Τέλος ο Φούλβιο Μπερτίνι από τον Φοίνικα ONEX

Νέος τεχνικός του «πειρατικού» ο Γιόσκο Μιλενκόσκι

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Φοίνικα ONEX αποτελεί εδώ και λίγες ώρες ο Ιταλός τεχνικός Φούλβιο Μπερτίνι. Η διοίκηση της ομάδας της Σύρου πήρε την απόφαση, μετά την αρνητική εικόνα που έβγαζε ο Φοίνικας τόσο στα ματς της Volley league, όσο και το Ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν με ταχύτατους ρυθμούς, αφού όχι μόνο βρέθηκε ο αντικαταστάτης του κ. Μπερτίνι, αλλά και ο νέος προπονητής είναι ήδη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Το τιμόνι του «πειρατικού» ανέλαβε ο Γιόσκο Μιλενκόσκι, ο οποίος έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο 61χρονος Σκοπιανός τεχνικός έχει μεγάλη εμπειρία και μάλιστα έχει παρουσιάσει και ένα πλούσιο έργο.

Ο κ. Μιλενκόσκι έχει κατακτήσει με την Ραμποτνίσκι Σκοπίων 15 τίτλους, ενώ έχει δουλέψει στην Τουρκία με τον Βέλγο διαγώνιο Βαν ντε Ντρις, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Το 2017 αντικατέστησε τον Φερνάντο Μουνιόθ στην Ζίρατ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αποχωρήσει λόγω της συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό. Η δουλειά του ανταμείφθηκε καθώς έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του CEV Cup, γνωρίζοντας την ήττα από την Ρωσική Μπελογκόρι Μπέλγκοροντ, Ντμίτρι Μουζέρσκι

Ο Μιλενκόσκι, είναι πάρα πολύ μεγάλος γνώστης του αθλήματος, καθώς έχει αναδειχθεί 8 φορές κορυφαίος προπονητής της χώρας του, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της οποίας διετέλεσε από το 1997-2008 ομοσπονδιακός προπονητής.

Τέλος η διοίκηση της ομάδας της Σύρου αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την έναρξη της συνεργασία της με τον Σκοπιανό προπονητή την Τρίτη, μία ημέρα πριν τον κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα με την Λούβεν.