Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου – ONEX Γιάννης Ορφανός μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για τη συνέχιση του πρωταθλήματος

Στόχος μας η πρόκριση στον τελικό

Ο τεχνικός της ομάδας του Φοίνικα Σύρου – ONEX Γιάννης Ορφανός μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την επιστροφή στην… κανονικότητα και στις προπονήσεις ενόψει της συνέχισης της Volley league. “Θα ξεκινήσουμε άμεσα την προετοιμασία μας, καθώς έχουμε δώσει ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη. Θα είναι η πρώτη μας συνάντηση με όλα τα παιδιά μετά από αρκετό καιρό. Από εκεί και πέρα θα έχουμε περίπου έναν μήνα μπροστά μας ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα  για να δώσουμε τους αγώνες μας στις αρχές Ιουλίου. Όπως είναι ήδη γνωστό οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερη έδρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και αντίπαλό μας είναι ο Ολυμπιακός».

Έχει ξεκαθαριστεί το πότε θα γίνουν οι αγώνες της τελικής ουσιαστικά κατάταξης;

 «Ακόμη δεν έχει «κλείσει» η ημερομηνία, όμως όλοι υπολογίζουμε πως οι αγώνες θα γίνουν περίπου στις αρχές Ιουλίου».

Η ομάδα που θα προκριθεί πρέπει α φτάσει στις δύο νίκες;

«Ναι, στις δύο νίκες και σε ουδέτερη έδρα. Όπως είπα και προηγουμένως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στην Αθήνα».

Ο Φοίνικας θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό κάτω από διαφορετικά δεδομένα και με μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί σε έναν ακόμη τελικό πρωταθλήματος.

«Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το πώς θα εμφανιστούν και πόσο έχουν επηρεαστεί οι ομάδες, έπειτα απ’ αυτή τη διακοπή. Σκοπός δικός μας είναι να δουλέψουμε αυτόν τον μήνα που θα έχουμε μπροστά μας όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την είσοδο μας στον τελικό του πρωταθλήματος της Volley league”.

Με τους αθλητές που έχουν φύγει εκτός Ελλάδας;

«Όσοι αθλητές έχουν φύγει θα επιστρέψουν, καθώς βρίσκονται σε χώρες όπως είναι η Σλοβενία και η Σερβία. Οπότε είναι πιο εύκολη η επιστροφή τους. Πιστεύω ότι τους αθλητές αυτούς θα τους έχουμε πολύ γρήγορα κοντά μας».

Θα ήθελα να περάσουμε σε ένα άλλο θέμα και να μου πείτε για το πρωτάθλημα της  Volley league και το πώς το βλέπεται, καθώς σύμφωνα με τα όσα ισχύουν θα αυξηθούν οι ομάδες από 10 σε 12.

«Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, καθώς δεν ξέρει κανείς πόσο έχει επηρεάσει όλο αυτό οικονομικά τις ομάδες. Την αύξηση των ομάδων δεν την βλέπω αρνητικά, αρκεί όμως να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά σωματεία. Ομάδες που θα έχουν να προσφέρουν στην Volley league. Αυτό είναι πάνω από όλα το ζητούμενο, να γίνουν δηλαδή ανταγωνιστικές ομάδες. Μη αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων και το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό».

Βλέπουμε πως οι ομάδες στρέφονται στην εγχώρια… αγορά και σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός αναζητούν προπονητή από την Ελλάδα.

«Είναι κάποια… απόνερα αυτής της κατάστασης κι αυτό. Ο Ολυμπιακός όπως είναι φυσικό θέλει να μειώσει το μπάτζετ του και κατά την γνώμη μου είναι ευκαιρία να εμπιστευτεί και πάλι Έλληνα προπονητή, κάτι το οποίο το έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Είναι μία συνταγή την οποία τη γνωρίζει και πλέον  συνεχίζει με αυτή.  Το ίδιο ισχύει βέβαια και με τους Έλληνες παίκτες. Απλά είναι μία χρονιά λίγο περίεργη».

Τέλος και μία προσωπική ερώτηση και θα ήθελα να μου πεις τι γίνεται με σένα, αν έχεις μιλήσει με τον Φοίνικα και τι ισχύει τελικά με όλα όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα με τις φήμες γύρο από την ΑΕΚ.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Βέβαια δεν έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση για την επόμενη χρονιά, καθώς μας απασχολεί το κομμάτι να ολοκληρωθεί το τρέχων πρωτάθλημα. Από την πλευρά μου θα ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα, καθώς όπως είπα και πριν το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό.  Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο κομμάτι της φημολογίας γύρο από την ΑΕΚ δε ισχύει τίποτα και μάλιστα το είχα διαψεύσει και άμεσα. Έχω περάσει από τη ΑΕΚ και το γνωρίζω το όλο το κομμάτι αυτό. Δεν ίσχυε κάτι και έτσι νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι να πούμε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι».