Ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται το απόγευμα (18:30) της Τετάρτης τον Παμβοχαϊκό για την 1η αγωνιστική των play off

Να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση

Την Τετάρτης στις 18:30 ο Φοίνικας Σύρου θα υποδεχθεί στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης τον Παμβοχαϊκός στο πλαίσιο των αγώνων για τα play off. Το «Πειρατικό» θα πρέπει αρχικά να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα της έδρας και στη συνέχεια να παίξει στο κλειστό της Βόχας για την… πρόκριση. Η ομάδα που θα πάρει δύο νίκες θα περάσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ο νικητής του Ζευγαριού θα παίξει με την ομάδα που θα προκριθεί από το Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς δούλεψε αυτές τις μέρες πάνω στο κομμάτι της τακτικής, αλλά και την εμψύχωσης και τόνωσης της ψυχολογίας. Η ήττα της τελευταίας αγωνιστικής ήταν ως μη γεννώμενη αφού δεν επηρέασε βαθμολογικά την ομάδα της Σύρου, μιας και όλα είχαν κριθεί πριν την έναρξη του ματς. Από εκεί και πέρα ο κ. Παβλίσεβιτς είχε την ευκαιρία απέναντι στον Ηρακλή να δοκιμάσει διάφορα σχέδια αλλά και σχήματα ενόψει… play off.

Έχει το πλεονέκτημα όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο

Ο Φοίνικας κόντρα στον Παμβοχαϊκό έχει το πλεονέκτημα, όμως για να το διατηρήσει θα πρέπει την Τετάρτη το απόγευμα να πάρει τη νίκη και να κάνει το 1-0. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς να νιώσουν την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου του. Το κλειστό θα πρέπει να γεμίσει από κόσμο και η ατμόσφαιρα να ευνοήσει τις συνθήκες ώστε οι παίκτες της Σύρου να βγάλουν ενέργεια τέτοια που θα τους επιτρέψει να κάμψουν την αντίσταση των αθλητών του Παμβοχαϊκού. Είναι απαραίτητο το «Πειρατικό» από την αρχή να πιάσει καλή απόδοση ώστε όσο κυλά το ματς να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, αφού έχουν βρεθεί πολλές φορές αντίπαλοι. Τη φετινή χρονιά Φοίνικας και Παμβοχαϊκός μετρούν από μία νίκη καθώς και οι δύο έχουν επικρατήσει στις έδρες τους με σκορ 3-0 σετ.

Αμφίρροπο το Παναθηναϊκός – Κηφισιά

Την Τετάρτη εκτός του ματς του Φοίνικα με τον Παμβοχαϊκό θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις. Τεράστιο ενδιαφέρον έχει το ζευγάρι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Κηφισιά, αφού οι δύο αυτές ομάδες θα παίξουν στα… ίσια για την πρόκριση στα ημιτελικά της Volley League. Οι πράσινοι μπορεί να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, όμως η Κηφισιά έχει δείξει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και με τον Νίκο Ζαλμά στον πάγκο της πως μπορεί να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Την τελευταία αγωνιστική οι δύο αυτές ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Ζηρίνειο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με 2-3. Το συγκρότημα των Βορείων προαστίων μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ. Η πλάστιγγα άρχισε στη συνέχεια να… γέρνει προς την πλευρά των πρασίνων, αφού οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με επίθεση διαρκείας κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φύγουν με τη νίκη με 2-3. Τα Play off βέβαια δεν καμία σχέση με το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, αφού πλέον οι ομάδες θα παίζουν και με το άγχος της… πρόκρισης. Οι πράσινη θέλουν να περάσουν στο ημιτελικό του πρωταθλήματος καθώς θέλουν μετά και τη νέα διοίκηση να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Άλλωστε στόχος του Παναθηναϊκού χρόνο με τον χρόνο να γίνει μία από τις ομάδες που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός τώρα θα βρει απέναντί του την ΑΕΚ που αν και ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες τερμάτισε στην  όγδοη (8η) θέση του πρωταθλήματος της Volley League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ, αφού όχι μόνο έχουν καλύτερη ομάδα, αλλά και είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Τίτλου.

Τέλος ο δεύτερος της κανονικής περιόδου ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή που παρά τη νίκη του στη Σύρο τερμάτισε στην έβδομη (7η) θέση. Ο δικέφαλος του Βορρά έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και είναι το φαβορί του ζευγαριού. Να σημειώσουμε στη σημείο αυτό πως ο νικητής του ζευγαριού αυτού στον ημιτελικό του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το Παναθηναϊκός – Κηφισιά.

 

 

 

Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες πλέι οφ 1-8 και πλέι άουτ στην Volley League 2018-19:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ΑΓΩΝΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ VOLLEY LEAGUE 2018-19
(η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις 2 νίκες)

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Μελίνα Μερκούρη Ρέντη 17.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ε.Κ. 
Διαιτητές: 

Πανελληνίου Γ.Σ. 17.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Π.Κηφισιάς
Διαιτητές: 

Δημήτρης Βικέλας: Ερμούπολης 18.30: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Παμβοχαϊκός
Διαιτητές:  
 
PAOK Sports Arena, Πυλαία 16.00: Π.Α.Ο.Κ. - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Διαιτητές:  

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΑΓΩΝΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ VOLLEY LEAGUE 2018-19
(η παραμονή κρίνεται στις 2 νίκες)

Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 18.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής
Διαιτητές:

 

Το πρόγραμμα των αγώνων για τα play off

Play Off 1-8 (2 νίκες – αγώνες σε έδρες εναλλάξ ξεκινώντας από του βαθμολογικά υψηλότερου)

1ος αγώνας : Τετάρτη 3 Απριλίου

2ος αγώνας: Σάββατο 6 Απριλίου

3ος αγώνας (αν χρειαστεί): Τρίτη 9 Απριλίου

Ζευγάρια:

(1-8): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ε.Κ.

(4-5): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

(2-7): Π.Α.Ο.Κ. – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

(3-6): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Play Off 1-4 (3 νίκες- αγώνες 2 σε έδρα του βαθμολογικά υψηλότερου- 2 σε έδρα βαθμολογικά χαμηλότερου)

1ος αγώνας: Σάββατο 13 Απριλίου 

2ος αγώνας: Δευτέρα 15 Απριλίου 

ΔΙΑΚΟΠΗ FINAL 4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ

3ος αγώνας:  Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 

4ος αγώνας (αν χρειαστεί): Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΣΧΑ

5ος αγώνας (αν χρειαστεί): Τρίτη 30 Απριλίου 

Play Off 1-2 (3 νίκες - αγώνες σε έδρες εναλλάξ ξεκινώντας από του βαθμολογικά υψηλότερου)

1ος τελικός: Παρασκευή 3 Μαΐου

2ος τελικός: Δευτέρα 6 Μαΐου

3ος τελικός: Πέμπτη 9 Μαΐου

4ος τελικός (αν χρειαστεί): Κυριακή 12 Μαΐου

5ος τελικός (αν χρειαστεί): Τετάρτη 15 Μαΐου

 

Play Out 9-10 (3 νίκες- αγώνες σε έδρες εναλλάξ ξεκινώντας από του βαθμολογικά υψηλότερου)

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνή

1ος αγώνας: Τετάρτη 3 Απριλίου

2ος αγώνας: Σάββατο 6 Απριλίου

3ος αγώνας: Τετάρτη 10 Απριλίου

4ος αγώνας (αν χρειαστεί): Σάββατο 13 Απριλίου

5ος αγώνας (αν χρειαστεί): Τετάρτη  17 Απριλίου