Σοβαρή διοργανωτική παράληψη στο All Star Game καθώς ξεχάστηκε ο Νίκος Σαμαράς

Πλούσιο θέαμα και πολλές εκπλήξεις

Το All Star Game της Volley League ανήκει πλέον στο παρελθόν καθώς στο νησί της Σύρου βρέθηκαν και αγωνίστηκαν αθλητές από 11 συνολικά ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Μία διοργάνωση που επέστρεψε μετά από περίπου δέκα χρόνια αφού η τελευταία φορά που διεξήχθη ήταν το 2009. Η Σύρος, η πρωτεύουσα όχι μόνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και του βόλεϊ, φάνηκε για ακόμη ένα χρόνο συνεπής στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Μία διοργάνωση που εκτός από τα κολακευτικά της σχόλια είχε και κάποιες σοβαρές παραλήψεις. Η μία εκ των οποίων πάρα πολύ σοβαρή, αφού το 2013 η ΕΣΑΠ είχε δεσμευθεί πως θα επανέφερε τον θεσμό του All Star Game, με τα έσοδα να διατίθενται σε φορέα ή σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος αθλητή Νίκου Σαμαρά. Έκτοτε καμία προσπάθεια δεν ευδοκίμησε για την πραγματοποίηση του θεσμού και όλες οι δεσμεύσεις έμεναν στον αέρα. Όλα αυτά μέχρι και το Σάββατο όπου η Περιφέρεια σε συνεργασία με την ΕΣΑΠ συνδιοργάνωσαν το All Star Game στη Σύρο. Πολλοί θα περίμεναν πως όλα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, θα υλοποιούνταν και τα έσοδα από τη διοργάνωση θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δόθηκαν κάτι περισσότερο από 40.000 €, τα οποία δαπανήθηκαν για την μετακίνηση και φιλοξενία των αθλητών, αλλά και των διαφόρων άλλων διοργανωτικών εξόδων για την διεξαγωγή του σόου. Ένα πόσο το οποίο μόνο μικρό δεν είναι αν αναλογιστούμε πως δεν υπήρχε κάτι το εξωπραγματικό εκτός από κάποια φωτιστικά εφέ και κάποιους καπνούς.

Νίκη των Ελλήνων


Τώρα, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, η ομάδα των All Star Ελλήνων νίκησε την ομάδα των All Star των Ξένων με 2-1 (22-25, 25-21, 16-14). Ο αγώνας είχε πολλές εντυπωσιακές φάσεις αλλά και αρκετές ξεχωριστές στιγμές. Ο πρώην τεχνικός του Φοίνικα Σύρου και νυν του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, πήρε θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι έβγαλε ωραία πάσα για την τελειώσει στη συνέχεια με επιτυχία και πόντο. Επίσης ο τεχνικός της ομάδας των Ξένων All Star, Ράτκο Παβλίσεβις, εκτός από οδηγίες μπήκε εντός αγωνιστικού χώρου κι έκανε το προτελευταίο σερβίς του αγώνα. Οι χορεύτριες που βρέθηκαν στη Σύρο για την γιορτή του Βόλεϊ, τόσο κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ όσο και μετά το τέλος των σετ, πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό, αλλά και στους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν το ματς μέσω της ζωντανής σύνδεσης της ΕΡΤ.   

Πολυτιμότερος αθλητής ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος


Ο αγώνας είχε αρκετό ενδιαφέρον αφού οι αθλητές αγωνίσθηκαν χωρίς άγχος και έδειξαν πολλές από τις αθλητικές αρετές τους. Το σκορ εναλλάσσονταν καθώς τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι αθλητές ήθελαν τη νίκη. Αυτός όμως που ξεχώρισε όλων ήταν ο νεαρός αθλητής του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος. Ο υιός Ανδρεόπουλος είναι αρκετά γνωστός στην τοπική κοινωνία της Σύρου, καθώς πέρασε τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής πατέρας του από νησί, μιας και ο κ. Ανδρεόπουλος υπήρξε προπονητής του Φοίνικα Σύρου. Η διάκριση του νεαρού Ανδρεόπουλου αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς τον επέλεξαν οι συναθλητές του μετά από ψηφοφορία. Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος μετά την ανάδειξη του ως πολυτιμότερος αθλητής του All Star Game πανηγύρισε την επιτυχία του αυτή με τους συμπαίκτες του.  

Αγώνες μαθητών πριν το κυρίως «μενού»

To All Star Game δεν περιελάμβανε μόνο αγώνες επαγγελματιών αθλητών, καθώς το πρώτο σέρβις δόθηκε από μαθητές κι από παιδιά των ακαδημιών του Φοίνικα Σύρου, όπως επίσης και από αθλητές της ανδρικής ομάδας του νησιού.

H μάχη Φιλίποφ και Τερβαπόρτι!

Από εκεί και πέρα η βραδιά ξεκίνησε με τον διαγωνισμό των πασαδόρων, όπου θέση στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο πρώην αθλητής του Φοίνικα Σύρου, Θάνος Μαρούλης, μαζί με τους Ντίμα Φιλίποβ, Εμι Τερβαπόρτι, Αξέλ Γιάκομπσεν ενώ συμμετείχε και ο προπονητής της ομάδας των Ελλήνων και παλιός πασαδόρος Δημήτρης Ανδρεόπουλος.
Στον τελικό πέρασαν ο Φιλίποφ και ο Τερβαπόρτι, με τον Φινλανδό να κερδίζει στα σημεία τον διεθνή πασαδόρο και να κατακτά το τρόπαιο της ατομικής διάκρισης. Την βράβευση έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ, Αντώνης Τελόπουλος.

«Εμφύλιος» Ζουπάνι με Σμιτ

Στο διαγωνισμό πρώτου χρόνου έγινε μεγάλη «μάχη» με τη συμμετοχή του Νίκου Ζουπάνι, του Ντίας Ντε Σόουζα Εβάντρο, του Αλεξάνταρ Οκολιτς και του Γκάβιν Σμιτ. Μετά από τη βαθμολογία της επιτροπής, στον τελικό πέρασαν οι δύο αθλητές του Ολυμπιακού, Ζουπάνι και Σμιτ, με τον Καναδό να κάνει το καλύτερο κάρφωμα και να κερδίζει δίκαια τον τίτλο του καλύτερου καρφώματος. Στην επιτροπή συμμετείχαν ο Hλίας Λάππας, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο Ράτκο Παβλίσεβιτς και εκπρόσωπος από την Περιφέρεια, ο περιφερειακός σύμβουλος, Μ. Δαδάος.

Έσπασε τα κοντέρ ο Βουλκίδης με «πύραυλο» 115,4χλμ

Μεγάλη «μάχη» και με την συμμετοχή του κοινού που απόλαυσε τον διαγωνισμό, είχαμε στο ταχύτερο σερβίς. Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Θεόδωρος Βουλκίδης του Φοίνικα Σύρου, που δικαίωσε τις προσδοκίες των Συριανών, καθώς το σερβίς του έπιασε τα 115,4 χιλιόμετρα και πήρε τον τίτλο εν μέσω αποθέωσης. Έτσι ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Βουλκίδης κατέκτησε τον τίτλου του All Star Striker. Την απονομή έκανε ο Βασίλης Ράπτης. Ο Βουλκίδης ήταν καλύτερος για 1,9 χιλιόμετρα από το σερβίς του Νιλς Κλαπβάικ που μετρήθηκε στα 113,5 χιλιόμετρα και πήρε την δεύτερη θέση. Καλές επιδόσεις είχαν ακόμα ο Μαγκαλάες Γκλαντστόουν (113,5χλμ), Ραφαήλ Κουμεντάκης (110,6χλμ), ο Σμιτ (108χλμ) και ο Εβάντρο (107χλμ). Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος σε διαγωνισμό στόχου και ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Γκάβιν Σμιτ στο διαγωνισμό καλύτερης επίθεσης.

Τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα

Αναμφίβολα ο Δημήτρης Παλιόπορτας συνέδεσε το όνομά του με την επιστροφή του Φοίνικα όχι μόνο στην μεγάλη κατηγορία, αλλά και μέσα στις κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η παρουσία του και η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούν να ξεχαστούν γι’ αυτό και η ΕΣΑΠ με τον ΠΑΣΑΠ αποφάσισαν να τον τιμήσουν για την πολυετή προσφορά του. Το βραβείο για λογαριασμό του παρέλαβε ο Μανώλης Βαμβακούσης, φίλος και συνοδοιπόρος κατά την προεδρία του Δ. Παλιόπορτα στον Α.Ο. Φοίνικα, αφού ο ίδιος δεν κατάφερε να βρεθεί στην κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Αρβανίτης, εκ μέρους της ΕΣΑΠ και ο αθλητής και πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Παναγιώτης Πελεκούδας, εκ μέρους των αθλητών.

Βράβευση έκπληξη στον Αντώνη Ζακχαίο

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση – έκπληξη του φροντιστή της ομάδας του ΑΟ Φοίνικα Σύρου, Αντώνη Ζακχαίου. Ο κ. Ζακχαίος είναι ο αφανής εργάτης όλα αυτά τα χρόνια αφού φροντίζει τα πάντα να είναι στη θέση τους και οι αθλητές να μπορούν να δουλεύουν με μεγαλύτερη άνεση. Ο Ζακχαίος δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή όταν ανακοινώθηκε πως ήταν μία ειδική βράβευση εκ μέρους όλων των αθλητών.

Έλληνες All Stars – Ξένοι All Stars 2-1

Τα σετ 2-1 (22-25, 25-21, 16-14)

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Δημήτρης Ονόπας.

Διακύμανση:

1ο σετ: 6-8, 13-16, 17-21, 22-25

2ο σετ: 8-7, 16-15, 21-20, 25-21

3ο σετ: 6-8, 16-14

ΕΛΛΗΝΕΣ ALL STARS (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Χαραλαμπίδης 3 (3/4 επ.), Ζουπάνι 12 (12/19 επ.), Φιλίποφ 1 (1/1 επ.), Βουλκίδης 5 (3/4 επ., 2 μπλοκ), Ράπτης 6 (4/10 επ., 2 μπλοκ, 40% υπ. - 40% άριστες), Κουμεντάκης 7 (4/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 75% υπ. - 50% άριστες), Μαρούλης 1 (1 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 2 (2/3 επ., 75% υπ. - 50% άριστες), Πελεκούδας 2 (1/7 επ., 1 μπλοκ), Τουρνάκης 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 2 (2/3 επ., 83% υπ. - 67% άριστες).

ΞΕΝΟΙ ALL STARS (Ράτκο Παβλίσεβιτς, Νίκος Ζαλμάς): Όκολιτς 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Γκλάντστοουν 7 (4/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σμιτ 1 (1/2 επ.), Φέργκιουσον 1 (1/3 επ.), Τερβαπόρτι 2 (2/2 επ.), Εβάντρο 6 (6/8 επ., 67% υπ. - 67% άριστες) / Βελούδης (λ, 69% υπ. - 62% άριστες), Γιάκομπσεν 1 (1 μπλοκ), Κλάπβαϊκ 7 (5/12 επ., 2 άσσοι), Λόπαρ 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Ραούβερντινκ 6 (6/13 επ., 75% υπ. - 38% άριστες), Μπενγκολέα 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. - 38% άριστες).

*Οι πόντοι των Ελλήνων All Stars προήλθαν από 2 άσσους, 34 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και των Ξένων All Stars προήλθαν από 4 άσσους, 34 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

Η ομάδα των Ξένων All Star 2019
Ακραίοι:
Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ - ΠΑΟΚ)
Γέρουν Ραουβέρντινκ (Ολλανδία - Ολυμπιακός)
Πάμπλο Μπενγκολέα (Αργεντινή - Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Ντιάζ Σόουζα Εβάμντρο (Βραζιλία - ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
Διαγώνιοι:
Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδία - ΠΑΟΚ)
Γκάβιν Σμιτ (Καναδάς - Ολυμπιακος)
Κεντρικοί:
Μαγκαλάες Γκλαντσόουν (Βραζιλία - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)
Μπάιρον Φέργκιουσον (Μπαχάμες - Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία - ΑΟΠ Κηφισιάς)
Αλεξάνταρ Όκολιτς (Σερβία - ΠΑΟΚ)
Πασαδόροι:
Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Εμι Τερβαπόρτι (Φινλανδία - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Λίμπερο: 
Σπύρος Βελούδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Προπονητής:
Ράτκο Παβλίσεβιτς (Σερβία - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

Η ομάδα των Ελλήνων All Star 2019
Ακραίοι: 
Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Παναγιώτης Παπδόπουλος (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Διαγώνιοι:
Νίκος Ζουπάνι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Κεντρικοί:
Αλέξανδρος Τουρνάκης (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Α.Ε.Κ.)
Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Θεόδωρος Βουλκίδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Πασαδόροι:
Ντίμα Φιλίποβ (Π.Α.Ο.Κ.)
Θάνος Μαρούλης (Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής)
Λίμπερο: 
Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Προπονητής:
Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
 *Ο Γιώργος Πετρέας αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Αλέξανδρος Τουρνάκης.

ALL STAR GAME AΝΔΡΩΝ: Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ MVP
11.  28/09/2009 (Μελίσσια): Έλληνες - Ξένοι 3-1 (20-25, 26-24, 26-24, 31-29) - MVP: Σάκης Ψάρρας
10.  22/11/2008 (Αμαλιάδα): Έλληνες - Ξένοι 0-2 (21-25, 21-25) - MVP: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Βουλγαρία)
9.    23/12/2006 (Μετς, Αθήνα): Έλληνες - Ξένοι 2-1 (25-20, 20-25, 15-13) - MVP: Μαρτσέλο Σάκι (Βραζιλία)
8.    05/04/2006 (Ορεστιάδα): Έλληνες - Ξένοι 0-1 (16-25). Το 2ο σετ τελείωσε ισόπαλο 17-17. - MVP: Τόμισλαβ Τσόσκοβιτς (Κροατία)
7.    22/12/2004 (Εύοσμος): Έλληνες - Ξένοι 1-2 (25-21, 27-29, 11-15) - MVP: Θεόδωρος Μπάεφ
6.    30/12/2000 (Πανελλήνιος, Αθήνα): Έλληνες - Ξένοι 2-1 (17-16, 13-15, 15-13) - MVP: Αντώνης Τσακιρόπουλος.
5.    14/04/1999: (Πανελλήνιος, Αθήνα): Έλληνες - Ξένοι 1-1 (27-25, 19-23). Το 2ο σετ έκλεισε στον 23ο πόντο. - MVP: Γκόραν Βούγιεβιτς (Σερβία)
4.    04/12/1997: (Πανελλήνιος, Αθήνα): Έλληνες - Ξένοι 2-1 (15-07, 14-16, 21-17) - MVP: Θεόδωρος Χατζηαντωνίου
3.    04/01/1994: (Κερατσίνι): Έλληνες - Ξένοι 1-3 (21-20, 16-21, 17-21, 20-21) -MVP: Νίκος Σαμαράς
2.    04/01/1993: (Νέο Ηράκλειο Αττικής): Έλληνες - Ξένοι 3-0 (25-09, 25-11, 25-06) - MVP: Βάλτερς Μίχελσονς (Λετονία)
1.    10/05/1991: (Ηλιούπολη): Έλληνες - Ξένοι 3-2 (15-13, 12-15, 16-14, 07-15, 15-10) - MVP: Μιχάλης Τριανταφυλλίδης

Ετικέτες: