Συγκλονιστικός ο κόσμος της Σύρου που γέμισε και τις δύο εξέδρες του αθλητικού κέντρου, καθώς η προσέλευση πρέπει να ξεπέρασε τους 700 φιλάθλους

«Παραδόθηκε» στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού

  • Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019 - 18:35
  • /   Eνημέρωση: 18 Νοε. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής επικρατώντας με 0-3 του Φοίνικα Σύρου στο κλειστό της Σύρου. Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν καλύτεροι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τη νίκη απέναντι στον Φοίνικα. Το συγκρότημα του κ. Παβλίσεβιτς προσπάθησε μόνο στο δεύτερο σετ, όπου και πίεσε από τη γραμμή του σέρβις. Τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τους Ερυθρόλευκους να κλείνουν το σερ με δύο άσσους του Φίνγκερ.

Ο Φοίνικας αν και μπήκε καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-3 δεν είχε συνέχεια, αφού οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν το δικό τους… γκάζι με σερί 0-10 άλλαξαν τα δεδομένα του σετ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του κ. Παβλίσεβιτς ακολουθούσε στο σκορ με τη διαφορά όμως να αυξάνεται συνεχώς. Μετά το σερί του Γκέργκι ήρθε ένας πρώην παίκτη παίκτης του «Πειρατικού» να κάνει από το σέρβις σερί 0-6 και τον Ολυμπιακό να κλείνει το σετ με τον πόντο του Φίγκερ.

Το «Πειρατικό» στο δεύτερο σετ ήταν καλύτερο, το πάλεψε μέχρι το τέλος καθώς μέχρι τον  εικοστό πόντο έδειχνε να ελέγχει το σετ. Οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς έχασαν ουσιαστικά ένα δικό τους σετ με τον τεχνικό της ομάδας στη συνέχεια να ανεβάζει δικαιολογημένα τον τόνο της φωνής τους, κατά τη διάρκεια που έδινε οδηγίες  στο τέλος του σετ. Ο Φοίνικας ξεκίνησε ιδανικά το σετ με ένα σερί 5-0, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι. Το «Πειρατικό» όποτε ο Ολυμπιακός μείωνε είχε τις δικές του απαντήσεις και ξέφευγε και πάλι στο σκορ. Όλα αυτά μέχρι το 21-21, όπου και το παιχνίδι στη συνέχεια πήρε… φωτιά. Ο Φίνγκερ με δύο άσσος στο τέλος -  ο δεύτερος πολύ τυχερός – έδωσε το σετ στην ομάδα τους κάνοντας το 24-26.

Οι Ερυθρόλευκοι με την ψυχολογία στα ύψη μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ, δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Συριανούς κι έφτασαν εύκολα στο 19-25 και το 0-3. Ο Φοίνικας γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Volley league για τη σεζόν 2019-20. Από την πλευρά του ο κόσμος της Σύρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και των παικτών της ομάδας της Σύρου και γέμισαν και τις δύο κερκίδες της δεύτερης κλειστής αίθουσας του αθλητικού κέντρου.

 

 

Τα σετ

Με τον πρώτο χρόνο του Χουσάι ξεκίνησε το παιχνίδι 0-1. Ο Στερν μείωσε σε 1-2 για τον Φοίνικα Σύρου. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα από την επίθεση του Φίνγκερ 3-3. Ο Σβετιτσιάνινο κέρδισε τη μάχη πάνω στον φιλέ και το «Πειρατικό» πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 4-3. Ο Ολυμπιακός με αντεπίθεση διαρκείας έκανε σερί 0-8 και το 5-3 έγινε 5-11 μετά την εκτός αγωνιστικού χώρου επίθεση του Μήλη. Ο κ. Παβλίσεβιτς γρήγορα – γρήγορα κάλεσε και το δεύτερό του τάιμ άουτ, καθώς είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να ανταποκριθούν και να μην ακολουθούν σε ρυθμό τους φιλοξενούμενους. Βέβαια ο Ολυμπιακός πιέζει με τον Γκέργκι από την γραμμή του σέρβις. Ο Γκέργκι με άσσο έκανε 5-12. Ο Μήλης έσπασε το σερί του Ολυμπιακού μετά από φάση διαρκείας κι έκανε το 6-13. Το ερυθρόλευκο σερί σταμάτησε στο 0-10. Ο Γκέργι σε επίθεση δευτέρου χρόνου κι ερχόμενος πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων έκανε το 7-15. Μπλοκ του Χουσάι στον Μήλη 7-16. Άσχημη επίθεση από τον Λινάρδο 8-18. Ο Μήλης πήρε το μπλοκ άουτ 9-18. Ο Ολυμπιακός έχει επιβάλει τον ρυθμό του κι αυτό φαίνεται κι από τις κινήσεις των παικτών, με τον Φοίνικα να μην μπορεί να βρει τις δικές του λύσεις. Ο Βουλκίδης με άσσο έκανε το 9-20. Νέος άσσος από τον πρώην παίκτη του Φοίνικα 9-21. Τρίτος διαδοχικός άσσος από τον Έλληνα κεντρικό 9-22. Λάθος από τον Φοίνικα 9-24 και ο Βουλκίδης έφυγε από το σέρβις μετά από δικό του.. λάθος, 10-24. Ο Φίνγκερ έκανε το 10-25.

 

2ο σετ

Με μπλοκ του Λινάρδου ξεκίνησε το δεύτερο σετ, με τον Φοίνικα να κάνει το 1-0. Με δύο άσσους από τον Λινάρδο ο Φοίνικας έκανε το 3-0 . Επίθεση σαν σε προπόνηση μετά το καλό σερβίς του Λινάρδου το 4-0 και ο Μήλης στην… κόντρα έκανε το 5-0. Ο κ. Μουνιόθ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ, αφού είδε τους παίκτες του να μην μπαίνουν καλά και να μένουν πίσω με πέντε πόντους. Ο Γκέργκι μετά την πολύ ωραία πάσα του Τερβαπόρτι έκανε το 6-2. Με άσσο του Φίνγκερ ο Ολυμιακός μείωσε σε 6-3. Ο Μήλης έσπασε το διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού κι έκανε το 7-4. Ο Πετρέας με ένα μπλοκ κι έκαναν άσσο στη συνέχεια έκανε το σκορ 8-7. Άσσος από τον Λινάρδο στην μεγάλη διαγώνιο 12-9, ο Φοίνικας παρά την πίεση του Ολυμπιακού κρατά το προβάδισμα. Μπλοκ του Στερν πάνω στον Γκέργκι 13-9. Σαν σε… πέναλτι ο Σβετιτσιάνιν μετά το πολύ καλό σέρβις του Λινάρδου, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με πέντε πόντους 14-9 και ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γκέργκι νίκησε το τριπλό μπλοκ του Φοίνικα για το 14-10. Άσσος από τον Βουλκίδη 14-11. Στον Ολυμπιακό κατέληξε ο πόντος μετά από φάση διαρκείας, καθώς οι παίκτες του Φοίνικα βρήκαν φιλέ. Το σκορ έγινε 14-13 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ, αρχικά έβγαλε την άμυνα κι έγινε το 15-13. Με δύο άσσους του Μήλη ο Φοίνικας ξέφυγε και πάλι στο σκορ με 17-13. Ο Μήλης στην μεγάλη διαγώνιο 18-14. Ο Στοΐλοβιτς με μπλοκ έκανε το 19-14 και το «Πειρατικό» στο +5, σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Στους δύο μείωσε τη διαφορά με το μπλοκ του Τερβαπόρτι ο Ολυμιακός (20-18) και ο κ. Παβλίσβιτς κάλεσε ταίμ άουτ, καθώς είδε τους φιλοξενούμενους να… ροκανίζουν τη διαφορά. Ο Στοΐλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 21-19. Λάθος από τον Στερν 21-20. Ο Χουσάι πήρε τον πόντο και το σετ ξενικά από την… αρχή 21-21. Ο Κοστόπουλος πήρε έναν πάρα πολύ δύσκολο πόντο και κράτησε τον Φοίνικα… ζωντανό 22-21. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ 23-22. Χαμένη ευκαιρία με τον Σβετιτσιάνιν για τον Φοίνικα, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει με επιτυχία τη φάση βρήκε φιλέ και ο πόντος πήγε στον Ολυμπιακό 23-23. Στην επόμενη φάση ο ίδιος με μπλοκ έκανε το 24-23. Ο Γκέργκι ισοφάρισε σε 24-24. Με δύο άσσους του Φίνγκερ ο Ολυμπίακός έκανε το 24-26 και πήρε και το δεύτερο σετ.   

3ο σετ

Ο Χουσάι πήρε το μπλοκ άουτ 0-1. Ο Γκέργκι σαν σε… πέναλτι το 1-3. Ο Γκέργκι πήρε το μπλοκ άουτ 2-4. Στο φιλέ σταμάτησε το σέρβις του Βουλκίδη 3-4. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Γκέργκι 4-4. Ο Στιβαχτής από πασέρ έγινε επιθετικός και τελείωσε εξαιρετικά την προσπάθειά του για το 4-7. Ο Φίνγκερ πήρε το μπλοκ άουτ για το 5-9 και ο κ. Παβλίσεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Από λάθος του Μήλη του ο Ολυμπιακός ξέφυγε με πέντε πόντους 6-11. Ο Βουλκίδης βρήκε φιλέ και ο Φοίνικας μείωσε σε 8-12 και ο τεχνικός του Ολυμπιακού κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Λινάρδος μείωσε σε 9-13. Άσσος από τον Βουλκίδη 10-16 και ο Ολυμπιακός δείχνει να πηγαίνει για μία καθαρή νίκη στη… Σύρο. Ο Πετρέας με μπλοκ πάνω στον Μήλη έφερε τη διαφορά στο +7 (12-19) για τον Ολυμπιακό. Ο Φίνγκερ έκανε το 13-21. Ο Στερν με διπλή προσπάθεια έκανε το 15-21. Ο Λινάρδος με πρώτο χρόνο έκανε το 16-22. Ο Μήλης πήρε το μπλοκ άουτ 18-23. Ο Ριζόπουλος το 18-24 και ο Στερν έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου από τη γραμμή του σέρβις κι έκανε το 19-25, με τους φιλοξενούμενους να περνούν πιο εύκολα από ότι περίμεναν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.