Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησαν για την πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ο… στόχος του πρωταθλήματος

Πατέρας και… γιος στην ίδια ομάδα

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ και ο υιός του Ντίμα Φιλίποφ που είναι ο πασαδόρος του Δικεφάλου μίλησαν για πρώτη φορά μαζί μετά την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης. Αναφέρθηκαν στους ημιτελικούς, στο φάιναλ-4 του κυπέλλου, στους τελικούς αλλά και στο πως διαχειρίζονται μέσα στην ομάδα τη στενή σχέση μπαμπά - υιού και το αντίστροφο. Ο ΠΑΟΚ όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι… πιστός στο ραντεβού του, καθάρισε τη σειρά με την Κηφισιά με 3-0 και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος. Σε έναν τελικό όπου θα παίξει με μειονέκτημα έδρας μιας και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μπορείς ο ΠΑΟΚ να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού; Είναι ένα ερώτημα που σύντομα θα απαντηθεί. Ο Γιούρι και ο Ντίμα Φιλιποφο μιλούν λίγο πριν την έναρξη των τελικών για τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί από πλευράς ΠΑΟΚ.

 

Ο Γιούρι Φιλίποφ είπε για την πρόκριση στους τελικούς: «Ήταν πολύ δύσκολη η εβδομάδα για εμένα και την ομάδα. Το τελευταίο παιχνίδι με την Κηφισιά μπορεί να ήταν το πιο δύσκολο γιατί τα παιδιά άδειασαν, έδωσαν τα πάντα. Είπαμε όμως πως είναι άντρες και κάτι έχουμε από μέσα τους. Και το βρήκαν, τα έδωσαν όλα και περάσαμε στον τελικό. Στους τελικούς είναι όλα ανοικτά. Θα παλέψουμε για τον τίτλο».
Για το πως αντιμετωπίζει τον υιό του μέσα στην ομάδα: «Μόνο σαν παίκτη τον βλέπω τον Ντίμα. Δύο εβδομάδες είμαι εδώ και έχουμε μιλήσει ελάχιστα. Μία, δύο φορές έχουμε βρεθεί. Για μένα είναι ένας παίκτης όπως όλοι οι άλλοι. Και άμα δεν πάει καλά και δεν κάνει αυτά που λέμε τον κάνω αλλαγή και βγαίνει έξω. Ξεκάθαρα».
Ο Ντίμα Φιλίποφ δήλωσε: «Όπως είπε και ο κόουτς πραγματικά «αδειάσαμε» μετά το φάιναλ-4. Υπήρχε ένταση, τα δώσαμε όλα αλλά πήραμε το κύπελλο και αυτό μας ικανοποίησε. Ξέραμε πως εάν δίναμε λίγο «αέρα» στην Κηφισιά θα περνούσαμε δύσκολα γιατί είναι πολύ καλή ομάδα. Βρήκαμε το “κάτι” που χρειαζόμαστε και προκριθήκαμε».
Για τους τελικούς: «Περάσαμε στον τελικό. Θέλουμε τον τίτλο. Το πρωτάθλημα είναι άλλο πράγμα από το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλοί αγώνες και η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει».
Ο Γιούρι Φιλίποφ είπε για την «γρήγορη» πρόκριση στους τελικούς και την έκπληξη που ετοιμάζει: «Είναι πολύ καλό που τελειώσαμε με 3-0 νίκες τους ημιτελικούς ώστε να έχουμε χρόνο ξεκούρασης. Να περάσουμε το Πάσχα και από μεθαύριο να κάνουμε μία επανεκκίνηση, να φρεσκαριστούμε και να πάμε στους τελικούς. Κάτι νέο θα σκεφτούμε για τους τελικούς».

Ετικέτες: