Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησε με 1-3 του Φοίνικα Σύρου ONEX στο κλειστό της Σύρου

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό του League Cup

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής και στον δεύτερο ημιτελικό του League Cup, καθώς επικράτησε με 1-3 του Φοίνικα Σύρου ONEX. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του, με τις δύο ομάδες να παίζουν για την νίκη, μία νίκη που πήραν οι "πράσινοι" και πλέον θα πάνε στον διπλό τελικό του League Cup με τον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του ο Φοίνικας Σύρου ONEX έκλεισε και τυπικά τη χρονιά με το παιχνίδι αυτό και πλέον οι διοικούντες θα σχεδιάσουν με ηρεμία το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Τώρα, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, με τους φιλοξενούμενους να προσπερνούν με 10-11. Ο Φράγκος με επίθεση στην κόντρα έκανε το 12-11, βάζοντας το «Πειρατικό» μπροστά στο σκορ. Ο ΜΙχάλοβιτς σε μία ακόμη επίθεση έκανε το 13-11 και οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά στο +2. Ο Φοίνικας αν και προηγήθηκε στο σκορ με τρεις πόντους 16-13, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 17-17 και ο Στάλεκαρ με μπλοκ πάνω στον Φράγκο έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 17-18. Ο κ. Μιλεκόνσκι κάλεσε τάιμ άουτ καθώς μετά το λάθος του Μιχάλοβιτς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 17-19. Άσσος από τον πασαδόρο του Παναθηναϊκού και το σκορ έγινε 17-20. Ο Μιχάλοβιτς μετά από ώρα έκανε το 18-20. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 0-5 κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βάλει σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 19-21. Ο Φράγκος με έναν εντυπωσιακό πόντο μείωσε σε 20-21. Ο Καπετανίδης μείωσε σε 22-24. Ο Καπετανίδης δέχθηκε μπλοκ από τον Γιάκπσεν και οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 22-25 κι άνοιξαν το σκορ στο ματς 0-1.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα στο ξεκίνημά του ήταν όπως το πρώτο, με τις δύο ομάδες να  είναι κοντά στο σκορ. Ο Καπετανίδης από την πλευρά του πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 4-2. Ο Κόστα σταμάτησε τον Ραγκέλ κι έκανε το 5-2 για τους γηπεδούχους. Ο Ιερεζουέλο με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 6-2 κι ανάγκασε τον κ. Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έφερε τη διαφορά στο +6 καθώς έκανε το 8-2. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ανέβηκε ακόμη περισσότερο με τον Φοίνικα, μετά τον πόντο του Μιχάλοβιτς, να κάνει το 11-3, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παπαλεξίου με ωραίο μπλοκ έκανε το 15-6 και ο Φράγκος έφερε τη διαφορά στο +10, 16-6. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX με ψυχολογία στα ύψη, άνοιξε την ψαλίδα και πλέον μετά το 21-9 και το +11 είναι κοντά στην ισοφάριση. Ο Ραγκέλ έκανε παράβαση πάνω στο φιλέ για το 22-10. Ο Παπαλεξίου διά περιπάτου έκανε το 25-12 και το «Πειρατικό» ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Καπετανίδης με ψυχολογία πήρε έναν πανέμορφο πόντο κι έκανε το 4-1 στο τρίτο σετ. Ο Φράγκος δέχθηκε μπλοκ και ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 5-4. Ο Στάλεκαρ με δύο μπλοκ πάνω στον Μιχάλοβιτς έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 6-7. Ο Κόστα με πρώτο χρόνο έκανε το 11-10 για τους Συριανούς σε ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων της Volley league. Ο κεντρικός του Φοίνικα με μπλοκ έφερε τη διαφορά στο +3 (14-11) και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ρανγκέλ με άσσο μείωσε σε 16-15, αναγκάζοντας τον τεχνικό των Συριανών να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Στάλεκαρ στην κόντρα έκανε το 17-19 και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με δύο πόντους μπροστά. Στη συνέχεια το σερί των "πρασίνων" έγινε 0-4 καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων έκαναν ένα τραγικό λάθος 17-20. Ακόμη ένα λάθος από τον Φράγκο καθώς βρήκε φιλέ και το σκορ έγινε 17-21. Ο Παναθηναϊκός από τα μέσα του σετ πάτησε γκάζι και πάει για το 1-2 στα σετ. Ο Ρανγκέλ με πρώτο χρόνο έκανε το 1-2 μετά το 21-25 και ο Παναθηναϊκός προσπέρασε και πάλι στα σετ και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τέταρτο σετ με στόχο την κατάκτησή του, καθώς ο Φοίνικας ήθελε να ισοφαρίσει, ενώ ο Παναθηναϊκός να κάνει το 1-3 και να πάει στον τελικό του θεσμού. Στο ξεκίνημά του σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά, με τον Στάλεκαρ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 7-8. Ο Ρανγκέλ σταμάτησε τον Μιχάλοβιτς και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με δύο 8-10. Με άσχημη επίθεση του Πρωτοψάλτη το σκορ έγινε 12-12. Ο Παπαλεξίου με μπλοκ έκανε 16-16, ενώ ο Φράγκος στη συνέχεια με άσσο έβαλε μπροστά τον Φοίνικα με 17-16. Ο Μιχάλοβιτς άτυχος αφού η επίθεσή του βρήκε η μπάλα στο φιλέ κι έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου και το σκορ έγινε 18-20. Ο Ραγκέλ σταμάτησε τον Φράγκο και οι φιλοξενούμενοι κάνουν το 19-22. Ο Στάλεκαρ έκανε το 21-24 και οι φιλοξενούμενοι κοντά στην πρόκριση στον τελικό του  League Cup. Ο Παπαλεξίου μείωσε σε 22-24. Ο Ντε Ντρις έκανε το 22-25 και πήρε τη νίκη με 1-3 σετ.