Την Παρασκευή στις 18:30 ο Φοίνικας θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή στο κλειστό του αθλητικού κέντρου

Με νίκη θέλει να κλείσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος

  • Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 29 Μαρ. 2019 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή ο Φοίνικας ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Οι Συριανοί μετά την ήττα του Παμβοχαϊκού «καπάρωσαν» την τέταρτη (4η) θέση και πλέον θα μπουν στα play Off με τον αρχικό πλεονέκτημα της έδρας. Το «Πειρατικό» μετά από μία αρκετά καλή σεζόν κατά κοινή ομολογία όλων όσων είναι δίπλα στο άθλημα του βόλεϊ πήρε δίκαια την τέταρτη θέση (4η), κι έχασε την τρίτη (3η) στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό. Την τελευταία αγωνιστική οι Συριανοί με τη βοήθεια των φίλων τους θα προσπαθήσουν να κλείσουν το πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος με νίκη, ώστε να διατηρήσουν και την καλή ψυχολογία. Το «Πειρατικό» την Παρασκευή στις 18:30 θα βρει απέναντί του τον Ηρακλή Θεσσαλονίκη και το ματς αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και μία καλή πρόβα ενόψει… κυπέλλου. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και στο final four του κυπέλλου και ο νικητής θα βρεθεί στον τελικό του θεσμού.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αφού ο Ράτκο Παβλίσεβιτς έχει στη διάθεσή του όλους τους αθλητές του και μάλιστα και ο Νίκος Μήλης που αντικατέστησε τον Εβάντρο στο εκτός έδρας ματς στην Κομοτηνή τα πήγε πάρα πολύ καλά. Ο Μήλης με την απόδοσή του ξεχώρισε και ταυτόχρονα συμπεριελήφθη στην καλύτερα επτάδα της 21ης αγωνιστικής.

Τέλος, η κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου πρέπει να είναι γεμάτη από κόσμο και στο τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή όλοι όρθιοι να χειροκροτήσουν  αυτά τα παιδιά που για μία ακόμη χρονιά έφεραν τον Φοίνικα σε τόσο υψηλή θέση. Το πρωτάθλημα βέβαια δεν τελειώνει εδώ, αφού ακόμη υπάρχει αρκετός… δρόμος μιας και θα ξεκινήσουν τα play off του πρωταθλήματος. Ο Φοίνικας σε πρώτη φάση θα έχει το πλεονέκτημα έδρας αφού θα βρει απέναντί του την ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη (5η) θέση του πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα παίξει για μία θέση στον τελικό. Ακόμη το «Πειρατικό» μπροστά του έχει και το final four του κυπέλλου Ελλάδος. Στόχος, αρχικά η πρόκριση στον τελική και στη συνέχεια η διεκδίκηση του τροπαίου.

 

«Ανοικτές» οι θέσεις από την 5η έως την 7η θέση

 Μπορεί οι θέσεις 1-4 να έχουν… κλειδώσει, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει στις θέσεις από την 5η έως και την 7η. Ο Παμβοχαϊκός ο οποίος αυτή τη στιγμή που βρίσκεται στην 5η θέση με 28 βαθμούς την 22η και τελευταία έχει ρεπό και περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων για να δει την τελική του κατάταξη. Την 5η θέση επίσης διεκδικεί και η Κηφισιά η οποία πριν λίγους μήνες ήταν στις ομάδες που διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων μετά από έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο και με τεχνικό τον Νίκο Ζαλμά παίζει και πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση της θέσης αυτής. Βέβαια για να μπορέσει να ισοβαθμήσει με τον Παμβοχαϊκό θα πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είναι τρίτη (3η) ότι κι συμβεί στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης αν περάσει από την Σύρο με καθαρή νίκη θα φτάσει στους 25 βαθμούς κι αν ο Παναθηναϊκός νικήσει την Κηφισιά θα ισοβαθμήσουν με τον «Γηραιό» να κατακτά την 6η θέση λόγω καλύτερου συντελεστή στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως ο Φοίνικας θα μάθει τον αντίπαλό του στα play off μετά το τέλος των αγώνων. Το «Πειρατικό» θα παίξει είτε κόντρα στον Παμβοχαϊκό, είτε με την Κηφισιά.   

  

 

 

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου και την ίδια ώρα θα γίνουν όλοι οι αγώνες της 22ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής περιόδου. Το πρόγραμμα, oι διαιτητές και η TV της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δημήτρης Βικέλας, Ερμούπολη 18.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Κούτρα.

Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 18.30: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταματόπουλος, Τονονίδης, Γραμματεία: Σκαρλατούδη.

Ζηρίνειο 18.30: Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Παναθηναϊκός Α.Ο. (ΕΡΤ-Sports)
Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Κυργιαλάνη, Τόλιος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.
 
PAOK Sports Arena, Πυλαία 18.30: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Κάλλης Εμ., Επόπτες: Δρανίτσας, Λούμσι, Γραμματεία: Καρακούλια. 

Ρεπό έχουν Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ VOLLEY LEAGUE 2018-19

#

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ήττες

1

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

46

18

16

2

2

Π.Α.Ο.Κ.

38

17

13

4

3

Παναθηναϊκός Α.Ο.

35

17

12

5

4

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

29

17

9

8

5

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

28

18

9

9

6

Α.Ο.Π. Κηφισιάς

25

17

9

8

7

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

22

17

6

11

8

Α.Ε.Κ.

17

17

6

11

9

Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

13

17

5

12

10

Μ.Γ.Σ. Α. Ε. Κομοτηνής

5

17

1

16

 

 

 

Μήλης και Παπαδόπουλος στην καλύτερη 7αδα της 21ης αγωνιστική

Με δύο αθλητές του Φοίνικα η καλύτερη επτάδα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League. Νίκος Μήλης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν στη νίκη του «Πειρατικού» στην Κομοτηνή και με βάση της συνολική τους εικόνα συμπεριελήφθησαν στην καλύτερη επτάδα. Με την αγωνιστική άνοδο του Μήλη ο Παβλίσεβιτς μπορεί να υπολογίζει τον αθλητή στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού απέδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Για τον Παπαδόπουλο τι μπορεί κάποιος να πει, αφού ο αθλητής έχει προσφέρει τόσο πολλά και είναι από τους κορυφαίου του Φοίνικα καθ΄όλη τη διάρκεια της Σεζόν. Άλλωστε οι άνθρωποι του «Πειρατικού» γνώριζαν τον παίκτη και του είχαν τεράστια εκτίμηση από το προηγούμενο πέρασμά του από το νησί.

 

 

 

 

O Γκάβιν Σμιτ MVP Βίκος Cola της 21ης αγωνιστικής της Volley League 2018-19

Ο Kαναδός διαγώνιος του Ολυμπιακού Γκάβιν Σμιτ αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ο Γκάβιν Σμιτ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 σετ σημείωσε 23 πόντους με 17/27 τελειωμένες επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 63%), 3 πόντους από μπλοκ και 3 άσσους και μόλις 3 λάθη σε επίθεση και 3 χαμένα σε 20 συνολικά που εκτέλεσε.

Είναι η 103η φορά που παίκτης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η δεύτερη φορά που ο Καναδός λαμβάνει ατομική διάκριση μετά την 4η αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος (2018-19).

Ο Γκάβιν Σμιτ είπε για την διάκριση του: «Ευχαριστώ για την αναγνώριση της προσπάθειας μου μέσα από αυτή την ατομική διάκριση. Ηταν μια καλή νίκη της ομάδας απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο για το πρωτάθλημα. Ολη ομάδα έπαιξε καλά. Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς και το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε και όχι για να κυνηγήσουμε τα προσωπικά βραβεία. Αφιερώνω την διάκριση στον σύλλογο, στην ομάδα και στους οπαδούς για την υποστήριξη όλη τη χρονιά. Υπόσχομαι να εργαστούμε το ίδιο καλά και να κάνουμε ιδανική προετοιμασία για τα πλέι οφ».

Ο Γκάβιν Σμιτ ξεκίνησε την διεθνή του καριέρα από την Volley League και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τη σεζόν 2007-08. Μαζί με το καναδικό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί συνολικά σε 9 διαφορετικά πρωταθλήματα. Είναι γεννημένος στις 27 Ιανουαρίου 1986, αγωνίζεται διαγώνιος, είναι διεθνής και έχει ύψος 2.08.

 

Η DREAM TEAM 21HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

 

MVP ΒΙKOΣ COLA: Γκάβιν Σμιτ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

 

Πασαδόρος: Δημήτρης Νικολάκης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)

 

Διαγώνιος: Νίκος Μήλης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

 

Ακραίοι: Κλίντι Ρίου ντα Ρόσα (Ηρακλής Πετοσφαίριση), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)

 

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 

 

Κεντρικοί: Πέδρο Ρεκ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Θανάσης Ντίνας (Ηρακλής Πετοσφαίριση)

  
 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)
4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος - Α.Ε.Κ.)
9η αγωνιστική: Ροντρίγκο Αμπράο Ρουίζ Ντανιέλ (Βραζιλιάνος ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
10η αγωνιστική: Σωτήρης Πανταλέων (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
12η αγωνιστική: Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδός διαγώνιος - Π.Α.Ο.Κ.) 
13η αγωνιστική: Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία, κεντρικός Α.Ο.Π.Κηφισιάς) 
14η αγωνιστική: Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ, ακραίος, ΠΑΟΚ)
15η αγωνιστική: Πέταρ Τουράνιανιν (Σερβία, κεντρικός, Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
16η αγωνιστική: Γκλαντσόουν Mαγκαλάες Τζούνιορ (Βραζιλία, κεντρικός, Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
17η αγωνιστική: Tέιλορ Χαντ (Καναδάς, διαγώνιος, Α.Ο.Π.Κηφισιάς) 
18η αγωνιστική: Εβάντρο Ντίας Σόουζα (Βραζιλία, ακραίος, Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
19η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Βουλγαρία, διαγώνιος, Παναθηναϊκός Α.Ο.)
20η αγωνιστική: Γιάννης Ρουμελιωτάκης (ακραίος - Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
21η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)