Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΤΑΑ Χρήστος Καφτηράνης, αλλά και του ερασιτέχνη Αντώνης Ρούσσος

Ξεκινά η εβδομάδα του Φοίνικα Σύρου ONEX

Η εβδομάδα του Φοίνικα μόλις ξεκίνησε κι αυτό γιατί μέσα στις επόμενες ημέρες το «Πειρατικό» έχει προγραμματίσει δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά και το ερχόμενο Σάββατο θα παρουσιαστεί και επίσημα η νέα ομάδα. Ταυτόχρονα το Σάββατο θα γίνουν και βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν σταθεί στην ομάδα και έχουν προσφέρει τον καλύτερό τους εαυτό. Τα φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τις κερκίδες να είναι ανοικτές και όλοι όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη νέα ομάδα του Φοίνικα Σύρου ONEX από κοντά. Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Χρήστος Καφτηράνης, αλλά και του Ερασιτέχνη Αντώνης Ρούσσος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ομάδας και μίλησαν για τις επόμενες κινήσεις τους. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν τόσο στα παιχνίδια που θα γίνουν με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά και στην μεγάλη γιορτή του Σαββάτου. Ο κ. Ρούσσος σημείωσε πως από πέρσι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια και έχει δοθεί μεγάλο βάρος στις ακαδημίες κι αυτό έχει φανεί ήδη με τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν.

«Ο Φοίνικας Σύρου ONEX είναι ένας και δεν διαχωρίζετε σε ΤΑΑ και σε Ερασιτέχνη»

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX Χρήστος Καφτηράρνης είπε για τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή και για την γιορτή του Σαββάτου: «Το καλοκαίρι μπορεί να ειπώθηκαν πολλά και να γράφτηκαν κι άλλα τόσα, είμαστε όμως εδώ για να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με υψηλούς στόχους και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, πως θα παρουσιαστούμε και πάλι απέναντι στις μεγάλες ομάδες ανταγωνιστικοί όπως πάντα. Θέλουμε να σταθούμε στο γεγονός πως έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, η οποία θα μπορέσει και φέτος να κάνει περήφανη τη Σύρο. Ξεκινήσαμε με ένα τουρνουά στην Κύπρο, όπου και καταφέραμε να παρουσιάσουμε, για τη χρονική στιγμή, μία πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Στην προσπάθειά μας αυτή μας βοήθησε το γεγονός ότι έχουμε διατηρήσει ένα μεγάλο ποσοστό παικτών που αγωνίσθηκαν και την περσινή σεζόν. Τώρα, βρισκόμαστε εδώ γιατί ουσιαστικά από σήμερα για εμάς ξεκινά η εβδομάδα του Φοίνικα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να διαχωρίζουμε τον Φοίνικα σε δύο κομμάτια, δηλαδή το ΤΑΑ και τον Ερασιτέχνη. Ο Φοίνικας είναι ένας και έτσι πρέπει να τον βλέπουμε όλοι. Ο Φοίνικας είναι ένας και είναι η ομάδα που διαφημίζει τη Σύρο παντού. Ξεκινάμε τη χρονιά με λιγότερες δυσκολίες, όσον αφορά την πανδημία, αλλά με τα ίδια προβλήματα που πάντα ως ομάδα του νησιού έχουμε. Η ομάδα μας θέλει στήριξη και έχει ανάγκη όλους τους Συριανούς. Δεν φτάνουν μόνο οι δύο μεγάλοι χορηγοί, η αν θέλετε να το πούμε καλύτερο, ο ένας μεγάλος χορηγός. Η ομάδα θέλει τον κόσμο στο πλευρό της, να γεμίζει το γήπεδο, να στηρίζει την προσπάθειά της και να επιστρέψουμε όπως είμαστε πριν τον κορωνοϊό.

Έτσι, η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στον Φοίνικα και στους αθλητές του.  Αυτό γιατί μέσα στις επόμενες ημέρες υπάρχουν δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Οι αγώνες αυτοί θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή όπου όλοι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να έρθουν στο κλειστό και να παρακολουθήσει την ομάδα μας από κοντά. Στη συνέχεια, το Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα, έχουμε την επίσημη παρουσίαση της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, αλλά και θα γίνουν βραβεύσεις. Το Σάββατο στο κλειστό θα είναι όλος ο Φοίνικας και πέρα από τη μεγάλη ομάδα, δυναμώνει και τις υποδομές του.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψουμε στην Αθήνα που θα λάβουμε μέρος σε ένα τουρνουά και θα δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια. Κλείνοντας θέλω να πω, πως είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω το τελευταίο χρονικό διάστημα τις εγγραφές στα τμήματα υποδομής να αυξάνονται και να έρχονται κοντά μας πολλά μικρά παιδιά».

«Να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τον Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ONEX»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, Αντώνης Ρούσσος, μίλησε για το νέο ξεκίνημα, αλλά και τη συσπείρωση που υπάρχει.

«Επισήμως σήμερα ξεκινά να κινείται πιο εντατικά το βόλεϊ στη Σύρο. Από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές να έχουν υγεία και να μην έχουν τραυματισμούς. Κάνουμε μία προσπάθεια να φέρουμε κοντά μας παιδιά που θέλουμε να τους μάθουμε να αγαπάνε πάνω από όλα τον αθλητισμό. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια δεν δείχναμε την απαιτούμενη προσοχή στο ερασιτεχνικό κομμάτι της ομάδας. Αυτό έχει αλλάξει από πέρσι, όπου με τα νέα μέλη του Δ.Σ. κάνουμε μία προσπάθεια να δυναμώσουμε όλα τα τμήματα του Φοίνικα. Μέσα σε έναν χρόνο προσπάθειας, από κομπάρσοι έχουμε γίνει πρωταγωνιστές. Θέλουμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και φέτος και να έρθουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Ο Φοίνικας είναι ένας. Ο Φοίνικας είναι το μεγαλύτερο σωματείο σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και μας έχει κάνει υπερήφανους. Θέλουμε να νιώθουμε σαν μία οικογένεια. Όλοι θα προχωράμε μαζί, μικροί και μεγάλοι και όλα τα τμήματα θα είναι ενωμένα».