Ράτκο Παβλίσεβιτς και Βασίλης Καρασαββίδης μιλούν για την μεγάλη νίκη της ομάδας της Σύρου απέναντι στην Κηφισιά

«Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο»

Ο Φοίνικας Σύρου – ONEX μετά την επική ανατροπή στο Ζηρίνειο επικράτησε με 2-3 σετ, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά και στο τρίτο ήταν πίσω με 25-24 και 26-26. Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε μέχρι τέλους και κατάφερε να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση. Ο τεχνικός του «Πειρατικού» ανακουφισμένος από την τελική έκβαση της αναμέτρησης μίλησε για το παιχνίδι με την Κηφισιά, αλλά και την ανατροπή της ομάδας του.

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Παβλίσεβιτς: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες γιατί έπαιξαν με πάθος και με πολύ ενέργεια μέσα στο παιχνίδι. Υπήρχαν πολλές όμορφες και καλές στιγμές αλλά και λάθη. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Το ξέραμε αυτό και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα δύσκολο παιχνίδι. Από την αρχή δεν είχαμε αυτό που θέλαμε. Αν και χάσαμε τα δύο πρώτα σετ αντιδράσαμε, είχαμε ηρεμία και κάναμε την ανατροπή. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου».
 

Το λίμπερο του Φοίνικα ΟΝΕΧ Βασίλης Καρασαββίδης δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία παραδοσιακά καλή ομάδα που προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και πρόσφατα με νίκη επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας και πόντο με τον ΠΑΟΚ. Εδώ είναι πολύ δύσκολη έδρα. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πήραμε αυτούς τους δύο πόντους και πήραμε αυτό το αποτέλεσμα. Από τι στιγμή που η Κηφισιά δεν τελείωσε τον πόντο και να κάνει το 3-0, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε, μπήκαμε πιο ελεύθεροι και πιο αποφασιστικοί. Το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο και πήραμε τη νίκη».

Το λίμπερο του ΑΟΠ Κηφισιάς Γιώργος Κάπελας δήλωσε: «Κατά διαστήματα παίχτηκε καλό βόλεϊ και από τις δύο ομάδες. Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και παραλίγο να τα καταφέρουμε. Χάσαμε το 3-0 σε μία φάση μετά από μία καλή άμυνα. Είχαμε και ευκαιρία όταν ήμασταν μπροστά με 17-13 στο 3ο σετ. Κάναμε κάποια αβίαστα λάθη και βάλαμε τον Φοίνικα στο παιχνίδι. Όταν χάσαμε το 3ο σετ, στο 4ο σετ "αδειάσαμε", είχαμε πιστέψει πως θα κερδίσουμε, μας πήρε λίγο από κάτω, χάσαμε κάπως την ψυχολογία μας. Μπορούσαμε να νικήσουμε και 3-0, αλλά νίκησε η Σύρος 3-2. Κρατάμε την καλή εμφάνιση και τον βαθμό και συνεχίζουμε».

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε: «Παραδοσιακά τα παιχνίδια Κηφισιάς με τον Φοίνικα είναι σκληρά παιχνίδια. Θεωρώ ότι κερδίσαμε το παιχνίδι με 3-0 σετ. Αν η διαιτησία στεκόταν οριακά στο ύψος της και λυπάμαι που το λέω γιατί έχω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα πάρα πολλά χρόνια, το παιχνίδι θα είχε τελειώσει 3-0 σετ. Ο Φοίνικας εκμεταλλεύτηκε το ματς μπολ που δεν πήραμε, έπαιξε πάρα πολύ καλά στο τέλος του 3ου σετ και πολύ καλά στο 4ο και 5ο σετ και γύρισε και πήρε το ματς δικαιότατα. Έχω φριχτά παράπονα από την διαιτησία. Μακάρι να έχει η Κηφισιά τέτοια προστασία από τη διαιτησία σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Αναφέρομαι στο θέμα των "πιαστών μπαλών" που έδωσε σε πολλές φάσεις εις βάρος μας και καμία εις βάρος του Φοίνικα το ματς θα είχε τελειώσει 3-0. Στο τέλος ξαναλέω ο Φοίνικας κέρδισε δικαιότατα, γιατί έχει παίξει καλύτερα, άντεξε στο σκληρό ματς, είχαμε τον τραυματισμό του Σπυριούνη στο 5ο σετ που μας δυσκόλεψε και με λίγο τύχη πήρε τη νίκη. Πραγματικά συγχαρητήρια για τις δύο ομάδες και το επίπεδο που παρουσίασαν αλλά λυπάμαι για την διαιτησία που δεν στάθηκε σε αυτό το επίπεδο».