Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος παραμένει ακόμη άγνωστος ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην Volley League

Βόλεϊ σε… κρίση

Η Volley League είναι να ξεκινήσει σύμφωνα με την προκήρυξη στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη, όμως όλα τα σενάρια είναι… ανοικτά. Κανείς δεν μπορεί να πει πλέον με σιγουριά ποιες ομάδες θα καταφέρουν να αγωνιστούν στην Volley League καθώς μέχρι στιγμής μόλις… επτά ομάδα δείχνουν ικανές να συμμετάσχουν. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ρευστά ιδιαίτερα μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μόλις τρία αρχικά ΤΑΑ κατάφεραν να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και μέσα σ’ αυτήν την τριάδα είναι ο Φοίνικας Σύρου. Οι άλλες δύο ομάδες που πήραν το πράσινο φως της επιτροπής είναι ο Ολυμπιακός και η Κηφισιά. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Παμβοχαϊκός δεν πήραν άδεια για τυπικούς λόγους. Αναμένεται να πάρουν άδεια συμμετοχής στην επόμενη συνεδρίαση. Το ίδιο ισχύει και για την Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Ο.Φ.Η. καθώς ολοκληρώνουν από μέρα σε μέρα τις διαδικασίες συγκρότησης των νέων Τ.Α.Α.

Από την πλευρά του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνει αγώνα… δρόμου για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες διακανονισμού με αθλητές, ώστε να καταφέρει να αγωνιστεί στην Volley League.

Από εκεί και πέρα ο Ηρακλή με επιστολή του στην ΕΣΑΠ δήλωσε την αποχώρηση του από το πρωτάθλημα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες κυρίως από την ΕΣΑΠ να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ παικτών και ομάδας, ώστε να μπορέσει ο Γηραιός να δώσει κανονικά το παρών στο πρωτάθλημα.

Τέλος, η ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Αλέξης Αλεξίου σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από την συνεδρίαση ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, πως η Ένωση δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα κι αυτό είναι οριστικό. Γι’ αυτό και δεν κατατέθηκε φάκελος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.  

Η Ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου δόθηκε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Volley League στα ακόλουθα ΤΑΑ:

1. Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2. Τ.Α.Α. Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

3. Τ.Α.Α. Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Οι φάκελοι των υπολοίπων ΤΑΑ θα ελεγχθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.