Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στις Κυκλάδες το Νεώριο επικράτησε και στον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας με 3-1 του Διαγόρα Ρόδου

Πρωταθλήτριες της Ζ’ Περιφέρειας οι κορασίδες του Νεωρίου

Οι κορασίδες του ΑΣΕ Νεωρίου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων, αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια της Ζ’ Περιφέρειας αφού επικράτησαν στον μεγάλο τελικό με 3-1 του Διαγόρα Ρόδου. Οι αθλήτριες του Χρήστου Σκρέτα έδειξαν το καλύτερό τους πρόσωπο στον τελικό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο κλειστό του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφειας κι ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Αγώνας ήταν αρκετά καλός αφού και οι δύο ομάδες έδειξαν πως ήθελαν να κατακτήσουν τον τίτλο και ταυτόχρονα πρόσφεραν πλούσιες συγκινήσεις σε όλους βρέθηκαν στο κλειστό. Οι Συριανές μπήκαν δυνατά στο ματς κι έδειξαν να αντέχουν στην πίεση που τους άσκησαν οι Ροδίτισσες. Το τελικό 25-19 έδωσε το πρώτο σετ στο Νεώριο και ταυτόχρονα ανέβηκε ακόμη περισσότερο η ψυχολογία. Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Ρόδου αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά το 18-25. Οι κορασίδες του Νεωρίου στο τρίτο σετ από την αρχή επέβαλαν τον ρυθμό τους έκαναν ότι ήθελαν κι έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση (25-12) κι έκαναν  το 2-1.

Το τέταρτο και τελευταίο σετ ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος του ντέρμπι, αφού και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να το χάσουν και συνεχώς ήταν κοντά στο σκορ. Η ομάδα της Σύρου που είχε το προβάδισμα βρήκε τις λύσεις στο φινάλε του σετ και κατάφερε να επικρατήσει με 25-22 και ταυτόχρονα το 3-1 σετ. Με την επίτευξη του τελευταίου πόντου, αθλήτριες και τεχνικό τιμ έγιναν ένα… κουβάρι αφού όλοι μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ζ’ περιφέρειας.

Επιστρέφει στη βάση του το Νεώριου

Η ομάδα του Νεωρίου μετά τη νίκη του επί του Διαγόρα Ρόδου με 3-1 κατέκτησε όπως αναφέρουμε παραπάνω το πρωτάθλημα της Ζ’ Περιφέρειας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα της  Σύρου θα έπρεπε να παραμείνει στην Αθήνα ώστε να πάρει μέρος στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αφού ξεκινούν άμεσα. Η ομάδα της Σύρου όμως επιστρέφει στη βάσης της αφού τόσο οι οικονομικές δυσκολίες όσο και οι υποχρεώσεις των αθλητριών στο σχολείο δεν επέτρεψαν στο Νεώριο να συνεχίσει και να αγωνισθεί στο Παννελήνιο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια τόσο στο τεχνικό επιτελείο όσο και στις αθλήτριες για την πολύ καλή αγωνιστική τους παρουσία και ταυτόχρονα γιατί δείχνουν πως στην ομάδα του Νεωρίου υπάρχει βάθος και πλούσιο ταλέντο.

Δικό του το πρωτάθλημα Κυκλάδων

Τώρα όσον αφορά το final four της κατηγορίας των κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Σύρου το ΑΣΕ Νεωρίου έδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα αφού έφτασε δίκαια μέχρι και την κορυφή των Κυκλάδων. Αρχικά στον ημιτελικό το συγκρότημα του Χρήστου Σκρέτα επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας και προκρίθηκε στον τελικό του final four. Στον δεύτερο ημιτελικό ο Πανναξιακός επικράτησε του Ποσειδώνα Τήνου και εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό. Οι Συριανές έδειξαν και στον τελικό πως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία τους, αφού όχι μόνο επικράτησαν του Πανναξιακού με 3-0, αλλά και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χάσουν ούτε ένα σετ κατά τη διάρκεια του final four. Μετά την κατάκτηση του τίτλου στις Κυκλάδες η ομάδα της Σύρου προκρίθηκε στον τελικό της Z’ Περιφέρειας, όπου και αντιμετώπισε όπως αναφέρουμε παραπάνω τον Διαγόρα Ρόδου και νίκησε με 3-1.

Τα ρόστερ των ομάδων που αγωνίσθηκαν στο Final Four της Σύρου :

ΑΣΕ Νεωρίου (Σκρέτας): Πιτσικάλη, Κάτρη, Στεφάνου, Λυγνού, Συνοδινού, Φρέρη, Ρούτσι, Στεφανάκη, Δάσκου, Ρούσσου, Δαλεζίου, Μιχαηλίδου (λ), Πιρπινιά, Γαδ (λ).

Πανναξιακός ΑΟΝ (Χαρανιάδης): Σφακιανάκη (λ), Μαργαρίτη, Λιανού, Κουφοπούλου, Κυριακού, Φρατζέσκου, Γρυλλάκη, Ορφανού, Κατερίνη, Κατσάνη, Ξενάκη.

Α.Ο Θήρας (Κατικάς): Μπάγια, Εσκιόγλου (λ), Ζαγκάνι(λ), Μπουρίκα, Τσαλάι, Γλέζου, Κυριαζή, Δρόσου, Φουστέρη, Νταϊλάνι, Φύτρου, Μουχάντρι.

Α.Ο Ποσειδώνας Τήνου (Αλτουβάς): Μαραγκού, Μεταξά, Γιαβρεδέλη, Λεβαντίνου, Βλαχάκη, Αναστασιάδου Α-Σ, Τάτση Ε, Ασημομύτη, Βιδάλη (λ) , Αναστασιάδου Ν, Λιανού, Πατρινού (λ), Σουράνη.