Τέσσερα ΤΑΑ πήραν το… πράσινο φως της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΣΑΠ για το πρωτάθλημα της Volley league της σεζόν 2019-20

Δύσκολες ώρες για Φοίνικα

Η… κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά, αφού όλα πλέον τα σενάρια είναι ορατά για τον Φοίνικα Συρου. Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και δεν υπάρχει καμία, μα καμία εξέλιξη στα διοικητικά της ομάδας. Έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αλλά κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να βγει μπροστά και να τρέξει το «Πειρατικό» τη σεζόν 2019-20. Ήδη η επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συνεδρίασε και πήρε την πρώτη της απόφαση. Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πήρα το… πράσινο φως της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΣΑΠ και μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά και χωρίς πρόβλημα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20. Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015, ΑΟ Φοίνικας Σύρου, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολη και ΑΟΠ Κηφισιά, ζήτησαν και πήραν αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη, όμως για το «Πειρατικό» τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Δεν είναι καλά γιατί δεν βγαίνει κανείς μπροστά να τρέξει όλες τις διαδικασίες. Τα πάντα… κόλλησαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιουνίου. Τότε είχε παρθεί ουσιαστικά η απόφαση από πενταμελές το συμβούλιου του ΤΑΑ να γίνει τριμελές, όμως δεν φαίνεται… φως στον Ορίζοντα. Πλέον όπως αναφέρουμε παραπάνω τα πάντα είναι ανοικτά. Θα πρέπει ότι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα χωρίς πλέον καμία μα καμία καθυστέρηση. Το «Πειρατικό» θα πρέπει να συνεχίσει να διαφημίζει το νησί τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας. Ταυτόχρονα να έχει μία δυναμική να συνεχίσει ότι έχει χτίσει μέχρι σήμερα. Δεν είναι δύσκολο να συνεχίσει να δίνει χαρά ο Φοίνικας, χρείαζονται άνθρωποι που να έχουν όρεξη και μεράκι. Ο Φοίνικας σε αθλητικό επίπεδο είναι ότι καλύτερο μπορεί να παρουσιάσει το νησί την τελευταία… 20ετία. Θα είναι άδικο για τη Σύρο και τον Φοίνικα να μην βρεθούν αυτά τα τρία άτομα που θα οδηγήσουν την ομάδα στην… επόμενη ημέρα.

 

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συγκροτούμενη από τον εκπρόσωπο και Νομικό Συμβουλο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο Επιτροπής) και τα μέλη Λευτέρη Κογκαλίδη Αντιπρόεδρο ΔΣ –Εκπρόσωπο ΕΟΠΕ και Ηλία Λάππα Ταμία ΔΣ-Εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ.

Στη διαδικασία παρέστη και ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ Δημήτρης Πρεβενιός.

Κατόπιν εξέτασης των φακέλων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Αδειοδότησης αποφασίστηκαν τα εξής:

Αδειοδοτούνται για το νέο πρωτάθλημα της Volley League 2019-2020 τα TAA:
·         Oλυμπιακός ΣΦΠ
·         ΠΑΟΚ
·         Παναθηναϊκός ΑΟ
·         ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Κατόπιν αιτημάτων τεσσάρων σωματείων: Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015, ΑΟ Φοίνικας Σύρου, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολη και ΑΟΠ Κηφισιά, η διαδικασία ελέγχου για την αδειοδότηση όλων των υπολοίπων ΤΑΑ, αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 14.30 στα γραφεία της  ΕΣΑΠ.