Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Φοίνικα Σύρου ONEX παραχώρησε συνέντευξη τύπου ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου

«Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Volley league o πρόεδρος του ΤΑΑ Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου και αναφέρθηκε στη λειτουργία της ομάδας, αλλά και τους στόχους του Πειρατικού. Η ομάδα της Σύρου, με την μεγάλη βοήθεια της ONEX, θα προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Μάλιστα η καλή αρχή έγινε με την πρόκριση στο final four  του league Cup, με τον Φοίνικα Σύρου ONEX να επικρατεί με 3-2 επί του Μίλωνα και 3-0 επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού. Το «Πειρατικό», ιδιαίτερα στο δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό, παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και δίκαια εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου και πήρε την πρόκριση στην τελική φάση.

Η ομάδα της Σύρου όμως εκτός από την πρόκριση έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου  καθώς η ONEX έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ταυτόχρονα με την ομάδα, η διοίκηση κατάφερε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει σύγχρονα γραφεία, όπου όλοι οι φίλοι του Φοίνικα μπορούν να τα επισκεφτούν και επίσης γυμναστήριο στο κλειστό του αθλητικού κέντρου, όπου όταν περάσει η πανδημία θα έχουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν και οι άλλες ομάδες.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, αρχικά μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με το Πειρατικό, αλλά έκανε και μία μικρή αναδρομή από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

“Βρισκόμαστε στα γραφεία του Φοίνικα που για πολλούς από εμάς αποτελεί το σπίτι μας. Από εδώ οργανώνεται αυτό που όλοι εμείς απολαμβάνουμε στο γήπεδο. Ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Volley league και πιστεύω πως μέσα απ’ αυτή τη συνέντευξη θα δοθεί τόσο σε εσάς όσο και σε όλο τον κόσμο να μάθει περισσότερα πράγματα για την λειτουργία της ομάδας μας. Όλα αυτά τα χρόνια διάφοροι άνθρωποι έχουν περάσει από την ομάδα και έχουν προσφέρει πάρα πολλά. Την έχουν αγαπήσει και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε ο Φοίνικας να είναι σήμερα μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Volley league. Το νησί μας έχει την τύχη να έχει μία ομάδα κόσμημα, η οποία βρίσκεται στην ελίτ του βόλεϊ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε μία πάρα πολύ  ανταγωνιστική ομάδα, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας, όλα αυτά τα χρόνια, αφιέρωσαν χρήμα και κόπο ώστε να φτιαχτεί η ομάδα. Φέτος κλήθηκα κι εγώ να συμμετέχω σε μία κοινή προσπάθεια με πάρα πολλούς από τους προηγούμενους συμπολίτες, ώστε να συνεχίσουμε κι αν μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω τον Φοίνικα. Η δική μας προτεραιότητα, εκτός από το να δημιουργήσουμε αν όχι την ίδια, αλλά και πιο ανταγωνιστική ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Να βάλουμε και κάποια θεμέλια τα οποία απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια για διαφόρους λόγους, στο οργανωτικό κομμάτι. Μέσα σε αυτό το κομμάτι είναι και τα νέα γραφεία του Φοίνικα. Επίσης, δημιουργήσαμε έναν μοναδικό χώρο στο γυμναστήριο ώστε να μπορεί η ομάδα να δουλεύει με όλες τις ανέσεις. Ακόμη έχουν βελτιωθεί ακόμη τα αποδυτήρια και το ιατρείο της ομάδας. Προσπαθήσαμε και νομίζω το έχουμε καταφέρει, μέχρι ένα σημείο, να βελτιώσουμε και τις συνθήκες διαμονής των αθλητών και να τους προσφέρουμε περισσότερες ανέσεις. Θέλουμε οι παίκτες μας να έχουν όλα τα εφόδια ώστε να μπορούν να δουλέψουν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Όλα αυτά μπορούν να ακούγονται λίγα, αλλά για να γίνουν χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος και αρκετή δουλειά. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να τονίσουμε πως έγιναν με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων. Η ομάδα έχει έναν μεγάλο και βασικό χορηγό και φυσικά αναφέρομαι στην ONEX όπου και την χαρακτηρίζει ως όνομα αφού η ομάδα πλέον ονομάζετε Φοίνικας Σύρου ONEX. Η ONEX σηκώνει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος της ομάδας, όμως στην προσπάθεια αυτή έχουμε κι άλλους χορηγούς που βοηθούν τον Φοίνικα Σύρου ONEX. Σε όλους αυτούς θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη που  συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX αποτελεί το στολίδι του νησιού και είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη Σύρο και γι’ αυτό το λόγω τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί αρκετοί απ’ αυτούς δεν είναι Συριανοί. Έχουμε πάρα πολλούς χορηγούς που δεν είναι από την Σύρο κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς», αυτά είπε αρχικά ο κ. Καφτηράνης για να συνεχίσει αναφερόμενος στους αγώνες που έδωσε ο Φοίνικας Σύρου ONEX για τα προκριματικά του League Cup.

«Όπως είναι γνωστό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η ομάδα έδωσε δύο παιχνίδια για την προκριματική φάση του League Cup. Πιστεύω ότι παρουσιάσαμε μία αρκετά καλή εικόνα και θεωρώ ότι έχουμε ακόμη να δώσουμε πάρα πολλά. Βήμα, βήμα όπως λέει και ο προπονητής μας, βάλαμε στόχο να πάμε την ομάδα φέτος ένα σκαλί υψηλότερα. Όλοι δουλεύουμε γι’ αυτό και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μία καλύτερη ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, καθώς πιστεύουμε πως όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες και θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Παρόλο που ταλαιπωρήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε τη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές των ομάδων στο πρωτάθλημα της Volley league και είδαμε πως από 10 ομάδες τελικά φέτος θα αγωνισθούν οκτώ σωματεία. Εκτός πρωταθλήματος έμεινε ο Παμβοχαϊκός και ο ιστορικός Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και όπως πάντα στο τέλος οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες κατάταξης. Ο πρώτος της τελικής βαθμολογίας θα ανακηρυχθεί και πρωταθλητής Ελλάδας. Εμείς ευελπιστούμε να είμαστε μέσα στις τέσσερεις πρώτες ομάδες και γι’ αυτό θα παλέψουμε».