Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο λιμάνι της Ερμούπολης από τους φίλους της ομάδας στην υποδοχή της αποστολής του Φοίνικα ONEX

Η χρονιά έκλεισε με την κατάκτηση του League Cup για το «Πειρατικό»

  • Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021 - 06:11

Στη Σύρο, από το μεσημέρι της Δευτέρας, βρίσκεται η αποστολή των κυπελλούχων του League Cup, Φοίνικας ONEX. Επικεφαλής της αποστολής ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Καφτηράνης, ο οποίος και βγήκεαπό το πλοίο με τα δύο κύπελλα στα χέρια και τον κόσμο της Σύρου να επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX, όπως είναι γνωστό, μετά από δύο σπουδαίες εμφανίσεις κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να κατακτήσει το κύπελλο του League Cup «Νίκος Σαμαράς». Το «Πειρατικό» στον ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 3-0 του πρωταθλητή Ολυμπιακού, έπειτα από επική εμφάνιση και η οποία θα συζητιέται για πολλά – πολλά χρόνια. Στον τελικό αναμετρήθηκε με τους οικοδεσπότες του Φίλιππου της Βέροιας. Ο τελικός είχε μία άγρια ομορφιά, καθώς οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν τον αγώνα και διεκδίκησαν την ανατροπή μέχρι τέλους.

Ο Φοίνικας, μετά από εννέα χρόνια (2011-12), επιστρέφει στην κορυφή του League Cup επικρατώντας του Φίλιππου Βέροιας με 1-3.

Οι φίλοι του Φοίνικα ONEX στο λιμάνι της Σύρου

Οι φίλοι της ομάδας από νωρίς το πρωί ήταν στο λιμάνι του νησιού καθώς ήθελαν να βρεθούν κοντά στους μεγάλους πρωταγωνιστές, αλλά και να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του κυπέλλου. Αν και ο καιρός δεν ήταν καλός (έβρεχε την ώρα που ήρθε το πλοίο) οι φίλοι της ομάδας έδωσαν βροντερό παρών και οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Χρήστος Καφτηράνης: "Η χρονιά έκλεισε με επιτυχία και ενθουσιασμό"

Ο πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά και την ικανοποίησή του για την μεγάλη επιτυχία του «Πειρατικού» με την κατάκτηση του τροπαίου και το τέλειοαποτέλσμα μιας πολύς δύσκολης χρονιάς. Ο κ. Καφτηράνης μεταξύ άλλων είπε: «Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, παρ' όλες τις δυσκολίες κυρίως από την πανδημία. Είμαστε ικανοποιημένοι όχι μόνο επειδή πήραμε το λιγκ ΚΑΠ, αλλά με την παρουσία και την αγωνιστική διάθεση της ομάδας. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα μείνει στην ιστορία. Η αγωνιστικότητα και η απόδοση της ομάδας μας ήταν τέτοια που όμοια δεν υπήρχε στο Ελληνικό βόλεϊ. Συγχαρητήρια λοιπόν στους αθλητές μας, στον κόουτς και στο σταφ της ομάδας μας. Μια καλή χρονιά τελειώνει και μια καινούργια θα πρέπει να σχεδιαστεί για να έχουμε τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα».

Νίκος Λειβαδάρας (Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης): "Ο Φοίνικας ο καλύτερος πρεσβευτής του νησιού"

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, βρέθηκε στο λιμάνι του νησιού και υποδέχθηκε τους Κυπελλούχους του League Cup. Ο Δήμαρχος μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την επιτυχία του Φοίνικα ONEX και τόνισε πως από την πλευρά του ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις προσπάθειας της ομάδας σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

«Είμαστε ευτυχισμένοι, ο Φοίνικας ONEX μας έκανε χαρούμενους και ήρθαμε στο λιμάνι για να συγχαρούμε την ομάδα για την μεγάλη της επιτυχία. Ο Φοίνικας ONEX όλα αυτά τα χρόνια είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του νησιού, καθώς μέσα από την ομάδα η Σύρος ακούγεται παντού.Ο Φοίνικας ONEX δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα στα μικρά παιδιά κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε από τη δική μας πλευρά, ακόμη και στη δύσκολη αυτή συγκυρία που περνάμε, είναι το βράδυ το δημαρχείο να φωταγωγηθεί στα χρώματα της ομάδας και φυσικά θα παραμείνουμε δίπλα και θα βοηθούμε κι εμείς σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».

Στην ερώτηση αν ο δήμος συνεχίσει να βοηθά τον Φοίνικα ONEX και τη νέα χρονιά ο κ. Λιβαδάρας είπε: «Το έχουμε πει και στο παρελθόν το επαναλαμβάνω και τώρα πως θα είμαστε δίπλα στην ομάδα του νησιού σύμφωνα με τις δυνατότητες μας».

Γιάννης Ρούσσος (πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων): «Να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος είναι δίπλα στην ομάδα και στηρίζει τις προσπάθειες του Πειρατικού, μετά το τέλος του τελικού και την κατάκτηση του τροπαίου είπε: «Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο league cup με γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια τόσο ως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, που εκπροσωπεί το σύνολο όλων των μικρών επιχειρήσεων-χορηγών της ομάδας, αλλά και ως κάτοικο της Σύρου και φίλαθλο του αθλήματος του βόλεϊ. Πρωτοσέλιδοι τίτλοι, όπως «το Καμάρι του Αιγαίου» που είδαμε να φιγουράρουν στις αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες, αποτελούν μεγάλη αναγνώριση της προσπάθειας της ομάδας και μας γεμίζουν συγκίνηση.

Εύχομαι ολόψυχα στον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ να συνεχίσει με τις επιτυχίες του να δίνει χαρές στον φίλαθλο κόσμο και να διαφημίζει το νησί μας. Εύχομαι επίσης το φίλαθλο και αγωνιστικό πνεύμα του να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους και μακάρι τα 120 παιδιά που αυτή τη στιγμή αθλούνται στον ερασιτέχνη Φοίνικα να γίνουν πολύ περισσότερα προάγοντας τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και την άλλη ομάδα που εκπροσωπεί τις Κυκλάδες στο γυναικείο βόλεϊ, την ομάδα της Σαντορίνης, για την αξιόλογη εμφάνισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών και να της ευχηθώ να συνεχίσει να στοχεύει στην κορυφή και να προσφέρει υψηλό θέαμα στους φιλάθλους».

Γιώργος Λεονταρίτης: "Μας κάνατε υπερήφανους"

Τα δικά του συγχαρητήρια στην ομάδα του Φοίνικα ONEX έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης: «Για άλλη μια φορά ο Φοίνικας Σύρου ONEX μας έκανε υπερήφανους. Η ομάδα που πάνω από 20 χρόνια, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίστηκε, μας προσέφερε χαρές και συγκινήσεις, κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού του League Cup «Νίκος Σαμαράς», το κύπελλο. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία! Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα με την στήριξη των χορηγών της, την αγάπη και την υποστήριξη των φιλάθλων της Σύρου, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα της από τα «πέτρινα» χρόνια των τοπικών πρωταθλημάτων μέχρι και σήμερα, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό βόλεϊ».