Ο Α.Ο. Μυκόνου μετά την ήττα με 2-0 στην Άνω Μερά έμεινε εκτός κι από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Νίκη… πρωτιάς για Άνω Μερά

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 15 Απρ. 2019 - 13:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Άνω Μερά ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι της Μυκόνου καθώς επικράτησε με 2-0 του συγκροτήματος του Θεόφιλου Παχατουρίδη και πλέον βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ταυτόχρονα με τη νίκη της αυτή έβγαλε εκτός… μάχη τον Α.Ο. Μυκόνου καθώς δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να φτάσει βαθμολογικά την συμπολίτισσα της, Άνω Μερά. Το συγκρότημα του Φώτη Παπαπαναγή έφτασε τους οκτώ (8) βαθμούς και ξέφυγε με πέντε (5) από Α.Ο. Μυκόνου και τον Α.Ο. Σύρου. Μόνο η ομάδα του Νίκου Βουτσόνου έχει ακόμη βαθμολογικές πιθανότητες καθώς έχει να δώσει ακόμη δύο αναμετρήσεις, η μία στη Σύρο με την Άνω Μερά.  Βέβαια η Άνω Μερά μπορεί να βρεθεί και πρόωρα στον τελικό του πρωταθλήματος αν η Μύκονος επικρατήσει του Α.Ο. Σύρου στο ματς της επόμενης αγωνιστικής. Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής θα καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης η Άνω Μερά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν σε αντίθεση με τον Α.Ο. Μυκόνου που έπεσε πάνω στον… κέρβερο Τζάβρα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

5’ ο Τζάρβας με υπερένταση έβγαλε το σουτ του Βλαχόπουλου σε κόρνερ

6’ ο Περιάλης έπειτα την εκτέλεση του κόρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως και πάλι ο Τζάβρας με γροθιές έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Τηνιακού αθλητή.

13’ Ο Χατζάκος μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ξενάκη με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό της Άνω Μεράς.

27’ άουτ πέρασε η μπάλα στην κεφαλιά του Περιάλη.

34’ ο Κεμπέ με ωραίο σουτ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στην εστία του Σαββόπουλου, όμως αυτή πέρασε άουτ.

38’ ο Τζάβρας για ακόμη μία φορά έδειξε τα πολύ καλά αντανακλαστικά του καθώς έβγαλε με υπερένταση το φάουλ που εκτέλεσε ο Γκέγκα.

41’ ο Λαζαρίδης μετά από ατομική ενέργεια καθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον μόνο μέσα στην περιοχή Καρφαρίδα και ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

53’ ο Τζάβρας ο οποίος ήταν μακράς ο παίκτης που συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του, κράτησε το… μηδέν στην εστία του έπειτα την προσπάθεια του Περιάλη.

55’ ο Χατζάκος με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Σαββόπουλο όμως οι αμυντικοί του Α.Ο. Μυκόνου έδιωξαν τη μπάλα μακριά.

66’ τεράστια ευκαιρία για το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη, ο Βλαχόπουλος μπήκε μόνος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζάβρα, καθώς ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς έδιωξε τη μπάλα μακριά με γροθιές.

67’ ο Κεμπέ μετά από πολύ καλό σουτ και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις είδε τη μπάλα να περνά μόλις άουτ.

69’ νέο σουτ από τον Κεμπέ ο Σαββόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

76’ ο Γκολέμης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο τρόπο πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Σαββόπουλο, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΑΝΩ ΜΕΡΑ (Φώτης Παπαπαναγής) Τζάβρας, Κωφοκώτσιος, Ξενάκης (63' λ.τρ. Κουντουράς), Χατζάκος, Σαλταμάρας, Κεμπέ (74' Αδάμ), Παπαδάκης, Καρφαρίδας, Δαραμάρας (59' Γκολέμης), Καραϊνδρος, Λαζαρίδης (59' Ραζάκ)

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης) Σαββόπουλος, Ηλίας, Αλεξανδρόπουλος, Μπαλλής (87' Καρατζάς), Μπάμπακαρ, Ντουσάι, Περιάλης, Ξαγοράρης, Τουρέ (38' Αλμπάνης), Γκέγκα (46' Πεϊδης), Βλαχόπουλος.