Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και επικράτησε με 0-3 του Φοίνικα Σύρου

Ερυθρόλευκο το δεύτερο ματς

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Φοίνικα με 0-3 σετ και έστειλε τη σειρά της ημιτελικής φάσης σε τρίτο ματς. Ο αγώνας… τελικός και για τις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17:15.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ο Φοίνικας ήταν αγωνιστικός στα δύο από τα τρία σετ, όμως δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση του πρώτου αγώνα. Έκανε πολλά λάθη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και ταυτόχρονα όσο ο χρόνος περνούσε ήταν εμφανής η κούραση στους αθλητές του κ. Ορφανού. Είναι πολύ δύσκολο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό, που έχει  μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του, αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι του. Από την άλλη πλευρά οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν με την πλάτη στον… τοίχο, καθώς μετά την ήττα στο πρώτο ματς δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Από την αρχή του αγώνα μπήκαν δυνατά και ουσιαστικά επέβαλαν τον ρυθμό τους. Την κατάλληλη στιγμή πατούσαν το… γκάζι, με τον Φοίνικα να ξεμένει από δυνάμεις και να μην μπορεί να ακολουθεί σε απόδοση και… ανεργία. Όπως αναφέρουμε παραπάνω τα πάντα θα κριθούν στο ματς του Σαββάτου (17:15), με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από την ίδια… βάση. Ο αγώνας σίγουρα θα είναι κάτω από διαφορική βάση, καθώς είναι το ματς που όποιος το πάρει θα βρεθεί στον τελικό της Volley league.

Ο Γιάννης Ορφανός μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό είπε. Αν και δεν είμαστε καλοί για δύο σετ είμαστε ανταγωνιστικοί. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή εμφάνιση και μας πίεσε από το σέρβις με αποτέλεσμα να μας χαλάσει την υποδοχή. Δεν χάθηκε τίποτα, πάμε για το παιχνίδι του Σαββάτου όπου θα κριθούν τα πάντα. Δεν γνωρίζω αν στο επόμενο ματς παίξει ο Στοϊλοβιτς. Θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ώρες να ηρεμήσουμε και να πάρουμε όλες τις ανάσες που είναι απαραίτητες για να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο.

Ο Κουμεντάκης από την πλευρά του μετά το ματς είπε. Το πρώτο παιχνίδι δεν είναι άξιο κρητικής γιατί κάναμε πολλά λάθη. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στο τρίτο ματς του Σαββάτου. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι σε απόδοση σ’ αυτό το παιχνίδια, σίγουρα βρίσκαμε ένα καλύτερο ρυθμό κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τελειώσουμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε.

 

 

1ο σετ

Ο Κωστόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 με επίθεση στην μικρή διαγώνιο. Με το μπλοκ του Μπουτσούγιεβιτς ο Φοίνικας πέρασε μπροστά στο σκορ με 4-3. Ο Φίνγκερ έκανε το 4-4. Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού πέρασε έξυπνα τη μπάλα κάνοντας το 5-6 και στη συνέχεια ο Στερν ισοφάρισε σε 6-6. Άσσος από τον Κουμεντάκη για το 6-8. Στο φιλέ στη συνέχεια το σέρβις του Κουμεντάκη 7-8. Φιλέ από τον Βουλκίδη 8-8. Ο Φίνγκερ έσπασε το διπλό μπλοκ του Φοίνικα 10-11. Νέα ισοπαλία με την προσπάθεια του Κωστόπουλου (11-11). Ο Στερν με επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο νίκησε τον Πετρέα 12-12. Έξυπνη επίθεση από τον Στερν στην πίσω ζώνη 13-13. Ο Ζίγκα Στερν με άσσο έκανε το 15-14. Ο Κωστόπουλος με επίθεση στην κόντρα έκανε το 16-14 και το «Πειρατικό» κάνει σερί 3-0. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια από τη γραμμή του σέρβις του Βουλκίδη 17-15. Ο Χουσάι μείωσε σε 17-16. Ο Μήλης πέρασε τη μπάλα στο αντίπαλο τερέν με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην βγάζουν άμυνα 18-16 και ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τον Φοίνικα να κρατά τη διαφορά των δύο πόντων. Ο Ολυμπιακός μετά το τάιμ άουτ του Μουνιόθ με σερί 2-0 ισοφάρισε σε 18-18. Ο Κουμεντάκης με επίθεσης στην ευθεία έκανε το 19-20. Δεν βγήκε η άμυνα από τους παίκτες του Φοίνικα και το σκορ έγινε 19-21 και ο κ. Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ ώστε να δώσει τις δικές του οδηγίες καθώς είδε τον Ολυμπιακό στο σημείο αυτό να κάνει σερί 5-1. Ο Μήλης πήρε την ευθύνη της επίθεσης και μείωσε σε 20-21. Ο Φίνγκερ στην κόντρα επίθεση έκανε το 20-22. Ο Κανέλλος με πρώτο χρόνο μείωσε σε 21-22. Νέος πόντος από τον Φίνγκερ 21-23. Ο Βουλκίδης μετά από επίθεση διαρκείας πήρε τον πόντο 21-24. Ο Βουλκίδης πήρε το μπλοκ άουτ για το 22-25 και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στα σετ. Ο Φοίνικας έδειξε να ελέγχει το σετ μέχρι και το 18-16. Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν το… γκάζι και με ένα αρχικό σερί 5-1 πήραν κεφάλι στο σκορ με τη διαφορά να την κρατούν μέχρι το τέλος.

2ο σετ

Ο Πετρέας με πρώτο χρόνο ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο σετ. Άσσος από τον Χουσάι καθώς ο Κωστόπουλος δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα. Στην κόντρα ο Πετρέας με πρώτο χρόνο το 1-3. Μπλοκ του Πετρέα πάνω στον Κωστόπουλος 1-4 και ο κ. Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει νωρίς στο σκορ. Ο Χουσάι στην κόντρα για το 2-6. Άσσος από τον Κωστόπουλο και ο Φοίνικας μείωσε σε 4-6. Μπλοκ του Βουλκίδη πάνω στον Μήλη και ο Ολυμπιακός στο +5 (4-9). Ο κ. Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ. Ο Κουμεντάκης έκανε το 5-10 και ο ίδιος πήγε στην γραμμήτου σέρβις. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Στερν 5-11. Ο Χουσάι  πήρε εύκολα τον πόντο 6-12. Ο Κανέλλος με πρώτο χρόνο έκανε το 8-13 με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να μειώσουν το σκορ. Μπλοκ του Πετρέα πάνω στον Μήλη 8-15 και για πρώτη φορά η διαφορά πήγε στο +7. Ο Φίνγκερ στην κόντρα επίθεση έκανε το 10-18 με το σετ να μοιάζει καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.  Ο Λινάρδος με μονό μπλοκ σταμάτησε τον Βουλκίδη 12-18. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Κουμεντάκη 13-18. Στο φιλέ το σέρβις του Κωστόπουλους 13-19. Ο Μήλης πήρε ακόμη έναν πόντο 14-19. Ο Κανέλλος με μπλοκ πάνω στον Βουλκίδη έκανε το 15-19 και μείωσε στους τέσσερις. Στο φιλέ σταμάτησε η μπάλα στο σέρβις του Μπουτσούγιεβιτς 16-21. Μπλοκ του Πετρέα πάνω στον Στερν 16-22. Ο Κωστόπουλος ήρθε από την πίσω ζώνη για το 17-22. Ο Φίνγκερ έκανε το 17-23. Ο Κωστόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ 18-23. Άσχημη επίθεση από τον Μήλη 18-24. Ο Κωστόπουλος με επίθεση στην κόντρα έκανε το 20-24 και ο κ. Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Κουμεντάκης πήρε τον πόντο για τον Ολυμπιακό κάνοντας το 20-25 και οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 0-2 στα σετ.

3ο σετ

Ο Πετρέας ισοφάρισε σε 8-8 με επίθεση πρώτου χρόνου. Ο Μήλης με διπλή προσπάθεια πήρε τον πόντο και κράτησε τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ κάνοντας το 10-9. Άσσος από τον Πετρέα 10-11. Κακή επίθεση του Φίνγκερ 11-11. Ο Στερν μετά την πολύ καλή άμυνα του Βουλούδη έκανε το 12-11. Το ματς σ΄αυτό το πρώτο κομμάτι είναι ισορροπημένο με τις δύο ομάδες α είναι κοντά στο σκορ. Ο Μήλης δεν βρήκε στόχο στην προσπάθειά του και το σκορ έγινε 12-13. Ο Μήλης πήρε τον πόντο έπειτα από μία δύσκολη προσπάθεια 13-13. Λάθος του Στερν από την γραμμή του σέρβις 13-14. Νέο λάθος από τον Κωστόπουλο, με το πέρασμά του να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου 13-15. Ο κ. Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε στο κομμάτι αυτό τους παίκτες του να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Ο Κανέλλος με προσπάθεια πρώτου χρόνου μείωσε σε 14-15. Ο Φίνγκερ το 14-16. Νέο τάιμ άουτ από τον κ. Ορφανό που θέλησε να δώσει καινούργιες οδηγίες μετά την άσχημη επίθεση του Στερν. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Βουλκίδη 15-17. Ο Φίνκερ πήρε τον πόντο καθώς ο Στερν δεν έβγαλε την άμυνα 15-18. Μπλοκ του Πετρέα πάνω στον Κωστόπουλο 15-19. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Κωστόπουλου το σκορ έγινε 15-20 με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα σερί 2-7. Ο Πετρέας πήρε το μπλοκ άουτ για το 17-23. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Στερν για το 17-24 και ο Ολυμπιακός μία ανάσα από την κατάκτησή του σετ και του αγώνα. Στο φιλέ το σέρβις του Πετρέα 18-24. Μπλοκ του Στερν το 19-24. Ο Κουμεντάκης με ένα έξυπνο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο τερέν του Φοίνικα και το σκορ έγινε 19-25 κάνοντας ταυτόχρονα το 0-3 στα σετ.