Ο πρόεδρος του Φοίνικα ONEX Χρήστος Καφτηράνης, ο Αντώνης Ρούσσος και ο Κώστας Νικολούζος (αντιπρόεδρος ΕΣΑΠ) μίλησαν για τη σεζόν που έκλεισε κι αυτή που ανοίγει

«Θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί»

Η διοίκηση του ΤΑΑ Φοίνικας ONEX παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ουσιαστικά για να κλείσει και τυπικά η σεζόν 2020-21, αλλά και να ανοίξει την… επόμενη. Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της ομάδας και το "παρών" έδωσαν τόσο το πρόεδρος του ΤΑΑ Χρήστος Καφτηράνης, όσο και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Αντώνης Ρούσσος. Στο πάνελ ακόμη βρίσκονταν και το διοικητικό μέλος, αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ Κώστας Νικολούζος.

Ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Καφτηράνης άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στη σεζόν 2020-21 και την στήριξη από τους χορηγούς, αλλά και την σημαντική βοήθεια της ONEX: «Κάνοντας μια μικρή αναδρομή αφού ευχαριστήσω όλους που ήταν δίπλα μας την περυσινή χρονιά, να πω ότι ήμασταν αισιόδοξοι να κάνουμε μια καλύτερη χρονιά. Με τον Κορονοϊό είχαμε διακοπές του πρωταθλήματος, κάτι που δυσκόλεψε το έργο μας. Φέτος η ομάδα μας έχει ήδη ξεκινήσει από τον Μάιο. Είναι η μοναδική χρονιά που η ομάδα είναι από τόσο νωρίς έτοιμη και αποφασισμένη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να διορθώσουμε και το οργανωτικό κομμάτι, πέρα από το αθλητικό. Είναι η χρονιά που ξεκινάμε έχοντας πληρώσει τα πάντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Μέσα στο φθινόπωρο στόχος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα δυνατή. Αυτό έγινε κατά κύριο λόγω από τους χορηγούς, αλλά κυρίως από την ΟΝΕΧ. Ευχαριστούμε δυο ανθρώπους που αγάπησαν την ομάδα όπως οι κ.κ. Ξενοκώστας και Σαββίδης. Ταυτόχρονα θέλω να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους υπόλοιπους χορηγούς, οι οποίοι συνέβαλαν με τη σειρά τους στη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης που είναι στο πλευρό μας και μας στηρίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του». 

Στη συνέχεια ο κ. Καφτηράνης αναφέρθηκε και στην οικονομική βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Η οικονομική ενίσχυση από την γενική γραμματεία αθλητισμού, βοήθησε όχι μόνο την ομάδα μας αλλά και τον αθλητισμό. Όλες οι ομάδες θα είναι τη σεζόν 2021-22 ενισχυμένες και θα παρακολουθήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις εξέδρες των γηπέδων ο κόσμος θα επιστρέψει κι έτσι μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες από κοντά».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου League Cup, αλλά και για τη δεύτερη θέση ο πρόεδρος της ομάδας της Σύρου είπε:  «Η χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη, αν αναλογιστούμε τι προηγήθηκε κιόλας. Ξεκινήσαμε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η πανδημία μας έφερε λίγο πίσω, αφού οι αθλητές είχαν κολλήσει με κορονοϊό. Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω, παλέψαμε, δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις και καταφέραμε να βρούμε τη φόρμα μας λίγο πριν από τα παιχνίδια του League Cup. Κάναμε δύο φανταστικά παιχνίδια, ιδιαίτερα αυτό με τον Ολυμπιακό θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Η κατάκτηση του League Cup μας έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουμε νωρίς φέτος και μάλιστα να δημιουργήσουμε μία ακόμη πιο δυνατή ομάδα η οποία θα μπορεί και φέτος να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Για το Super Cup με τον Ολυμπιακό ο κ. Καφτηράνης είπε: «Φέτος θα έχουμε και σούπερ καπ. Θα προτείνουμε να γίνει στη Ρόδο με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι ένας σημαντικός θεσμός, καθώς τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσουμε τη σεζόν διεκδικώντας ακόμα ένα τρόπαιο».

Ευρωπαϊκή χρονιά για τον Φοίνικα ONEX με τον πρόεδρο του Φοίνικα να σημειώνει: «Η φετινή χρονιά θα είναι και Ευρωπαϊκή. Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα μας θα συμμετέχει στην Ευρώπη και με κόσμο πλέον. Η ομάδα είχε και θα έχει συνέχεια. Δεν είναι δικιά μας. Είναι ομάδα του νησιού και κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε ο Φοίνικας ONEX να μεγαλώνει και να φέρνει χαρές στον κόσμο μας και το νησί μας».

Από την πλευρά του ο Κώστας Νικολούζος αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ ανέφερε: «Η περυσινή διακοπή προέκυψε γιατί έγινε ένα πρωτόκολλο χωρίς τα τεστ. Δεν έγινε από αμέλεια. Δεν ξέραμε πώς τα πρωτόκολλα θα φτιαχτούν. Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι και με το κομμάτι των εμβολιασμών θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πολύ δύσκολα να ξανά υπάρξει Lock Down. Όσον αφορά τα μπάτζετ αν αυξήθηκαν φέτος με την επιχορήγηση του κράτους, σίγουρα υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 20% στους ακριβούς παίκτες, όμως είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς μην ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αρκετές μειώσεις στα κασέ των αθλητών. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Σύρου τοποθετήθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, τη στιγμή που ομάδες όπως οι Σκρα, Μονπελιέ, η Μόντενα τοποθετήθηκαν στους 32. Μιλάμε για πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Τεράστιο γεγονός. Πρέπει φέτος να συσπειρωθεί το νησί, γιατί θα δώσει πολλά και στην προβολή της Σύρου αλλά και του Νοτίου Αιγαίου».

Σχετικά με το αν είναι καλό που έχουμε στο πρωτάθλημα 8 ομάδες ο κ. Νικολούζος είπε: «Εγώ προσωπικά θεωρώ πως θα μπορούσαμε να έχουμε και 10 ομάδες. Συζητήθηκε. Όταν όμως έχεις ενδιαφέρον από 6 ομάδες και πρέπει να δώσεις 2 θέσεις με WILD CARD, με ποιο κριτήριο θα δώσεις δυο θέσεις και θα αδικήσεις κάποιες άλλες. Οι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης, ξέρουμε ότι πολλά χρόνια έχουν «ματώσει» οικονομικά. Έχουν δώσει τα πάντα. Το άξιζαν. Κάποιες ομάδες όμως που δεν έχουν κάνει τίποτα για το βόλεϊ και ξαφνικά άκουσαν την επιχορήγηση γιατί να παίξουν αμέσως».

Αντώνης Ρούσσος: «Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα της διαχείρισης του κορονοϊού στην ομάδα. Ήταν από τα θέματα που μας πήγαν πίσω και μας έβγαλαν από τον αρχικό στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ήμασταν στην πρώτη θέση πριν τα κρούσματα κορονοϊού. Τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα . Αυτό έφερε αρκετά πίσω την ομάδα. Παρόλα αυτά μετά η ομάδα φορμαρίστηκε και κατέκτησε δίκαια το Λιγκ Καπ. Νομίζω ότι τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά. Για την Ευρώπη, είναι απόφαση του Δ.Σ. Όλες οι συζητήσεις γίνονται μαζί με τον χορηγό. Είναι μαζί μας. Είναι απόφαση όλων να παίξουμε Ευρώπη».