Ο Γιάννης Ορφανός είναι o αντικαταστάτης του Ράτκο Παβλίσεβιτς

  • Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:29
  • /   Eνημέρωση: 28 Φεβ. 2020 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου-ONEX με μία πολύ λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστή τη συμφωνία της με τον Έλληνα προπονητή Γιάννη Οργανός. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση του Φοίνικα και έρχεται άμεσα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ώστε α αναλάβει και επίσημα την καθοδήγηση του «Πειρατικού». Μετά το διαζύγιο με τον Ράτκο Παβλίσεβιτς οι διοικούντες έτρεξαν τις διαδικασίες ώστε να κλείσει άμεσα το θέμα του προπονητή. Ο Γιάννης Ορφανός κατά πάσα πιθανότητα θα καθίσει στην άκρη του πάγκου το ερχόμενο Σάββατο στο ματς με τον ΟΦΗ.

 

Το βιογραφικό του Έλληνα προπονητή

Ο Γιάννης Ορφανός έχει γεννηθεί 17 Μαρτίου 1980 στην Αθήνα. Από την αρχή της σεζόν 2015-16 ανέλαβε β΄ προπονητής του Ηρακλή Πετοσφαίριση ως συνεργάτης του Χρήστου Πάτρα.

Μετά την παραίτηση του Χρήστου Πάτρα στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ανέλαβε Α΄ προπονητής με ντεμπούτο στον αγώνα κόντρα στη Λαμία στο «Χαλκιοπούλειο». Ανανέωσε το συμβόλαιο του και τη σεζόν 2016-17. Μετά την κατάκτηση της 8ης θέσης και την είσοδο στα πλέι οφ η χρονιά κρίθηκε επιτυχημένη και ανανεώθηκε το συμβόλαιο του με τον Ηρακλή και την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Μετά την 5η θέση της σεζόν 2017-18 και την παρουσία του Ηρακλή ως φιναλίστ στους τελικούς των κυπέλλων Ελλάδας το 2018 στη Ρόδο και το 2019 στην Ιεράπετρα ανανέωσε το συμβόλαιο του για πέμπτη συνολικά σεζόν.

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου-ONEX

«Το ΤΑΑ Α.Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ONEX ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Ορφανό τον οποίο και καλωσορίζουμε στην οικογένεια της ομάδας».