Πανναξιακός και Α.Ο. Θήρας διεκδικούν μία θέση στον τελικό του κυπέλου γυναικών

Με μοιρασμένες πιθανότητες

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει τον αγώνα την ημιτελικής φάσης κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Πανναξιακού και του Α.Ο. Θήρας. Τόσο η ομάδα της Νάξου όσο και ο Α.Ο. Θήρας θέλουν την πρόκριση στο τελικό του κυπέλλου, αφού οι φετινής τους πορεία και στους δύο θεσμούς είναι εξαιρετική. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως όπως και έχει οι Κυκλάδες θα εκπροσωπηθούν και στο τελικό των γυναικών και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο. Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη τη φετινή σεζόν, αφού στην Νάξο επικράτησε ο Πανναξιακό και στη Σαντορίνη ο Α.Ο. Θήρας. Είναι δεδομένο πως το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και πιο από τα δύο σωματεία θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα.

 

Από εκεί και πέρα στα έξι χρόνια που βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία, ο Πανναξιακός μετράει 5 παρουσίες σε final-4 Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, το οποίο φέτος θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στις Σέρρες.

Η πασαδόρος του Πανναξιακού Όλγα Βεργίδου σε δηλώσεις της μίλησε για τον ημιτελικό με τον ΑΟ Θήρας: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει άγχος για τον ημιτελικό, αλλά προσμονή. Το περιμένουμε όλοι στην ομάδα πως και πως για να βρεθούμε στο final-4. Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας έχουν μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια και το παιχνίδι ξεκινάει στο 50-50. Η ομάδα που θα είναι σε καλύτερη μέρα θα πάρει το παιχνίδι. Δεν είναι υπέρβαση, από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την πρόκρισή μας στο final-4 του κυπέλλου αλλά και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, οπότε είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας. Είναι επιβεβαίωση των δυνατοτήτων μας».

Για το τι θα προτιμούσε, την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου: «Δεν έχω μάθει να διαλέγω παιχνίδια. Θα μπούμε σε όλα για τη νίκη».

Για την πιθανή κατάκτηση του τίτλου: «Θα αλλάξει την ιστορία της ομάδας αλλά και του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ των Κυκλάδων. Οι ομάδες της Περιφέρειας θα θελήσουν και αυτές να δώσουν κάτι παραπάνω στο άθλημα και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο».

Τι σημαίνει για τις Κυκλάδες το παιχνίδι με τον ΑΟ Θήρας: «Είναι ένα ντέρμπι. Οι Κυκλάδες έχουν δείξει ότι έχουν παράδοση στον αθλητισμό εκτός του τουρισμού και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

 

Θέλουμε την πρόκριση στον τελικό

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ γυναικών πλησιάζει και όλα είναι έτοιμα για τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Πανναξιακού ΑΟΝ και του ΑΟ Θήρας, με την ακραία του ΑΟ Θήρας Αλεξία Καλανταρίδου να τονίζει ότι μία νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι η ανταμοιβή των κόπων μίας ολόκληρης χρονιάς.

Η ακραία του ΑΟ Θήρας Αλεξία Καλανταρίδου δήλωσε: «Η αλήθεια ότι πέρυσι ήταν διαφορετική η αίσθηση. Παίζαμε στη Σαντορίνη, ήμασταν στην έδρα μας και είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Πιστεύω και στις Σέρρες θα μας ακολουθήσουν φίλαθλοι, γιατί η κλήρωση μας έφερε κόντρα στον Πανναξιακό, ένα παιχνίδι που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους και θα γίνει δυνατό παιχνίδι. Μία πρόκριση στον τελικό θα ανταμείψει όλους τους φετινούς μας κόπους, από την δουλειά που κάναμε όλη τη σεζόν. Ήταν μία κουραστική χρονιά σε Ευρώπη και Ελλάδα, επομένως ο στόχος είναι να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στον τελικό. Μετά το παιχνίδι θα ακολουθήσει και ένα σερί αγώνων πάλι με τον Πανναξιακό για το πρωτάθλημα, οπότε μία καλή αρχή είναι η νίκη στο κύπελλο. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε θετική ενέργεια και ελπίζω αυτό το λίγο άγχος που υπάρχει να μας βγει δημιουργικό».

 

 

14ο Final Four 5-6/4/2019 - Σέρρες

Α' ημιτελικός: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΕΚ

Β' ημιτελικός: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας

Τελικός:

Το πρόγραμμα του final-4:

Παρασκευή 5 Απριλίου

18.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΕΚ

20.30: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας

Σάββατο 6 Απριλίου

21.15: Τελικός