dos Santos

 

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά με το έγγραφο απολογητικό του υπόμνημα, ενώ ο εγκαλούμενος αθλητής, RENAN PEREIRA DOS SANTOS, δεν κατέθεσε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα και δεν εμφανίσθηκε ενώπιον του ΜΔΟ ΕΣΑΠ, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.  

 

Και από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1320/31-12-2018 εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΣΚΑΝ, το από 6-02-2019 απολογητικό υπόμνημα με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα). 

Επιβάλλει

Στον εγκαλούμενο αθλητή, RENAN PEREIRA DOS SANTOS, για την παράβαση κανόνων αντιντόπινγκ με τη λήψη απαγορευμένης ουσίας (νορανδροστερόνη-αναβολικό), την ποινή της προσωρινής απαγόρευσης συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών και πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000 €) ευρώ (άρθρο 52 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π. σε συνδυασμό με άρθρο 128 Η παρ. 2 υποπαρ. 2.1. περ. β και στ , Β΄ περίπτωση του Ν. 2725/1999). 

Διαβιβάζει  
Αντίγραφα των εγγράφων της υπόθεσης, ως προς τον ανωτέρω εγκαλούμενο αθλητή, κατ’ άρθρο 52 παρ. 3 του Ειδικού Πειθαρχικού 
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ Ε.Σ.Α.Π. Ο.Α.Κ.Α. – Αμαρυσίας Αρτέμιδος & Πιτταρά – Κέντρο Αντισφαίρισης 151 23 Μαρούσι 
Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π., (α) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, (β) στην Ε.ΦΙ.Π., σύμφωνα με το άρθρο 130 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει. 

Δεν επιβάλλει  

σε βάρος του εγκαλουμένου ΤΑΑ ποινή, διότι από τα έγγραφα που προσκομίσθηκαν προέκυψε ότι εν λόγω αθλητής ενήργησε αυτοβούλως και εν αγνοία των παραγόντων και διοικούντων το εν λόγω ΤΑΑ, το οποίο, μάλιστα, είχε ήδη προβεί σε λύση του συμβολαίου του με τον εγκαλούμενο αθλητή, προτού γνωστοποιηθεί σε αυτό αρμοδίως το εργαστηριακό αποτέλεσμα του ελέγχου ντόπινγκ, που διενεργήθηκε στον ως άνω αθλητή.

 

 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον All Star Game

H αντίστροφη μέτρηση για το All Star Game 2019 του ανδρικού βόλεϊ έχει ξεκινήσει και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων προετοιμάζεται ήδη για τη μεγάλη γιορτή,

στην οποία θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι αθλητές Έλληνες και ξένοι που θα αναδειχτούν από την ψηφοφορία του κοινού και των αθλητών αλλά και των προπονητών που θα εκλέξουν οι ίδιοι οι αθλητές.

Η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) δημοσίευσαν την επίσημη αφίσα της διοργάνωσης, ενώ εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της διοργάνωσης με όλες τις δράσεις, τις εκπλήξεις και τους διαγωνισμούς όπου οι φίλοι του βόλεϊ που θα βρεθούν στο γήπεδο θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το All Star Game 2019 θα γίνει στην Ερμούπολη της Σύρου το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.00 και σε απ’ ευθείας μετάδοση από το ΕΡΤ Sports.