Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνέντευξη Τύπου ενόψει… All Star Game

Έτοιμη η Σύρος για την μεγάλη γιορτή

Η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το συνδικαλιστικό όργανο των βολεϊμπολιστών (ΠΑΣΑΠ), έντεκα χρόνια μετά το τελευταίο All Star Game που είχε πραγματοποιηθεί στα Μελίσσια,  είναι έτοιμοι για την αναβίωση του θεσμού με σκοπό την προβολή του αθλήματος και την εναλλακτική παρουσίαση του μέσα και από την συχνότητα της ΕΡΤ.

Η γιορτή του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ θα γίνει στη Σύρο το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.00 στο γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας όμως οι βολεϊκές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στο νησί από νωρίς της ίδιας ημέρας με αγώνες των μαθητών όλων τω σχολείων της Σύρου. Στο πλούσιο πρόγραμμα θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και διαγωνισμοί για το κοινό αλλά και τους αθλητές. Θα μοιραστούν μπάλες και αναμνηστικά στα σχολεία αλλά και σε όσους θα βρεθούν στις εξέδρες. 

 

Από εκεί και πέρα στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Νίκος Ζουπάνι. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είπε:

«Ευχαριστώ πολύ όλους τους παρευρισκόμενους των ΜΜΕ και ιδιαίτερα την ΕΡΤ και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ που είναι κοντά μας σε μεγάλο βαθμό και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε την αναβίωση του θεσμού του All Star. Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε το 1993 και με διοργανώτρια την ΕΣΑΠ το 2006 μέχρι και το 2008. Μετά από 11 χρόνια είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν νέο κύκλο στην εκδήλωση. Στο παρελθόν είχε μεγάλη επιτυχία, σε μεγάλα γήπεδα και με πολύ κόσμο. Επί της ουσίας είναι ένα θέαμα, σόου. Θέλουμε να αναδείξουμε τους αθλητές μας γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές».

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ συμπλήρωσε: «Οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, που η επιλογή της δεν γινόταν να μην είναι η Σύρος, το νησί του βόλεϊ. Ο Φοίνικας Σύρου από την πρώτη χρονιά που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί και όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο». Από πλευράς Συριανού ενδιαφέροντος το παρών στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Θεόδωρος Βουλκίδης. Οι δύο αθλητές του «Πειρατικού» βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου και μίλησαν μέσω… skype.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος μίλησε πρώτος και αναφέρθηκε για την εκδήλωση – γιορτή του βόλεϊ που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00 στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. «Μία ακόμη σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εδώ στη Σύρο. Μία εκδήλωση η οποία… επιστρέφει μετά από 10 περίπου χρόνια και είναι μία ευκαιρία για το νησί να προβληθεί μέσα από τον πολύ σπουδαίο αυτόν αγώνα. Ίσως θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να κινηθούν με τέτοιο τρόπο και να στηρίξουν αυτήν την διοργάνωση ώστε κάθε χρόνο να διεξάγεται εδώ στη Σύρο. Από εκεί και πέρα είναι ένας θεσμός που όπως είπα νωρίτερα επιστρέφει και οι φίλοι του βόλεϊ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους καλύτερους αθλητές που αγωνίζονται στην Volley League».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρου Βουλκίδης είπε: «Αν και δεν έχω προλάβει το τελευταίο που διεξήχθη λόγω ηλικίας από την άλλη είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα αγωνιστώ σε ένα τέτοιο παιχνίδι κόντρα στους καλύτερες ξένους αθλητές που αγωνίζονται στην χώρα μας. Ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να γεμίσει το κλειστό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στήριξή της, καθώς έχει αποδείξει πως είναι δίπλα στο άθλημα και στον Φοίνικα. Το Σάββατο ελπίζω τόσο οι φίλοι που θα βρεθούν στην εξέδρα όσο και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες να απολαύσουν ένα σπουδαίο παιχνίδι».