Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού στην… πρεμιέρα των Play off

Με Βουλκίδη… οδηγό

Με το δεξί μπήκε στη σειρά των play off ο Φοίνικας Σύρου, καθώς το «Πειρατικό» επικράτησε με 3-0 του Παμβοχαϊκού στο κλειστό του αθλητικού κέντρου. Οι Συριανοί πλέον χρειάζονται μία ακόμη νίκη ώστε να προκριθούν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Volley league.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού ναι μεν ο Φοίνικας μπορεί να κέρδισε με 3-0 σετ, όμως όλα ήταν… γεμάτα και σχετικά κοντά η μία ομάδα από την άλλη.

Το παιχνίδι σε αγωνιστικό επίπεδο δεν ξεκίνησε με τους… καλύτερους οιωνούς για τους Συριανούς αφού έδιναν εύκολους πόντους στους αντιπάλους τους. Παρόλα αυτά όσο ο χρόνο περνούσε οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς έβρισκαν ρυθμό και να προηγηθούν χάρη το μπλοκ του Φίλιο πάνω τον Ολιβέιρα. Κομβικός παίκτης στο πρώτο σετ ήταν ο Βουλκίδης ο οποίος με τα δύσκολα σερβίς έφερε τον Φοίνικα στο 24-22 και ο ίδιος παίκτης με ωραίο πλασέ έκανε το 25-22.

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας για ένα μεγάλο διάστημα έδειχνε να ελέγχει το σετ αφού προηγήθηκε ακόμη και έξι πόντους μέχρι και το 20-14. Ένα μικρό μπλακ άουτ και τα συνεχόμενα λάθη των Συριανών έδωσε το δικαίωμα στους αθλητές του κ. Δεληκώστα τόσο να μειώσουν αρχικά στο σκορ όσο και να ισοφαρίσουν σε 22-22. Ο Φίλιο με μπλοκ έδωσε το σετ στον Φοίνικα έπειτα το 26-24.

Το τρίτο σετ ήταν.. .ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του και οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους ευκαιρίες να το πάρουν. Ο Παμβοχαϊκός μπήκε δυνατά στο σετ, κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με τρεις πόντους και να δείχνει ικανός να μειώσει στα σετ και να μπει και πάλι στο κόλπο της διεκδίκηση τους αγώνα. Οι παίκτες του Φοίνικα χάρη στα.. .μπλοκ και τους άσσους από Βουλκίδη, Καϊσλασάλο αλλά και Εβάντρο κατάφεραν να ισορροπήσουν το σετ, αλλά και να κάνουν το 3-0. Ο Φιλανδός ό οποίος ήταν μέτριος στο ξεκίνημα μετά τα μέσα του δεύτερου σετ έδωσε πολύτιμες βοήθειες ενώ κορυφαίος του «Πειρατικού» ήταν ο κεντρικός Θεόδωρος Βουλκίδης ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, έχοντας 3 άσσους και 4 μπλοκ. 

Ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου Ράτκο Παβλίσεβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης εμφανίστηκε χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας τους. «Ήταν ένα δυνατό και… σκληρό παιχνίδι. Αυτό γιατί μπορεί να κερδίσαμε με 3-0 σετ όμως το σκορ σε όλα ήταν κοντά. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, αφού διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και την αυτοσυγκέντρωσή μας σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς που θα προσπαθήσουμε να πάρουν ακόμη μία νίκη και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Ο Παμβοχαϊκός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα το απέδειξε και σήμερα και θα χρειαστεί να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο εκτός έδρας ματς».

Από την πλευρά του ο κ. Δεληκώστας είπε: «Το παιχνίδι μπορεί να έληξε με 3-0 όμως θα μπορούσε να ήταν και αντίστροφα. Αν είμαστε λίγο πιο καλά στο σέρβις αλλά και σε κάποια κρίσιμα σημείο ίσως να φεύγαμε εμείς με τη νίκη. Παρόλα αυτά ήταν ένα δύσκολα γενικά παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά. Από την πλευρά μας πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε στη Βόχα και να φέρουμε τη σειρά στο 1-1 ώστε να επιστρέψουμε στη Σύρο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Ελπίζω το κλειστό Γ. Τριαντάφυλλος να είναι γεμάτο και ο κόσμος μας να μας δώσει τη δύναμη και την απαιτούμενη ώθηση για να πάρουμε το ματς και να κάνουμε το 1-1.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Λέσκοφ 5 (0/2 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Καϊσλασάλο 16 (13/21 επ., 2 άσσους, 1 μπλοκ), Εβάντρο 18 (14/27 επ., 4 άσσους, 63% υπ.-25% αρ.), Παπαδόπουλος 4 (4/16 επ., 59% υπ.-35% αρ.), Φίλιο 5 (2/2 επ., 3 μπλοκ), Βουλκίδης 12 (5/9 επ., 3 άσσους, 4 μπλοκ), Βελούδης (λ-60% υπ.-33% αρ.), Μήλης 1 (1/1 επ.).  

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 2 (2/4 επ.), Γουάλαφ 3 (3/8 επ.), Ροντρίγκο 12 (10/24 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 58% υπ.-26% αρ.), Ολιβέιρα 16 (16/31 επ., 67% υπ.-17% αρ.), Τουρνάκης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Γκλάντστοουν 8 (4/8 επ., 2 άσσους, 2 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ-68% υπ.-32% αρ.), Δημητούλης, Μακρυγιάννης 1 (1/1 επ.), Κωτσάκης 2 (2/2 επ., 59% υπ.-24% αρ.).

 

Το παιχνίδι

1ο σετ

Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Ολιβέιρα 1-0. Με νέο λάθος από τον Ολιβέιρα το σκορ έγινε 3-1. Ο Ντο Σάντος πήρε το μπλοκ άουτ 3-2. Ο ίδιος στην κόντρα επίθεση το 3-3. Κακή επίθεση του Παπαδόπουλου 3-4 και οι φιλοξενούμενοι  πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο ματς. Ο Βουλκίδης ισοφάρισε σε 4-4. Ο Λέσκοφ με μπλοκ έκανε το 5-4. Ο Καϊσλασάλο πήρε το μπλοκ άουτ για το 6-6. Ο Ροντρίγκο μονό μπλοκ πάνω στον Καϊσλασάλο 7-9 και στη συνέχεια ο Εβάντρο με επίθεση στην ευθεία μείωσε σε 8-9. Κρατά σταθερά τη διαφορά των δύο πόντων ο Παμβοχαϊκός 10-12. Άσχημο σερβίς από τον Φιλανδό 11-13. Το… αίμα του πίσω πήρε ο Καϊσλασάλο στη συνέχει με ωραία επίθεση 12-13. Ο Ροντρίγκο έσπασε το διπλό μπλοκ του Φοίνικα για το 12-14. Ο Βουλκίδης με άσσο ισοφάρισε σε 14-14. Ωραία συνδυάστηκαν ο Λέσκοφ με τον Εβάντρο 16-15. Άσχημη επίθεση από τον Καϊσλασάλο και ο Παμβοχαϊκός πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 16-17 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ αουτ. Ο Φιλανδός δεν έχει ξεκινήσει καλά το παιχνίδι καθώς έχει κάνει μέχρι στιγμής αρκετά λάθη. Ο Ολιβέϊρα πήρε το μπλοκ άουτ με επίθεση στην κόντρα και η ομάδα του πήρε διαφορά δύο πόντων 16-18. Ο Εβάντρο με άσσο ισοφάρισε σε 18-18 με τους γηπεδούχους να αναζητούν ακόμη τα καλά τους πατήματα. Ο Φίλιο με μπλοκ πάνω στον Ολιβέιρα έκανε το 19-18 και ο κ. Δεληκώστας κάλεσε τάιμ άουτ. Χάρη στο πείσμα του Βελούδη ο Φοίνικας προσπέρασε και… πάλι με τον Εβάντρο 20-19. Μπλοκ του Δημητριάδη πάνω στον Παπαδόπουλο 20-21. Ο Βουλκίδης με μπλοκ πάνω στον Ολιβέιρα το 22-21. Ο κ. Δεληκώστας κάλεσε τάιμ άουτ αφού είδε την ομάδα του να χάνει με διαφορά δύο πόντων (23-21) σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς. Ο Μήλης ο οποίος πέρασε στην θέση του Καϊσλασάλο έκανε το 24-22, ενώ προηγούμενος είχε πιέσει από την γραμμή του σέρβις και ο Φοίνικας είχε κάνει σερί 3-0. Ο Βουλκίδης σαν σε… προπόνηση έκανε το 25-22 και το «Πειρατικό» έκανε το 1-0 στα σετ.

2ο σετ

Ο Καϊσλασάλο άνοιξε το σκορ στο δεύτερο σετ για τους Συριανούς 1-0. Ο Βουλκίδης με μονό μπλοκ πάνω στον Γκλαστόουν 2-0. Πολύ ψηλά ο Έλληνας κεντρικός του Φοίνικα 4-2. Φάση διαρκείας με ωραίες άμυνες κι από τις δύο πλευρές, όμως ο Εβάντρο με ωραία επίθεση τελείωσε τον πόντο 5-3. Ο Εβάντρο με άσσο έφερε τον Φοίνικα στο +3 (8-5) και ο  τεχνικός του Παμβοχαϊκού κάλεσε τάιμ άουτ. Το «Πειρατικό» μπήκε αρκετά καλό στο δεύτερο σετ και έχει πάρει ωραίους πόντους. Νέος άσσος από τον Βραζιλιάνο 9-5. Ο Ροντρίγκο με γρήγορο χτύπημα μείωσε σε 9-6 για τους φιλοξενούμενους και στη συνέχεια ο Ολιβέιρα στην κόντρα το 9-7, αφού δεν κατάφερε αρχικά να τελειώσει τη φάση ο Παπαδόπουλος. Ο Καϊσλασάλο με άσσο έκανε το 12-8 και στη συνέχεια ο Βουλκίδης το 13-8 και το «Πειρατικό» για πρώτη φορά έφερε τη διαφορά στο +5. Ο Παπαδόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ για το 14-9. Νέος πόντος από τον κεντρικό του Φοίνικα 15-9 και ο κ. Δεληκώστας με τη διαφορά στο +6 κάλεσε τάιμ άουτ. Οι Συριανοί με τον Βουλκίδη… οδηγό δείχνουν να ελέγχουν τον ρυθμό του σετ. Ο Λέσκοφ με μπλοκ πάνω στον Ροντρίγκο το 17-10. Ο Εβάντρο το 18-12 έπειτα την ωραία πάσα του Λέσκοφ. Ο Φίλιο σε πρώτο χρόνο το 19-13. ΕΒάντρο με επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα το 20-14 και ο Φοίνικας μπαίνει στην τελική ευθείας έχοντας διαφορά έξι πόντων. Με το τραγικό λάθος του Καϊσλασάλο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τρείς 21-18, αναγκάζοντας τον κ. Παβλίσεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Νέο λάθος από πλευράς Φοίνικα με τον Εβάντρο αυτή τη φορά 21-19. Σερί 0-5 για τον Παμβοχαϊκό αφού εκμεταλλεύεται όλα τα… δώρα των Συριανών. Καμία συνεργασία, πολλά λάθη και ο κ. Παβλίσεβιτς έξαλλος κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Και ο Παμβοχαϊκός μετά το λάθος του Εβάντρο ισοφάρισε σε 22-22. Ο Βραζιλιάνος στη συνέχεια πήρε την επίθεση για το 23-22. Ο Λέσκοφ έστειλε τη μπάλα στο φιλέ από τη γραμμή του σερβίς 24-24. Ο Καϊσλασάλο 25-24. Μπλοκ ο Φίλιο πάνω στον Ροντρίγκο το 26-24 και ο Φοίνικας έκανε το 2-0 σετ σετ. Τον… χάρο με τα μάτια τους είδα οι Συριανοί αφού από τα δικά τους λάθη λίγο έλειψαν να χάσουν το σετ. Προηγήθηκαν με 21-16, όμως ο Παμβοχαϊκός πήρε όλα τα… δώρα και ισοφάρισε σε 22-22 και 24-24.  

3ο σετ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο τρίτο σετ καθώς προηγήθηκαν 1-3 στο σκορ, όμως ο Καϊσλασάλο μετά την ωραία άμυνα από τον Λέσκοφ και την πάσα του Βουλκίδη ισοφάρισε σε 3-3. Ο Ροντρίγκο με άσσο έκανε το 3-6 και νέο σερί 0-3 από τον Παμβοχαϊκό. Ο Βουλκίδης μείωσε σε 4-6 για τον Φοίνικα. Ο Γκλαστόουν με άσσο έκανε το 4-8 και ο κ. Παβλίσεβιτς αναγκάστηκε να πάρει νωρίς το πρώτο του τάιμ άουτ. Οι Συριανοί συνεχίζουν να κάνουν λάθη και να χαρίζουν πόντους. Η κακή ψυχολογία των παικτών του Φοίνικα σ’ αυτό το διάστημα του σετ φάνηκε στη διεκδίκηση της μπάλας πάνω στον φιλέ με τον Παμβοχαϊκό να παίρνει τον πόντο και να κάνει το 4-9. Ο Βουλκίδης με δύο άσσους μείωσε σε 7-9 βάζοντας τους Συριανούς και πάλι μέσα στο σετ, αφού ο Φοίνικας μετρά σερί 3-0. Ο Καϊσλασάλο πήρε τον πόντο για το 8-10. Ο Λέσκοφ άφησε έξυπνα στην υποδοχή του Παπαδόπουλου να περάσει η μπάλα για το 9-11 και ο Εβάντρο με άσσο έκανε το 10-11. Στα ίσα το σετ 11-11 μετά το τριπλό μπλοκ του Φοίνικα πάνω στον Ροντρίγκο. Ο Καϊσλασάλο το 12-12 σε ένα σετ το οποίο μετά το αρχικό… ξέσπασμα του Παμβοχαϊκού είναι ντέρμπι. Ο Βουλκίδης με μπλοκ έφερε τον Φοίνικα για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ κάνοντας το 13-12 και ο κ. Δεληκώστας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Λέσκοφ σύμφωνα με τον διαιτητή βρήκε φιλέ σε μία φάση αρκετά εύκολη 16-16. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Εβάντρο 16-17. Ο Βραζιλιάνος διαγώνιος αν και δεν πήρε όπως θα ήθελε την πάσα παρόλα αυτά την τελείωσε για το 17-17. Ο Εβάντρο έχει πάρει το… όπλο του και τελειώνει όλες τις φάσεις 18-18. Ο Παπαδόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ μετά την ωραία άμυνα με το… στήθος από τον Βελούδη 19-18. Ο κ. Δεληκώστας κάλεσε τάιμ άουτ για λογαριασμό του Παμβοχαϊκού. Ο Εβάντρο ήρθε πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων για το 21-19. Ο Ροντρίγκο μείωσε σε 21-20.  Νέα ωραία πάσα από τον Λέσκοφ για τον Εβάντρο 22-20. Ο Ολιβέϊρα μείωσε σε 23-22. Άσχημο τελείωμα από τον Εβάντρο 23-23 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο σκορ. Ο Γκλάστοουν με άσσο έκανε το 23-24 καθώς ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα. Ο Ολιβέιρα πήρε το μπλακ άουτ για το 24-25. Ο Καϊσλασάλο ισοφάρισε σε 25-25. Ο Φιλανδός ισοφάρισε με ωραίο πλασέ σε 26-26. Ο Καϊσλασάλο με μπλοκ έφερε τον Φοίνικα και πάλι μπροστά στο σκορ 28-27. Ο Δημητριάδης με ωραίο πλασέ έκανε το 28-28. Ο Βουλκίδης με πρώτο χρόνο το 29-28. Ο Καϊσλασάλο με άσσο έκανε το 30-28 και το… Πειρατικό ξεκινά ιδανικά τη σειρά των play off αφού πλέον προηγείται σε 1-0 και διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας.