Ο κύκλος των φιλικών με την Δυναμό Βουκουρεστίου έκλεισε με νίκη της ομάδας της Σύρου με 3-1 σετ

Βελτιωμένο το «Πειρατικό» στο δεύτερο φιλικό

Ένα καλύτερο πρόσωπο έδειξε στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Δυναμό Βουκουρεστίου έδειξε ο Φοίνικας Σύρου. Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς, με τον Πορτογάλο Φίλιπ Τσβετίτσιανιν να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την φανέλα της νέας του ομάδας, επικράτησε 3-1 της Ντιναμό στο δεύτερο χρονικά μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι.  

Το «Πειρατικό» ήταν βελτιωμένο σε σχέση με το ματς της Δευτέρας και ταυτόχρονα έδειξε πως κάθε μέρα που περνά θα είναι προς όφελος του συγκροτήματος του κ. Παβλίσεβιτς. Επιθετικά ξεχώρισε ο Φίλιπ Στοϊλοβιτς με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Νίκος Μήλης και Βασίλης Κωστόπουλος με 15 και 9 πόντους αντίστοιχα.

Από τους Ρουμάνους, Ιονέσκου και Μαϊα ήταν οι πρωτεργάτες των επιθέσεων ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Σε γενικές γραμμές, ο Φοίνικας κέρδισε τις εντυπώσεις από τα δυο συνεχόμενα φιλικά που έγιναν στην Ερμούπολη. Η διοίκηση της ομάδας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα γίνει ακόμη καλύτερη με την προσθήκη ενός ακόμη αθλητή που αναμένετε να αποκτηθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, πρώτος στόχος της διοίκησης της ομάδας της Σύρου αποτελεί η απόκτηση διαγώνιου, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν σκέψεις απόκτησης ενός καλού ακραίου που ταιριάζει αυτή τη στιγμή περισσότερο με τον τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας της ομάδας. Σε λίγα ίσως εικοσιτετράωρα γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική απόφαση τόσο της διοίκησης όσο και του προπονητή.

Η διακύμανση του σκορ
Α ΣΕΤ: 8-7, 16-14, 21-20, 25-23
Β ΣΕΤ: 6-8, 13-16, 14-21, 20-25
Γ ΣΕΤ: 5-8, 13-16, 18-21, 25-23
Δ ΣΕΤ: 7-8, 16-15, 21-18, 25-21

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: Μπουτσούγιεβιτς 5 (4/6 επ.), Μήλης 15 (14/21 επ. 1 ας.) , Στοΐλοβιτς 18 (16/26 επ, 2 μπλοκ, 82% υπ.-50% αρ.), Κωστόπουλος 9 (4 μπλοκ-74% υπ-52%αρ.), Τσβετίτσιανιν 6 (4/9 επ), Λινάρδος 6 (4 μπλοκ)/ Καρασσαβίδης (λ-61% υπ-28%αρ.), Αδάμ 2, Κάβουρας 2, Χριστόφας 1

ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Μιχαλτσέα 9 (7/9 επ.), Μαια 14 (14/25 επ.), Μάντα 2, Μουνιόθ 6, Μοκανού 8, Ιονέσκου 15 (12/28 επ, 2 ας.) /Μάριες (λ 78% υπ-44% αρ.), Χόλοτα 2, Ιβάνοφ (λ 75%υπ-33%αρ)

 

Στηρίζει την «τρίτη ηλικία» ο Φοίνικας Σύρου

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Από την ημέρα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η σημαντικότερη ομάδα της Σύρου και γι’ αυτό σε μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση μερικοί παίκτες του, επισκέφτηκαν το Ησυχαστήριο των Καλογριών του Ελέους στην Ερμούπολη.

Οι παίκτες του Φοίνικα μίλησαν, φωτογραφήθηκαν, έδωσαν κουράγιο και αγάπη και κέρασαν γευστικά γλυκουδάκια τους ηλικιωμένους που θα μπορούσαν να είναι παππούδες και γιαγιάδες τους και εκείνοι με την σειρά τους χάρηκαν, συγκινήθηκαν και ευχήθηκαν στα «ψηλά παιδιά» να είναι καλά και να έχουν επιτυχίες και διακρίσεις στην ζωή και στην ομάδα. Με την παρουσία στο ΤΑΑ της Αγγελικής Πρίντεζη που είναι γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά ο Φοίνικας της Σύρου δεν θα διακρίνεται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους αλλά θα έχει έντονη παρουσία και προσφορά στην κοινωνία του νησιού όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα.