Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 3-0 του πρωταθλητή Παναθηναϊκού στο κλειστό της Σύρου

Έτοιμο για τίτλους το «Πειρατικό»

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου ONEX με 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Η νίκη ως νίκη μπορεί να μην λέει τίποτα, καθώς η ομάδα της Σύρου έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό ξανά και ξανά, όμως η νίκη ήρθε μετά από μία τρελή ανατροπή. Το «Πειρατικό» βρέθηκε μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση μπροστά στο σκορ με 2-0 και όλα έδειχναν πως είχε τον πρώτο λόγο στο ματς. Στο τρίτο σετ τα πράγματα έδειχναν να ξεφεύγουν όταν μετά από δύο κόκκινες κάρτες και την ψυχολογία στα τάρτα ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με επτά πόντους μπροστά, αφού οι Συριανοί σε εκείνο το σημείο έδειχναν να μην μπορούν να διαχειριστούν την ένταση που προηγήθηκε. Ο Ιγκόρ Γιούριστς αριχκά κάλεσε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες και στα μέσα του σετ πέρασε τον Ρούση ο οποίος συνέβαλε με τη σειρά του στην τρελή ανατροπή των Συριανών. Ο Φοίνικας άρχισε να πιέζει και να μειώνει το σκορ και ο Ράιτς να ισοφαρίζει για πρώτη φορά στο σετ σε 22-22. Από εκεί και πέρα το «Πειρατικό» είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία με το μέρος του. Ο Κροάτης διαγώνιος έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και μαζί με τον Στερν, τον Μπράουν αλλά και όλους όσοι αγωνίσθηκαν έκαναν μία επική ανατροπή κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Ο Φοίνικας Σύρου διατήρησε το δικό του αήττητο και έγινε η μόνη ομάδα στη Volley league που μέχρι στιγμής δεν έχει γνωρίσει την ήττα.

Το φιλμ του αγώνα

Χωρίς Πρωτοψάλτη, αλλά με ψυχή το «Πειρατικό»

Ο Στερν σε μια κρίσιμη περιστροφή του αγώνα πήγε στην γραμμή του σέρβις και δυσκόλεψε την υποδοχή του Παναθηναϊκού. Το σκορ ήταν 21-21 όταν ο Στερν άρχισε να σερβίρει και με έναν δικό του άσσο έκανε το σκορ 23-21 βάζοντας τις βάσεις για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Φοίνικας με ψυχραιμία κράτησε την υποδοχή και έκανε το 1-0 στα σετ.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, με το μπλοκ του Μράουν ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής 1-0. Νέο μπλοκ από τον Καναδό ο οποίος μπήκε ζεστός στο παιχνίδι 2-0. Ο Πελεκούδας με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε για τους φιλοξενούμενους 2-1. Ο Ράιτς με επίθεση στην ευθεία έκανε το 4-2. Ο Κροάτης διαγώνιος πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 6-2, αυτομάτως ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τεχνικός των πρασίνων κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε την ψαλίδα του σκορ να ανοίγει νωρίς. Ο Ανδρέοπουλος σταμάτησε τον Ράιτς με μονό μπλοκ και μείωσε για την ομάδα του σε 6-4. Σερί 0-3 για τους φιλοξενούμενους με τον Μπράουν να παίρνει επίθεση πρώτου χρόνου 6-5. Ο Στερν ήρθε από πίσω από τη γραμμή των τριών μέτρων για το 7-5. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 10-8, μετά από μία φάση διαρκείας. Ο Ράιτς με κόντρα επίθεση έκανε το 11-8. Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά όταν ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης, μετά από υπόδειξή του και το σκορ είχε γίνει 15-13. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος για το 16-13. Ο Κωστόπουλος με πλασέ έκανε το 18-13. Άσσος από τον Ανδρεόπουλο 18-15. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση πρώτου χρόνου του Παπαγγελόπουλου 18-16. Ο Μπράουν από το κέντρο έκανε το 21-18 και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα της Σύρου. Ο Τσάτσιτς με άσσο μείωσε σε 21-20 για τους φιλοξενούμενους και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ράπτης ισοφάρισε σε 21-21. Ο Στερν απάντησε στον άσσο του Παναθηναϊκού κι έκανε το 23-21. Ο Πανταλέων έστειλε τη μπάλα στο φιλέ από τη γραμμή του σέρβις και το «Πειρατικό» κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-23.

Είχε Στερν και Ράιτς

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με έξι πόντους προσπάθησε για την ανατροπή, όμως οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς κράτησαν την ψυχραιμία τους και στα κρίσιμα σημεία πήραν τους πόντους που χρειάστηκαν. Ένα σετ το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση των γηπεδούχων.

Με άσσο του Τσάτσιτς ξεκίνησε το δεύτερο σετ 0-1. Ο Ζίγκα Στερν ήρθε από την πίσω ζώνη για να φέρει το ματς στα ίσα κάνοντας το 4-4. Στη συνέχεια ο Ράιτς στην κόντρα επίθεση έβαλε τον Φοίνικα Σύρου ONEX μπροστά στο σκορ με 5-4. Ο Ράντκε με άσσο έβαλε τους γηπεδούχους με δύο πόντους μπροστά στο σκορ 6-5. Ο Ράιτς με μονό μπλοκ νίκησε τον Τσάτσιτς και διαμόρφωσε το 9-6. Από πασαδόρος... εκτελεστής ο Ράντκε, ο οποίος με ένα εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 13-8, φέρνοντας της διαφορά στο +5 για τους Συριανούς και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μπράουν με μπλοκ ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά κάνοντας το 15-8. Ο Ρανγκέλ με μπλοκ στο Στερν έκανε το 15-10. Ο Κωστόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ 18-14. Ο Ράιτς με μπλοκ έφερε και πάλι τη διαφορά στο +5 (19-14) και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος πήρε το δεύτερο τάιμ άουτ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Κωστόπουλου και ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 0-3 μείωσε σε 19-17. Ο Παπαγγελόπουλος το 20-17. Ο Νίκος Μήλης πέρασε στο ματς για το σερβίς, όμως ο Έλληνας διαγώνιος έστειλε τη μπάλα πάνω στον φιλέ 22-19. Εκτός αγωνιστικού χώρου και το σέρβις του Τσάτσιτς 23-19. Ο Τσάτσις πήρε μία δύσκολη προσπάθεια και μείωσε σε 23-22. Ο Στερν πήρε τον πόντο, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν φιλέ 24-22. Ο Ρανγκέλ με μπλοκ μείωσε σε 24-23. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ και το σκορ έγινε 25-23 και ο Φοίνικας Σύρου έκανε το 2-0.

Με καρδιά πρωταθλητή παρά τις αντιξοότητες

Ο Στερν ισοφάρισε σε 1-1 το σκορ, όμως στη συνέχεια ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στο φιλέ από τη γραμμή του σέρβις 1-2. Ο Μπράουν δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και δικαίως διαμαρτυρήθηκε, καθώς ο διαιτητής έδωσε μπλοκ άουτ. Νέα κόκκινη κάρτα στον πάγκο (1-5).  Χωρίς να παιχθεί ματς οι φιλοξενούμενοι πήραν «δώρο» δύο πόντους. Ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει αρχικά τους αθλητές του, αφού μετά τις δύο απανωτές κόκκινες δεν είχαν την αυτοσυγκέντρωση των δύο πρώτων σετ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους εκμεταλλεύτηκαν κάθε πόντο και πήραν μία διαφορά έξι πόντων (2-8).  Οι πράσινοι κρατούν τη διαφορά των έξι πόντων παρά την προσπάθεια των Συριανών (5-11). Ο Στερν από την πλευρά του πήρε έναν ακόμη πόντο για το 6-11. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια πρώτου χρόνου από τον Μπράουν 6-13 και στη θέση του πέρασε ο Λινάρδος. Ο Έλληνας κεντρικός με μπλοκ μείωσε σε 8-13. Ο Ρανγκέλ σταμάτησε τον Στερν για το 10-17, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μία ασφαλή διαφορά, καθώς έχουν και την ψυχολογία με το μέρος τους, μετά τα όσα συνέβησαν στην αρχή του σετ. Ο Ράιτς με μπλοκ μείωσε σε 13-18 στην προσπάθεια του Φοίνικα να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του σετ. Ο Παπαγγελόπουλος με άσσο μείωσε σε 14-18 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ρανγκέλ δέχθηκε αρχικά μπλοκ από τον Μπράουν και στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου 16-19. Ο Στερν με άσσο μείωσε σε 18-20 και ο τεχνικός των πρασίνων κάλεσε τάιμ άουτ. Νέο πόντο από την πίσω ζώνη για τον Στερν 19-21. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Ράπτη 20-21. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Τσάτσιτς 21-22 στο σετ με τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Ο Ράιτς ισοφάρισε σε 22-22 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς και πλέον όλα ξεκινούν από την αρχή. Ο Πελεκούδας με πρώτο χρόνο έκανε το 22-23. Νέος πόντος για τον Ράιτς 23-23. Στο φιλέ το σέρβις του Μήλη 23-24. Ο Στερν ισοφάρισε σε 24-24 και όλα θα κριθούν στους εξτρα πόντους. Ο Μπράουν με μπλοκ στον Ράπτη έβαλε τον Φοίνικα ONEX μπροστά στο σκορ 26-25. Ο Ράιτς έκανε την ολική ανατροπή και με έναν δικό του πόντο έκανε το 27-25 για το 3-0 και την καθαρή νίκη του «Πειρατικού».