Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Αναπτυξιακό τουρνουά Παγκορασίδων στη Νάξο

Στον Ναύαρχο Βότση η… κούπα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά βόλεϊ της Νάξου με ομάδες της κατηγορίας Παγκορασίδων. Οι φίλοι του βόλεϊ είχαν την ευκαιρία τόσο να δουν τα… χρυσά κορίτσια του Φιλωτίου από κοντά, αλλά και να τα συγχαρούν για την μεγάλη τους επιτυχία τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων όσο και του Αιγαίου. Αλλά και για την πολύ καλή αγωνιστική τους παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν όπως αναφέρουμε παραπάνω το Αναπτυξιακό τουρνουά Βόλεϊ Παγκορασίδων.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό της  Νάξου, όπου κατά τη διάρκεια των αγώνων οι άνθρωποι του Φιλωτίου τόνισαν πως πλέον ήρθε η ώρα για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Ορεινή Νάξο. Μην ξεχνάμε πως και η ομάδα των Φαναριών στο μπάσκετ όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει και την άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να γίνει η τέταρτη ομάδα του νομού που θα αγωνιστεί σε Εθνική κατηγορία.

Τώρα όσον αφορά το τουρνουά εκτός από το Φιλώτι οι φίλοι της ομάδας αλλά και του Βόλεϊ γενικότερα είχαν την ευκαιρία να δουν, τον Ηρακλή Κηφισιάς, τον Παναθηναϊκό και τον Ναύαρχο Βότση. Μάλιστα η τελευταία ήταν και η ομάδα που κατάφερε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό να κατακτήσει την πρώτη θέση μετά τη νίκη με 3-2 επί του ΑΜΣ Φιλωτίου.

Στα του τελικού, η ομάδα της Καλαμαριάς μπήκε δυνατά στον τελικό και κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μουδιασμένο ξεκίνημα των κοριτσιών του κ. Δερμάτη. Προηγήθηκε εύκολα με 2-0 έπειτα το 25-15 και το 25-14. Στη συνέχεια η ομάδα της ορεινής Νάξου αντέδρασε, έδειξε… σφυγμό έπειτα και τις αλλαγές που έγιναν από τον πάγκο. Αρχικά η ομάδα του Φιλωτίου μείωσε σε 1-2 μετά το 14-15 και έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 2-2 (17-25). Τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με την ομάδα του Ναύαρχου Βότση να είναι καλύτερη στα… σημεία καθώς πήρε το τάι μπρέικ με 15-13 και να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ναύαρχος Βότσης – ΑΜΣ Φιλωτίου 3-2

Τα σετ: 25-15, 25-14, 14-25, 17-25, 15-13

Διαιτητές: Βασίλης Οικονόμου, Κατερίνα Μουστάκη

Γραμματεία: Στέλλα Τζακωνιάτου

Ναύαρχος Βότσης (Βαλσαμίδης): Εξιόγλου Ρ., Κωστίκου, Τολιοπούλου, Σπανούδη, Χατζηηλίου, Εξιόγλου Σ., Ζαφειρίου, Βαλάση, Σταυράκη, Σεφεράι, Φιλιππίδου, Τσολακίδου, Ζψγλοπίτη, Ασβεστά.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Δερμάτης): Ψαρρά, Χελιώτη, Ψαρρά Μ., Καλκάνη, Φραγκουλοπούλου, Βασιλάκη Ε., Ρότσι, Βασιλάκη Κ., Σαρλάνη, Βασιλάκη Μ., Σατοριναίου, Καραπάτη, Μουστάκη.

 

Νίκη του Ηρακλή Κηφισιάς επί του Παναθηναϊκού

 

Ο Ηρακλής Κηφισιάς μετά από ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι επί της ομάδας του «τριφυλλιού» επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε την 3η θέση στο τουρνουά. Η ομάδα της Κηφισιάς ήταν καλύτερη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε σταθερότητα στην απόδοσή της και έφτασε στη νίκη κόντρα στον βελτιωμένο κατά τα άλλα Παναθηναϊκό. Το συγκρότημα του κ. Κοσμά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι από την αρχή κατάφερε να πάρει μία μεγάλη διαφορά στο σκορ, όπου και την κράτησε μέχρι το τέλος. Το 25-13 έδωσε στον Ηρακλή το πρώτο σετ, όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στη συνέχεια κι έφερε το ματς στα ίσα έπειτα το 15-25. Οι δύο ομάδες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, έπαιξαν για τη νίκη, αλλά και οι αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Η συνέχεια βέβαια του αγώνα ανήκει στον… Ηρακλή Κηφισιάς ο οποίος δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, αλλά και να δώσει… ελπίδες στο συγκρότημα του κ. Γούτση. Το 25-14 έδωσε πίσω την ψυχολογία στον Ηρακλή Κηφισιάς και το τέταρτο σετ ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Αυτό γιατί οι τυπικά γηπεδούχες έκαναν ότι ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου και πήραν το σετ εύκολα με 25-7.

 

Ηρακλής Κηφισιάς – Παναθηναϊκός 3-1

Τα σετ: 25-13, 15-25, 25-14, 25-7

Διαιτητές: Παπαδογιάννης, Θεοδοσίου

Γραμματεία: Τζακωνιάτου

Ηρακλής Κηφισιάς (Κοσμάς): Γκάντη Κ., Γκάτη Δ., Μαρμαροτούρη, Σερδερίκη Κ., Σερδερίκη Κλ., Οικονομοπούλου, Τρίκκα, Γαλανοπούλου, Σταθάκου, Κελεπούρη,  Κανακάρη, Αλεξοπούλου, Παπαβλάχου, Δεριζιώτη.

Παναθηναϊκός: Δρακοπούλου, Κόκα, Τσοβόλα, Καπνορίζα, Ντελιλάι, Κουρινιάδη, Τουρνάκη, Λυμπεροπούλου, Ιατρούδη, Μπαλκώνη, Γιαννακοπούλου, Αλεξοπούλου, Μπαρμπαγιάννη.