Ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Σύρο με 2-3 στον τέταρτο κατά σειρά ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό της Volley league

Το «Πειρατικό» έκλεισε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι

Με… ψηλά το κεφάλι έκλεισε τη χρονιά ο Φοίνικας Σύρου μετά την εντός έδρας ήττα 2-3 από τον Ολυμπιακό στο τέταρτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης. Οι Συριανοί απέδειξαν πως δίκαια βρέθηκαν στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος αφού κάποιες μικρές λεπτομέρειες στέρησαν το δικαίωμα στο συγκρότημα του Ράτκο Παβλίσεβιτς να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς. Το «Πειρατικό» το οποίο έπαιξε στα ίσα τους πρωταθλητές Ελλάδος μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη συνέχεια ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στην τρίτη (3η) θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley League.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν μία ακόμη διαφήμιση για το άθλημα του Βόλεϊ αφού τόσο ο Φοίνικας όσο και ο Ολυμπιακός έπαιξαν πάρα πολύ καλά και έβγαλαν πολλές εντυπωσιακές φάσεις. Ο Ολυμπιακός ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό θα φιλοξενήσει με πλεονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ, την Παρασκευή 3 Μαϊου.

 

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Ράτκο Παβλίσεβιτς δήλωσε: «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες. Στις περιπτώσεις που είχαμε να παίξουμε με δυνατές ομάδες νομίζω ότι τα καταφέραμε. Ο Φοίνικας βάζει μια γερή βάση για τον επόμενο χρόνο και για το μέλλον. Προσπαθήσαμε αλλά ο Ολυμπιακός είναι από της καλύτερες ομάδες ίσως η καλύτερη κατά τη γνώμη μου εφόσον αγωνιστεί χωρίς προβλήματα. Είμαι πολύ υπερήφανος που παίξαμε εναντίον τους σε αυτό το επίπεδο. Είμαι περήφανος για τη σεζόν που κάναμε αλλά και για τους αθλητές μου. Ευχαριστώ την διοίκηση και τον κόσμο της Σύρου».

 

Ο κεντρικός του Φοίνικα Ρούσβελτ Φίλιο που ήταν από τους κορυφαίους δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά πάντα σκεφτόμαστε το καλύτερο. Μας μένει μία μικρή στεναχώρια που δεν πήραμε τη νίκη. Δείξαμε πως θα μπορούσαμε να πάμε σε πέμπτο αγώνα. Δεν πετύχαμε λίγα πράγματα εφέτος αλλά πάντα ο άνθρωπος σκέφτεται το καλύτερο. Τελειώνουμε εδώ μία υπέροχη χρονιά. Ευχαριστώ τον κόσμο του Φοίνικα που μας στήριξε. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα εφέτος στον Φοίνικα. Ήταν μια μεγάλη και ωραία εμπειρία».

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ είπε: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στο Φοίνικα για την καταπληκτική χρονιά που έκανε. Μας νίκησαν δύο φορές, έπαιξαν αντίπαλοι μας στον τελικό του Λιγκ Καπ, έφτασαν στο φάιναλ-4 του κυπέλλου και τώρα εδώ, ακόμα και τώρα πάλεψαν και αυτό είναι πολύ καλό για το Φοίνικα όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον. Το club δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο. Πολλές ομάδες δεν μας βρίσκουν πάντα στην καλύτερη μας φάση και αυτό γιατί έχουμε συνέχεια αγώνες και πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε άλλο στόχο και διαλέγω πως θα διαχειριστώ τον κάθε αγώνα. Ο Φοίνικας είναι μια τέτοια περίπτωση που δεν μας βρίσκει στην καλή μας φάση και έτσι το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα με σωστές αντιδράσεις στη μεγάλη πίεση. Είμαστε στους τελικούς και ήδη προετοιμάζεται όλη η ομάδα για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ».

 

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Περιμέναμε πως ο Φοίνικας θα μας δυσκολέψει. Όλη η ομάδα βοήθησε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας μετά το 2-1 σετ. Η ομάδα έδειξε την ποιότητα μας. Κάναμε αυτό που έπρεπε έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών. Πετύχαμε το στόχο της πρόκρισης. Πάμε να ξεκουραστούμε λίγες ημέρες. Θα μελετήσουμε τον ΠΑΟΚ και βήμα, βήμα θα προσπαθήσουμε να εμφανίσουμε το καλό μας πρόσωπο, το πρόσωπο που είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

 

 

Το παιχνίδι

1ο σετ

Με άσσο του Εβάντρο ξεκίνησε το παιχνίδι μεταξύ του Φοίνικα και του Ολυμπιακού 1-0. Ο Σμιτ πήρε το μπλοκ άουτ για το 1-1. Ο Βραζιλιάνος του «Πειρατικού» ήρθε πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων 2-1. Άσσος για τον Ολυμπιακό με τον Χριστοφιδέλη καθώς ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα 2-3. Ο Μήλης ωραία το 3-3. Ο Πετρέας με πρώτο χρόνο το 3-4. Ο Βουλκίδης με έναν… κεραυνό έκανε το 6-5, καθώς ο Έλληνας κεντρικός έχει πολύ καλά σερβίς. Ο Φίλιο με επίθεση πρώτου χρόνου το 7-7. Στο φιλέ η μπάλα από τη γραμμή του σέρβις του Λέσκοφ 7-8. Ο Μήλης πήρε έναν πολύ δύσκολο πόντο 9-9. Ο Βουλκίδης με μπλοκ πάνω στον Πετρέα ισοφάρισε σε 10-10. Οι δύο ομάδες είναι κοντά η μία με την άλλη και μάλιστα μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Ο Μήλης με άσσο έκανε το 11-10. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Ραουβέρντινγκ 13-11 και για πρώτη φορά ο Φοίνικας στο +2. Ο Εβάντρο με μπλοκ πάνω στον Σμιτ το 14-11 και ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μην μπορεί να βρει λύσεις κυρίως στην επίθεση.  Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ 15-12.  Ο Καναδός του Ολυμπιακού πήρε το μπλοκ άουτ για το 15-13. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Εβάντρο 15-14. Ο Φίλιο με επίθεση πρώτου χρόνου το 16-14. Ο Χριστοφιδέλης πήρε τον πόντο παρά την προσπάθεια του Παπαδόπουλου 16-15. Ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ αφού στην γραμμή πήγε ο Εβάντρο και θέλησε να τον βγάλει εκτός… ρυθμού. Ο Μήλης πήρε το μπλοκ άουτ 18-17. Ο Φίλιο με άσσο έκανε το 19-17. Λάθος από τους φιλοξενούμενους 20-17 και ο Φοίνικας πήγε και πάλι τη διαφορά στο +3.  Ο Ζουπάνης πήρε το μπλοκ άουτ για το 21-19. Ο Ανδρεάδης πήρε τον πόντο και ισοφάρισε σε 21-21 με τον Πετρέα στο σέβρις ο Ολυμπιακός μετρά σερί 0-3. Άσσος από τον Πετρέα 21-22. Ο Βελούδης δεν έβγαλε υποδοχή και ο Ολυμπιακός στο +2, 21-23. Ο Εβάντρο αυτή τη φορά δεν έβγαλε άμυνα 21-24. Ο Καϊσλασάλο πέρασε στο ματς όμως ο Ζουπάνη με μπλοκ σταμάτησε τον Φιλανδό και έδωσε το σετ στον Ολυμπιακό με το 21-25 και το σερί του Ολυμπιακού έφτασε το 0-6, αφού οι Συριανοί δεν έβγαλαν τις κρίσιμες πρώτες άμυνες.

 

2ο σετ  

Ο Σμπιτ πήρε τον πόντο με επίθεση στην πίσω ζώνη για ο 1-1. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ 2-1. Ο Ανδρεάδης με πρώτο χρόνο έκανε το 2-2. Ο Μήλης το 3-3. Ο Σμιτ με άσσο έκανε το 3-6, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά, να πιέζουν στην υποδοχή τον Φοίνικα και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Παπαδόπουλος με μπλοκ μείωσε σε 4-6, ενώ νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε βγάλει πού δύσκολη άμυνα. Ο Πετρέα σταμάτησε τον Εβάντρο και είναι ο παίκτης που ουσιαστικά… οδηγεί μέχρι στιγμής τον Ολυμπιακό. Ο Βουλκίδης μείωσε με πρώτο χρόνο σε 5-7. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Εβάντρο και ο Ολυμπιακός στο +6 (6-12). Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Τερβαπόρτι 7-12. Λάθος του Ολυμπιακού και του Φιλανδού πασαδόρου 9-13. Ο Μήλης με πλασέ έκανε το 10-13. Ο Φίλιο με μπλοκ μείωσε ακόμη περισσότερο σε 11-13 καθώς ο Αδάμ με τα ωραία σέρβις του έχει πιέσει τους φιλοξενούμενους. Ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε τον Φοίνικα από το -6 να πλησιάζει με σερί 4-0 σε 11-13. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ για το 12-14 με τον Φοίνικα πλέον να πατά καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος πήρε τον άσσο για το 13-14. Ο Σμιτ πήρε το μπλοκ άουτ για το 13-15. Φιλέ βρήκε ο πασαδόρος του Ολυμπιακού 14-15. Ο Βουλκίδης με μπλοκ πάνω στον Πετρέα έφερε το σετ στα ίσα 15-15. Άσσος από τον Φίλιο και το «Πειρατικό» πέρασε μπροστά στο σκορ 16-15. Το σερί του Φοίνικα συνεχίζεται με τον Μήλη να παίρνει το μπλοκ άουτ για το 17-15. Ο Βουλκίδης το 18-16. Φιλέ από τον Ραουβέρντινγκ πάνω στη διεκδίκηση 19-17. Ο Βουλκίδης με πρώτο χρόνο πήρε τον πόντο καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα 20-17. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Μήλη 20-19. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Ζουπάνη 21-19. Ο Εβάντρο πήρε τον πόντο 22-20. Ο Ανδρεάδης μείωσε σε 22-21. Ο Καϊσλασάλο με μπλοκ πάνω στον Κουμεντάκη το 24-21. Ο Κουμεντάκης έσπασε το διπλό μπλοκ του Φοίνικα για το 24-22. Ο Καϊσλασάλο πήρε το μπλοκ άουτ για το 25-22 και το «Πειρατικό» ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

 

3ο σετ

Στο τρίτο σετ το «Πειρατικό» μπήκε πάρα πολύ δυνατά και από την αρχή κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά. Ο Φίλιο με άσο έκανε το 17-8 και στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι έκαναν λάθος για το 18-8. Ο Φίλιο με νέο άσσο έφερε τη διαφορά στο +11 για τον Φοίνικα 19-8. Ο Παπαδόπουλος κερδίζει το… ράλι για το 20-8 σε μία άκρως εντυπωσιακή φάση με ωραίες άμυνες κι από τις δύο ομάδες. Με σερί 0-4 ο Ολυμπιακός μείωσε σε 20-12, όμως η απόσταση μεταξύ των ομάδων είναι μεγάλη. Ο Παπαδόπουλος με πλασέ σε επίθεση στην κόντρα το 21-12. Ο Ζουπάνη με ωραία διαγώνια επίθεση το 21-13. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Εβάντρο 22-14. Ο Ζουπάνη με άσσο μείωσε σε 22-15.  Ο Εβάντρο το 23-15 και ο Φοίνικας πολύ κοντά στο 2-1. Κόντρα μπάλα για τον Φοίνικα με τον Εβάντρο το 24-15. Ο Ζουπάνη μείωσε σε 24-16. Άσχημη επίθεση από τον Καϊσλασάλο 24-17 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Εβάντρο πήρε τον πόντο και το «Πειρατικό» με το 25-18 έκανε το 2-1 στα σετ.

 

4ο σετ

Ο Βουλκίδης με επίθεση στην κόντρα έκανε το 1-0, καθώς ο Χριστοφιδέλης αρχικά δεν κατάφερε να τελειώσει τη μπάλα. Ο Εβαντρο πήρε το μπλοκ άουτ 2-0. Ο Σμιτ μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Ο Βραζιλιάνος του Φοίνικα πήρε το μπλοκ άουτ για το 3-1. Ο Ανδρεάδης μείωσε με επίθεση πρώτου χρόνου σε 4-2. Ο Φίλο απαντά με πρώτο χρόνο 5-2. Ο Ολυμπιακός με άσσο του Σμιτ ισοφάρισε σε 6-6. Ο Εβάντρο ήρθε πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων για το 7-6. Ο Πετρέας με πρώτο χρόνο έκανε το 8-9 για τους φιλοξενούμενους. Ο Καϊσλασάλο το 9-9.  Ο Σμιτ πήρε το μπλοκ άουτ για το 11-13 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ ώστε να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, αλλά και να τους… ηρεμήσει. Ο Φίλιο με μπλοκ πάνω στον Σμιτ το 12-13. Ο Πετρέας με μπλοκ πάνω στον Μήλη το 12-14. Λάθος από τους γηπεδούχους 12-15. Ο Πετρέας με μπλοκ πάνω στον Βουλκίδη έκανε το 13-19. Σειρά του Βουλκίδη να μειώσει με μπλοκ πάνω στον Σμιτ 14-19. Ο Κιόσης με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 15-19 και ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Εβάντρο 15-23 και οι φιλοξενούμενοι είναι κοντά στην ισοφάριση. Ο Πετρέας με άσσο έκανε το 15-24. Νέος άσσος από τον Πετρέας 15-25 και οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 2-2 τα σετ.

5ο σετ

Ο Σμιτ στην κόντρα το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Καϊσλασάλο ισοφάρισε σε 1-1. Άσσος από τον Βουλκίδη 2-1. Νέος άσσος από τον κεντρικό του Φοίνικα 3-1.  Ο Καϊσλασάλο ωραία το 4-2. Ο Ανδρεάδης πήρε το μπλοκ άουτ 4-3. Ο Ραουβέρντινγκ ισοφάρισε σε 4-4. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Εβάντρο 4-5. Άσχημη επίθεση του Βελούδη και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε από πήρε τον πόντο με μπλοκ 4-6 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Καϊσλασάλο με πλασέ το 5-6. Νέος πόντος από τον Φιλανδό 6-6. Κόντρα μπάλα για το… Πειρατικό με τον Καϊσλασάλο να παίρνει το μπλοκ άυτ 7-6. Ο Σμιτ ισοφάρισε σε 7-7. Λάθος από τον Παπαδόπουλο 7-8. Ο Εβάντρο το 8-8. Ο Σμιτ το 8-9. Το μπλοκ άουτ πήρε ο Σμιτ και στο +2 ο Ολυμπιακός (8-10). Ο Βουλκίδης μείωσε σε 9-10. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Εβάντρο 9-12. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Εβάντρο 10-13. Ο Λέσκοφ με μπλοκ μείωσε σε 12-13. Στο φιλέ το σέρβις του Βουλκίδη 12-14. Ο Πετρέας τελείωσε το ματς με άσσο 12-15 και ο Ολυμπιακός με συνολικά 3-1 προκρίθηκε στο τελικό της Volley league.

 

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 2-3

Τα σετ: (21-25, 25-22, 25-18, 15-25, 12-15) σε 125'

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 16-14, 21-18, 21-25

2ο σετ: 5-8, 16-15, 21-19, 25-22

3ο σετ: 8-5, 16-8, 21-12, 25-18

4ο σετ: 7-8, 12-16, 15-21, 15-25

5ο σετ: 4-5, 8-10, 9-12, 12-15

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Φίλιο 13 (5/9 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ), Εβάντρο 21 (15/31 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ, 23% υπ. - 15% άριστες), Λέσκοφ 1 (1 μπλοκ), Βουλκίδης 11 (4/10 επ., 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Παπαδόπουλος 7 (7/21 επ., 44% υπ. - 29% άριστες), Μήλης 9 (7/18 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Βελούδης (λ, 44% υπ. - 22% άριστες), Φωτιάδης, Ταυρής, Αδάμ 1 (1/1 επ.), Κιόσης 1 (1/2 επ.), Καϊσλασάλο 13 (12/21 επ., 1 μπλοκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Μουνιόθ): Χριστοφιδέλης 7 (3/12 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 33% υπ. - 10% άριστες), Πετρέας 13 (4/11 επ., 4 άσσοι, 5 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Σμιτ 19 (16/35 επ., 3 άσσοι), Τερβαπόρτι 1 (1 άσσος), Ραούβερντινκ 11 (8/19 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 29% υπ. - 13% άριστες) / Στεφάνου (λ, 44% υπ. - 38% άριστες), Δαρίδης (λ), Ζουπάνι 6 (5/6 επ., 1 άσσος), Στιβαχτής, Κουμεντάκης 2 (2/4 επ., 50% υπ. - 25% άριστες).

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν από 13 άσσους, 52 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 12 άσσους, 44 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 38 λάθη αντιπάλων.