Κατατέθηκε το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο από πλευράς Ομοσπονδίας

Αισιοδοξία από πλευράς ΕΣΑΠ για επανέναρξη του βόλεϊ

Από τα οκτώ ΤΑΑ που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ τα επτά συμφώνησαν, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις που υπήρχαν στο οικονομικό κομμάτι. Μόνο ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ είχε κάποιες ενστάσεις καθώς συμφώνησε πλήρως με την ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ζητήσει, για λόγους υγείας, τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων. Παρόλα αυτά ο κ. Παϊσιάδης τόνισε πως και πέρυσι υπήρξε διαφωνία για το φάιναλ –φορ, όμως αν υπάρξει πλειοψηφία ο ΠΑΟΚ θα αγωνισθεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Volley league. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, τόνισε πως η δική τους περίπτωση θα συμπαρασύσει και τα άλλα αθλήματα, όπως αυτά είναι των γυναικών, του πόλο και του χάντομπολ.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει πλέον να αναμένουμε εξελίξεις από την επόμενη εβδομάδα και ουσιαστικά με την έκδοση της νέας ΚΥΑ. Βέβαια μετά και την κατάθεση του συμπληρωμένου και βελτιωμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου από πλευράς ΕΣΑΠ υπάρχει η αισιοδοξία πως το βόλεϊ θα εξαιρεθεί και θα συμπεριληφθεί στα αθλήματα τα οποία μπορούν να διεξάγονται κανονικά.

Τώρα, αν την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΣΑΠ πάρει το πράσινο φως τότε οι ομάδες θα χρειαστούν ένα δεκαήμερο περίπου και το πρωτάθλημα της Volley league θα ξεκινήσει και πάλι στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

«Ολοκληρώθηκε η έκταση συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ μέσω τηλεδιάσκεψης. Συζητήθηκαν ζητήματα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα της ΕΣΑΠ προς το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Εκφράσθηκε για άλλη μία φορό πως η ΕΣΑΠ πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν με σκοπό το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα Volley League 2020-21.
Πρωταθλημα μας.

Συζητήθηκαν θέματα συμβολαίων αθλητών καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των δυσμενών σνυνθηών που έχει δημιουργήσει η καραντίνα (lockdown).

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα της ΕΣΑΠ όπως η σύμβαση με την ΕΡΤ Α.Ε., η οργάνωση των αγώνων μεσω live streaming και νομικά θέματα».

Ετικέτες: