Ο Φοίνικας έπαιξε σαν… Πειρατικό και επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στη Σύρο κι έστειλε τη σειρά σε τέταρτο ματς

Ραντεβού την… Μ. Πέμπτη

Ο Φοίνικας μετά από μία μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε με καθαρό σκορ του Ολυμπιακού (3-0) κι έστειλε τη σειρά της ημιτελικής φάσης σε τέταρτο παιχνίδι. Ραντεβού… την Μεγάλη Πέμπτη και ο Φοίνικας με νέα νίκη θα στείλει τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο ματς στο Ρέντη, όπου εκεί θα παίξει για την πρόκριση στον τελικό. Οι παίκτες του Ράτκο Παβλίσεβιτς έκαναν το τέλειο παιχνίδι, αφού ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους, είχαν καλές πρώτες μπάλες και ταυτόχρονα πίεσαν τον Ολυμπιακό στο σέρβις με αποτέλεσμα να είναι ορθολογικές οι επιθέσεις των αθλητών του κ. Μουνιόθ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το ματς μεταξύ του Ολυμπιακού και του Φοίνικα ήταν μία καθαρή διαφήμιση για το άθλημα του Βόλεϊ, αφού η μία πολύ καλή φάση διαδέχονταν την άλλη με αποτέλεσμα το παιχνίδι της Σύρου να είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν διεξαχθεί τόσο στο νησί όσο και στη Volley League.

Αποκάλυψη ο… Μήλης

Ο Φοίνικας ξεκίνησε το ματς με μια σημαντική απουσία αφού δεν αγωνίσθηκε ο Φιλανδός Καϊσλασάλο λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Τη θέση του Φιλανδού πήρε ο Νίκος Μήλης ο οποίος όχι μόνο έδωσε λύσεις στην επίθεση, αλλά κι έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη Σύρο και έδειξε πως οι άνθρωποι της ομάδες μπορούν να τον εμπιστευθούν. Ο Έλληνας διαγώνιος έδειξε πολύ καλά προσόντα και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του και μάλιστα διεκδικεί επάξια τον τίτλο του mvp στο ματς, μαζί με τον Εβάντρο.  

 

Την Μ. Πέμπτη το τέταρτο ματς

Η ομάδα της Σύρου μετά τη νίκη της μείωσε τη σειρά σε 1-2 κι έστειλε τη σειρά της ημιτελικής φάσης σε τέταρτο ματς, Ο Φοίνικας με τη νίκη του αυτή έδειξε πως με ανάλογη εικόνα μπορεί όχι μόνο την ισοφάριση, αλλά και την ανατροπή.

 

Ο αγώνας

1ο σετ

Με χωρίς τον Καϊσλασάλο ξεκίνησε ο Φοίνικας καθώς ο Φιλανδός ήταν κρυωμένος και δεν κατάφερε να δώσει το… παρών στο ματς.

Ο Εβάντρο από την γραμμή του σέρβις πίεσε τον Ολυμπιακό, για να έρθει ο Μήλης στην κόντρα να ανοίξει το σκορ 1-0.  Ο Ραουβέρντινγκ σταμάτησε τον Μήλη και ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 2-3. Εκτός αγνωστικού χώρου το σέρβις του Μήλη 3-4. Νέο μπλοκ του Ραουβέρντινγκ πάνω στον Μήλη 3-5. Ο Παπαδόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ 4-5. Ο Σμαραγδής με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 4-6 για τους «ερυθρόλευκους. Διπλό λάθος από τον Μήλη ο οποίος είναι αγχωμένος, αφού δεν κατάφερε να τελειώσει τις προηγούμενες φάσεις 4-8. Ο Φίλιο με μπλοκ πάνω στον Χριστοφιδέλη μείωσε για τον Φοίνικα σε 6-8. Λάθος του Ραουβέρντινκγ σε επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα, δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα 7-8. Νέο μπλοκ από τον Φίλιο 8-8 και το «Πειρατικό» με τον Βουλκίδη στο σερβίς τρέχει σερί 4-0. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Πετρέα 13-14 και ο Μήλης με άσσο έφερε το σετ στα ίσα. Οι δύο ομάδες προσπαθούν να ξεφύγουν η μία από την άλλη, όμως δεν τα έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει. Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα ξέφυγε με τέσσερις πόντους, όμως ο Φοίνικας αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 8-8. Ο Παπαδόπουλος δεν τελείωσε όπως θα ήθελε την επίθεση, η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου (14-16) και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Βουλκίδης με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε σε 15-16. Φάση διαρκείας με ωραίες άμυνες κι από τις δύο ομάδες, όμως η φάση τελείωσε άδοξα για τον Φοίνικα με τον διαιτητή να χρεώνει λάθος 17-19. Τάιμ άουτ κάλεσε ο κ. Μουνιόφ μετά το λάθος του παίκτη του και την ισοφάριση του Φοίνικα σε 19-19. Ο Μήλης με επίθεση στη διαγώνιο ισοφάσε σε 20-20. Ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε σε 22-22, καθώς ο Δαρίδης δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα. Ο Ζουπάνης πολύ ψηλά και επίθεση στην πίσω ζώνη 22-23. Ο Διαιτητής δεν είδε υπέρβαση κι έδωσε τον πόντο στον Ολυμπιακό με όλο τον πάγκο της ομάδας της Σύρου να διαμαρτύρεται και ο Λέσκοφ δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Εδώ ο διαιτητής έκανε λάθος αφού η φάση ήταν καθαρή και ο Ολυμπιακός λόγω ονόματος πήρε τον πόντο 22-24. Ο Εβάντρο μείωσε σε 23-24 και ο Βουλκίδης πίεσε από το σέρβις και ο Φίλιο σαν σε… προπόνηση ισοφάρισε σε 24-24 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φίλους της ομάδας. Ο Εβάντρο στην κόντρα μετά την άμυνα στην επίθεση του Χριστοφιδέλη το 25-24 και το «Πειρατικό» σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο μετρά σερί 3-0. Ο Βουλκίδης με έναν… κεραυνό τελείωσε το σετ αφού ο Στεφάνου δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα (26-24) και ο Φοίνικας άνοιξε το σκορ στα σετ 1-0.

 

2ο σετ

Ο Βουλκίδης με δυνατό σέρβις έχει βάλει τα δύσκολα στον Ολυμπιακό, αφού ο Φίλιο χωρίς πρόβλημα έκανε το 2-0. Ο Εβάντρο δεν κατάφερε να περάσει τη  μπάλα σε επίθεση και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κεντρικός βραζιλιάνος στην συνέχεια με πρώτο χρόνο έκανε το 3-2. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα από την επίθεση του Σμίτ και στη συνέχεια ο Λέσκοφ με άσσο έκανε το 5-2. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Σμαραγδή 6-3. Ο Καναδός του Ολυμπιακού μείωσε σε 6-4. Ο Παπαδόπουλος έξυπνα πήρε το μπλοκ άουτ για το 7-4. Ο Μήλης ωραίο πλασέ στην πίσω ζώνη 8-5. Ο Παπαδόπουλος αν και η μπάλα έσπασε στα χέρια του Πετρέα κατέληξε το τερέν του Ολυμπιακό και το σκορ έγινε 9-5. Νέος πόντος για τον Φοίνικα και τον Παπαδόπουλο 10-5. Φάση διαρκείας στο ματς με τον Ολυμπιακό στο τέλος να βγαίνει… νικητής και να μειώνει σε 10-6. Ο Ραουβέρντινγκ στην κόντρα το 10-7. Ο Λέσκοφ με μπλοκ το 11-7 σε μία ακόμη ωραία φάση στο παιχνίδι. Ο Μήλης και με τη βοήθεια της τύχης το 12-7. Έξυπνα ο Ραουβέρντινγκ μείωσε σε 12-9, όμως στη συνέχεια ήρθε ο Βουλκίδης με επίθεση πρώτου χρόνου για να κάνει το 13-9. Ο Χριστοφιδέλης στην κόντρα επίθεση το 13-11. Ο Φίλιο ήρθε για να δώσει τη λύση με μπλοκ στον Ζουπάνη 13-11. Η καλύτερη φάση του αγώνα και ίσως του πρωταθλήματος με τον Φοίνικα και τον Ολυμπιακό να κάνουν ένα  μοναδικό ράλι και τον κόσμο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ για το 15-11.Ο Εβάντρο… απογειώθηκε για  17-13. Γρήγορη πάσα του Λέσκοφ στον Βουλκίδη και το Έλληνας κεντρικός έκανε το 18-14. Ο Παπαδόπουλος με μπλοκ πάνω στον Ζουπάνη το 19-14. Ο Βουλκίδης με μπλοκ πάνω στον Πετρέα το 20-14 και ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ραουβέρντινγκ πήρε το μπλοκ άουτ για το 21-16. Με πρώτο χρόνο ο Βουλκίδης έκανε το 22-17. Ο Φίλιο δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση και το σκορ έγινε 22-19. Ο Βραζιλιάνος στην επόμενη φάση έκανε το 23-19 κι έφερε ακόμη πιο κοντά τον Φοίνικα στο 2-0. Ο Εβάντρο δεν τελείωσε τη φάση στην επίθεση που επιχείρησε όμως πήρε το μπλοκ στην συνέχεια κι έκανε το 24-20. Ο Μήλης σαν σε… προπόνηση μετά το πολύ καλό σέρβις του Εβάντρο έκανε το 25-20.  

 

3ο σετ

Με δύο σέρβις στο φιλέ ξεκίνησε το τρίτο σετ και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-2. Ο Παπαδόπουλος με επίθεση στην κόντρα έκανε το 3-2 για τους Συριανούς. Ο Βουλκίδης με μπλοκ ισοφάρισε σε 4-4. Ο Πετρέας το 4-5 με επίθεση πρώτου χρόνου, στην συνέχεια ο ίδιος έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου από τη γραμμή του σέρβις. Ο Μήλης στην πίσω γωνία για το 6-6. Ο Μήλης δίνει πολύτιμες λύσεις στον Φοίνικα και δικαιώνει τους πάντες για την επιλογή του 9-8. Στο φιλέ το σέρβις του Σμιτ 10-9. Η κακή υποδοχή από πλευράς Φοίνικα έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει έναν σχετικά εύκολο πόντο και να ξεφύγει με δύο 10-12 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Βουλκίδης είχε την απάντηση στην… εξίσωση του Ολυμπιακού και με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε σε 11-12. Πολύ ωραία επίθεση από τον Μήλη το 12-13. Ο Εβάντρο στην κόντρα πήρε το μπλοκ άου για το 13-13. Ο Έλληνας κεντρικός με άσσο έκανε το 14-13. Στο φιλέ το σέρβις του Ραουβέρντινγκ 16-15 και στη συνέχεια ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Χριστοφιδέλης το 16-16. Ο Φίλιο με επίθεση πρώτου χρόνου το 17-16. Ο Εβάντρο με επίθεση πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων το 18-17. Ο Παπαδόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ για το 19-18 σε ένα σετ το οποίο είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Πετρέας έφερε το σετ στα ίσα 19-19. Ο Εβάντρο το 20-19 και τάιμ άουτ από τον κ. Μουνιόθ. Ο Μήλης πήρε το… ράλι και ο Φοίνικας το 21-20. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ από τον Χριστοφιδέλη κι έκανε το 22-21. Νέος πόντος στην κόντρα επίθεση από τον Βραζιλιάνο το 23-21. Ο Εβάντρο με άσσο έκανε το 24-21 για το… Πειρατικό και κοντά πλέον στο 3-0 και τη μείωση του σκορ. Ο Εβάντρο με νέο άσσο έκανε το 25-21 και ο Φοίνικας μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης αφού έδειξε πως μπορεί να κάνει την ανατροπή.