Έτσι θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Pre league γυναικών τη σεζόν 2021-22

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Pre League Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Οι ομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους από την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο. Περιοχής Αττικής: Α.Ο.Αιγάλεω, Α.Γ.Σ. Άρτεμις, Φ.Ο. Βριλησσίων, Α.Ο.Ν. Ζηρίνειος, Γ.Σ. Ηλιούπολις, Γ.Σ. Πανιώνιος. Περιοχής Θεσσαλονίκης: Α.Σ. Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, Α.Σ. Μακεδόνες, Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση, Χ.Α.Ν.Θ. Περιοχής Πελοποννήσου: Απόλλων Καλαμάτας, Α.Σ.Π. Κόρινθος. Στην πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα με τις ομάδες και από τους δύο ομίλους που θα αγωνίζονται σε δύο γύρους. Στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος θα αγωνισθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, όπου και θα δημιουργήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα των δύο γύρων. Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση ανέρχεται στην Α1. Στην «μάχη» τώρα της αποφυγής του υποβιβασμού θα αγωνισθούν οι ομάδες που κατέλαβαν από την 4η θέση έως και την 6η. Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση θα υποβιβασθεί στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.   
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Οι ομάδες που θα τοποθετηθούν στους ομίλους με κλήρωση είναι:  
Περιοχής Αττικής: Α.Ο.Αιγάλεω, Α.Γ.Σ.Άρτεμις, Φ.Ο.Βριλησσίων, Α.Ο.Ν.Ζηρίνειος, Γ.Σ.Ηλιούπολις, Γ.Σ.Πανιώνιος  
 

Περιοχής Θεσσαλονίκης: Α.Σ.Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, Α.Σ.Μακεδόνες, Α.Π.Σ.Ναυάρχου Βότση, Χ.Α.Ν.Θ.  

Περιοχής Πελοποννήσου: Απόλλων Καλαμάτας, Α.Σ.Π.Κόρινθος  

Α' ΦΑΣΗ
Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες οι ομάδες κατατάσσονται:  
Στον Α’ Όμιλο: από το PL-Α/1 έως και PL-Α/6  
Στον Β’ Όμιλο: από το PL-Β/1 έως και PL-Β/6  

Β' ΦΑΣΗ
Γ’ Όμιλος θέσεις 1-6: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις  θέσεις 1 έως 3.   
Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.   
Η ομάδα που καταλάβει την 1η θέση ανέρχεται στην Α1  
Δ’ Όμιλος θέσεις 7-12: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις  4 έως 6.  
Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.   
Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση υποβιβάζεται στην Α2.  

Γ' ΦΑΣΗ  
Play Offs 2 – 5  
PL(Γ2) v PL(Γ5) -> (1)  
PL(Γ3) v PL(Γ4) -> (2)  
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες, στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.  

Αγώνες για τις θέσεις 2 - 3  
Ν(1) v  Ν(2)  
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες, στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με την μεγαλύτερη βαθμολογία.  
 

Η νικήτρια ομάδα ανέρχεται στην Α1  
Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 4 και 5 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος.  
Play Out 10 – 11  
PL(10)  v  PL(Δ11)    
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις δύο νίκες στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται στην 11η θέση και υποβιβάζεται στην Α2.

Ετικέτες: