Το «Πειρατικό» με κορυφαίο τον Τζούριτς επικράτησε με 3-0 σετ του Μίλωνα

Με το δεξί μπήκε στο 2022 ο Φοίνικας Σύρου ONEX

Με το δεξί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022 μπήκε ο Φοίνικας, ο οποίος επικράτησε, στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με 3-0 του Μίλωνα. Το «Πειρατικό» πήρε σχετικά εύκολα το παιχνίδι καθώς είχε σε καλή μέρα όλα σχεδόν όλα τα αστέρια του. Μεγάλος πρωταγωνιστής για μία ακόμη φορά για την ομάδα της Σύρου ήταν ο Έλληνας κεντρικός Δημήτρης Τζούριτς. Ο Φοίνικας με τον Τζούριτς στην σύνθεσή του είναι μία άλλη ομάδα, καθώς ο έμπειρος Έλληνας κεντρικός δίνει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο γενικό σύνολο. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Φοίνικας, μετά την κατάκτηση του Σούπερ καπ, μπήκε με νίκη στο πρωτάθλημα της Volley league και θα πάει στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει, το «Πειρατικό» θα φιλοξενηθεί στο κλειστό του Ρέντη από τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που μετά την αλλαγή προπονητή ξεκίνησε κι αυτός με νίκη στο 2022, καθώς επικράτησε με 0-3 του Φίλιππου Βέροιας.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το «Πειραιτκό» ήταν καλύτερο από τον Μίλωνα, με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν μέχρι τέλους στο τρίτο σετ, με το οποίο να λήγει με 26-24 υπέρ του Φοίνικα. Η ομάδα του κ. Μιλενκόφσκι μπήκε αρκετά καλά στα δύο πρώτα σετ, που τα κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία, καθώς είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της. Το τρίτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς λίγο η χαλάρωση, λίγο τα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν το δικαίωμα στο συγκρότημα του κ. Ψάρρα να αντιδράσει και να πιέσει για την μείωση του σκορ. Στο τέλος του σετ μίλησε η ποιότητα των Συριανών, καθώς με δύο συνεχόμενους πόντους το έκλεισαν με 26-24.

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Ο Φοίνικας ξεκίνησε το παιχνίδι με όλα του τα αστέρια καθώς ο Σκοπιανός προπονητής είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Στην αποστολή ήταν και ο νεοαποκτηθείς Έλληνας διαγώνιος Γιώργος Τζιουμάκας. Ο Μούχλιας στο ματς τώρα πήρε τον πρώτο πόντο στο ματς με τον Μίλωνα να κάνει το 0-1. Άμεση απάντηση για τον Φοίνικα με τον Μιχάλοβιτς, ο οποίος πήρε το μπλοκ άουτ για το 1-1. Ο Κόστα σταμάτησε τον Όσκαρ και έβαλε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 3-2. Ο Μούχλιας έκανε το 3-3. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Φράγκου 4-4. Ο Μιχάλοβιτς, μετά από φάση διαρκείας, έκανε το 5-4. Ο Τζούριτς με μπλοκ έκανε το 6-4 μετά το πολύ καλό σέρβις του Κόστα. Ο Μούχλιας βρήκε τον τρόπο και πέρασε τη μπάλα από το διπλό μπλοκ των Συριανών μειώνοντας σε 6-5. Ο Ιερεζουέλο, με μπλοκ πάνω στον Καϊσλασάλο, έκανε το 8-5, δίνοντας αέρα τριών πόντων στον Φοίνικα.  Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Φράγκου 8-7.  Ο Ιερεζουέλο έξυπνα πέρασε τη μπάλα και πήρε τον πόντο κάνοντας το 9-7. Με επίθεση πρώτου χρόνου ο Τζούριτς έκανε το 10-8. Ο Όσκαρ σταμάτησε τον Στερν για το 11-9.  Σ΄ αυτό το πρώτο κομμάτι του αγώνα οι δύο ομάδες είναι κοντά στο σκορ, με τους Συριανούς να κάνουν προσπάθειες να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας. Η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ είναι τρεις πόντοι, με τον Μίλωνα να πιέζει με τη σειρά του για να παραμείνει μέσα στο ματς. Ο Στερν, με ωραία επίθεση, έκανε το 13-10. Νέος πόντος από τον Στερν 14-11. Ο Τζούριτς με μπλοκ σταμάτησε τον Μούχλια ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4 (15-11) κι ανάγκασε τον Σάκη Ψάρρα να καλέσει τάιμ άουτ.  Άσχημο τελείωμα από τον Χανδρινό 19-13 και με τη διαφορά στο +6 για τον Φοίνικα και ο κ. Ψάρρας κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ στο σετ. Ο Φοίνικας ανεβάζοντας την πίεσή του πάνω στο φιλέ έχει καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, καθώς ο Τζούριτς μαζί με τους συμπαίκτες του έχουν στήσει ένα τείχος πάνω στο φιλέ. Ο Στερν με άσσο έκανε το 20-13, φέρνοντας τους γηπεδούχους ακόμη πιο κοντά στο 1-0. Νέο μπλοκ από τον Τζούριτς 21-13 και η διαφορά στο +8 για το «Πειρατικό». Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Μπόρις 22-13. Ο Φράγκος με μπλοκ έκανε το 23-14. Ωραία συνεργασία Φράγκου και Ιερεζουέλο για το 24-15. Ο Κόστα, με επίθεση πρώτου χρόνου, έκανε το 25-16, δίνοντας το πρώτο σετ στον Φοίνικα, ο οποίος έδειξε μετά το πρώτο κομμάτι του σετ να ελέγχει τον ρυθμό και να φέρνει το ματς στα μέτρα του.

2ο σετ

Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Μπόρις 2-1. Άσσος από τον Τζούριτς 3-1. Ο Δημόπουλος, με διαγώνιο επίθεση, πήρε το μπλοκ άουτ μειώνοντας για την ομάδα του σε 3-2. Ο Φράγκος, μετά από επίθεση διαρκείας, έκανε το 4-2. Ο Φράγκος με μπλοκ πάνω στον Μούχλια έκανε το 5-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Το «Πειρατικό» έχει μπει πάρα πολύ καλά και σ’ αυτό το σετ, καθώς πιέζει σε άμυνα κι επίθεση. Ο Φράγκος, ο οποίος μπαίνει σιγά – σιγά στο παιχνίδι, πήρε ακόμη έναν πόντο κάνοντας το 6-2. Ο κ. Ψάρρας βλέποντας την ομάδα του να μην ξεκινά καλά το δεύτερο σετ κάλεσε τάιμ άουτ. Επίθεση στην ευθεία από τον Μιχάλοβιτς για το 7-3. Ο Δημόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ για το 7-4. Άψογη συνεργασία Ιερεζουέλο και Τζούριτς και ο δεύτερος με πρώτο χρόνο έκανε το 9-4. Ο Κόστα με άσσο ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά κάνοντας το 10-4. Ο Ιερεζουέλο με  μπλοκ το 12-6. Ο Δημόπουλος το 12-7, με τον Μίλωνα να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ, όμως ο Φοίνικας είναι σε πολύ καλή μέρα. Ο Τζούριτς το 13-7 με επίθεση πρώτου χρόνου. Ο Όσκαρ σταμάτησε τον Κόστα για το 13-9 και στη συνέχεια ο Πάβλο, με επίθεση στην κόντρα, το 13-10. Ο Φράγκος σταμάτησε το μίνι σερί της ομάδας του Σάκη Ψάρρα κάνοντας το 14-10. Ο Κόστα, με επίθεση πρώτου χρόνου, έκανε το 16-12 διατηρώντας τη διαφορά των τεσσάρων πόντων. Ο Στερν στην κόντρα, μετά από ωραία αμυντική προσπάθεια, έκανε το σκορ 17-12 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μιχάλοβιτς, με επίθεση στην πίσω ζώνη, το 18-13, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μία απόσταση ασφαλείας και να πηγαίνουν χωρίς πρόβλημα για την κατάκτηση του δεύτερου σετ. Ο Τζούριτς με νέο μπλοκ έκανε το 19-13 και στη συνέχεια ο Ηλίας Λάππας, παλιός γνώριμος των Συριανών, πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έκανε το 21-13, φέρνοντας τη διαφορά στο +8. Δεύτερος συνεχόμενος άσσος από τον Μιχάλοβιτς 22-13. Ο Δημόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ μειώνοντας σε 22-14. Τα συνεχόμενα λάθη των Συριανών, σε συνδυασμό με τα δύσκολα σέρβις του Λάππα, έχουν φέρει τη μείωση του σκορ στο 22-17, καθώς οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 0-4. Ο Στερν, με την βοήθεια του φιλέ, πήρε τον άσσο για το 24-17. Ο Χανδρινός πήρε το μπλοκ άουτ για το 24-18. Ο Καπετανίδης πήρε μία δύσκολη προσπάθεια, παρ' όλα αυτά την τελείωσε κάνοντας το 25-19 και το «Πειρατικό» έκανε το 2-0 στα σετ. Η ομάδα της Σύρου μπήκε και σ’ αυτό με μεγάλη όρεξη, είχε σε καλή μέρα τους περισσότερους αθλητές του και χωρίς πρόβλημα έφτασε στο 2-0.

3ο σετ

 Ο Δημόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 για τον Μίλωνα, όμως ο Φράγκος στη συνέχεια, με επίθεση στην πίσω ζώνη, έκανε το 2-1 για τους Συριανούς. Νέα επίθεση από τον Φράγκο για το 3-1. Οι Συριανοί θέλουν να μπουν με το δεξί στο 2022, να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή, ώστε να μπουν και πάλι στο κόλπο του πρωταθλήματος. Βέβαια, τα πάντα θα κριθούν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, όμως το «Πειρατικό» θέλει να πάει στη φάση με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ο Μπόρις έστειλε τη μπάλα στο φιλέ από τη γραμμή του σέρβις για το 5-3. Ο Όσκαρ μείωσε για τον Μίλωνα σε 5-4, σε μία προσπάθεια οι φιλοξενούμενοι να μείνουν μέσα στο παιχνίδι. Ο Στερν, με ωραίο τελείωμα, έκανε το 6-4. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 7-5, με τον Φοίνικα σ' αυτό το πρώτο κομμάτι του σετ να διατηρεί μία διαφορά 1-2 πόντων. Ο Τζούριτς, με επίθεση πρώτου χρόνου, έκανε το 8-6. Ο Κόστα με μπλοκ έκανε το 10-8. Ο Χανδρινός ισοφάρισε σε 10-10 για τον Μίλωνα. Το σερί του Μίλωνα έφτασε στο 0-3 καθώς το 10-8 έχει μετατραπεί σε 10-11 μετά το μπλοκ του Όσκαρ πάνω στον Φράγκο. Ο Κόστα, με επίθεση πρώτου χρόνου, έκανε το 11-11. Ο Τζούριτς έδωσε με μπλοκ και πάλι το προβάδισμα στον Φοίνικα με 13-12. Ο Όσκαρ, με μπλοκ πάνω στο Μιχάλοβιτς, έκανε το 13-14, με το σετ αυτό να είναι το πιο ανταγωνιστικό. Ο Λάππας πήρε το μπλοκ άουτ για το 13-15 και ο κ. Μιλενκόνσκι κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μην αποδίδει όπως τα δύο προηγούμενα σετ. Ο Στερν μείωσε σε 14-15 με ωραίο τελείωμα. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έκανε το 15-15. Ο Τζούριτς, με νέο μπλοκ, έκανε το 16-15 και το «Πειρατικό» έτρεξε ένα σερί 3-0. Ο Πάμπλο σταμάτησε τον Στερν για το 16-17. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 17-17. Ο Τζούριτς, με μπλοκ σε προσπάθεια επίθεσης πρώτου χρόνου, έκανε το 19-17 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ιερεζουέλο με νέο μπλοκ ανέβασε τη διαφορά στο +3 κάνοντας το 20-17 και ο τεχνικός του Μίλωνα κάλεσε αμέσως το δεύτερό του τάιμ άουτ, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια για την ομάδα του.

Το «Πειρατικό» αύξησε σ’ αυτό το διάστημα την πίεση πάνω στο φιλέ και κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ κάνοντας το 21-18. Ο Χανδρινός μείωσε σε 21-19 για τον Μίλωνα. Δεν τελείωσε όπως τα ήθελε τη φάση ο Δημόπουλος για το 22-19. Νέα άστοχη προσπάθεια από τον Χανδρινό 23-19 και οι Συριανοί ανέβασαν τη διαφορά στο +4, σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Ο Μίλωνας μείωσε σε 23-21 και αμέσως ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Όσκαρ μείωσε ακόμη περισσότερο μετά το μπλοκ του πάνω στον Κόστα σε 23-22. Ο Δορδοκίδης έστειλε τη μπάλα στο φιλέ από τη γραμμή του σέρβις για το 24-22. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Μιχάλοβιτς και το σκορ έγινε 24-24. Ο Τζούριτς στην κόντρα έκανε το 26-24 δίνοντας το σετ στον Φοίνικας κάνοντας το 3-0.