Από την Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί το «πειρατικό» την ερχόμενη Δευτέρα

Στόχος το θετικό αποτέλεσμα

  • Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 17 Νοε. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το παιχνίδι του Φοίνικα στην Καλαμάτα θα κλείσει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Volley League. Το «πειρατικό» θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα όπου και θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο και με μεγάλο ενδιαφέρον. Να σημειώσουμε εδώ πως Καλαμάτα 1980 και Φοίνικας Σύρου ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας από τέσσερις βαθμούς. Αγωνιστικά τώρα και οι δύο ομάδες έχουν δείξει πολλά καλά στοιχεία και ο κόσμος του βόλεϊ το περιμένει με μεγάλη αγωνία. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μία φορά φέτος, με τους γηπεδούχους να έχουν κερδίσει στο φιλικό προετοιμασίας. Βέβαια οι Συριανοί δεν ήταν έτοιμοι τότε καθώς η ομάδα του κ. Ίλιτς προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Ο αγώνας της Δευτέρας είναι διαφορετικός, με τον Φοίνικα να αναζητά ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

 

 

Τσέντομιρ Ίλιτς: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»

Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του League Cup και την ήττα του Φοίνικα Σύρου από την Κηφισιά ο τεχνικός της ομάδας Τσέντομιρ Ίλιτς είπε:

«Θέλω πρώτα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και συγχαρητήρια και στην Κηφισιά για τη νίκη. Η Κηφισιά μπήκε τελείως διαφορετικά στο παιχνίδι, με διαφορετικό πρόσωπο μας είχε διαβάσει, μας πίεσε αρκετά στο σέρβις. Από κει και πέρα δυσκολευτήκαμε εμείς να αναπτύξουμε παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στο 1ο σετ να μπούμε, κάναμε κάποιες κινήσεις κάποιες αλλαγές, ξεκινήσαμε και με το Μανωλάκη στο κέντρο αλλά δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Υπήρχαν σημεία κούρασης, θεωρώ ότι στο προηγούμενο ματς είχαμε εκτονωθεί πάρα πολύ, είχαμε δώσει τα πάντα όποτε είναι πολύ δύσκολο μέσα σε τρεις μέρες να το επανορθώσεις αυτό. Παρόλα αυτά ήμασταν πάρα πολύ κοντά σε κάποια σετ και στα τελειώματα. Είμαστε επικεντρωμένοι από δω και πέρα στο πρωτάθλημα, συνεχίζουμε και προετοιμαζόμαστε για το ματς με την Καλαμάτα τη Δευτέρα. Ξεχνάμε αυτό που έγινε αναλύουμε τα λάθη μας και προχωράμε βήμα βήμα».

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος άσσος του Φοίνικα Σύρου Ζε Πέδρο Γκόμες τόνισε: «Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά με πειθαρχία στο μπλοκ, Όλοι θέλαμε να κερδίσουμε ξέραμε ότι είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και είναι σημαντικό να πηγαίνεις για νίκη 100 τοις 100 Δυστυχώς είχαμε κάποιους παίκτες που δεν ήταν εντελώς έτοιμοι και ο Brayan με τραυματισμό Η κατάσταση αυτή, στο στυλ του παιχνιδιού μας, το επιθετικό σέρβις και μπλοκ έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι με την Καλαμάτα, έχουμε δυο μέρες να δούμε τι κάναμε λάθος και θα πάμε για να κερδίσουμε. Σίγουρα ξεκινήσαμε και αργά την προετοιμασία ένα μήνα αργότερα από τις άλλες ομάδες και δεν έχουμε την ίδια φυσική κατάσταση και οι συνεχόμενες προπονήσεις και αγώνες δεν είναι ακόμα προς όφελος μας Όλα θα αρχίσουν να δένουν σιγά σιγά, προσπαθούμε κάθε μέρα ειναι ο τρόπος μας με την προπόνηση και τα παιχνίδια και σύντομα θα είμαστε σε καλό επίπεδο και δεν θα υπάρχει δικαιολογία. Τώρα το μυαλό μας ειναι στην Καλαμάτα».

 

Volley League - 4η αγωνιστική
 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων για το διάστημα 18-22 Νοεμβρίου 2023.
 

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 17.00: Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Βελώνης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Παπαθανασίου, Καλούδας, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» Πολίχνη, 18.00: Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βασδέκης, Καπλάνης, Γραμματεία: Πασπάλα.

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδα, 19.00: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Κουτσούλας, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Ζηλιασκοπούλου, Βαλκανιώτης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Παραλίας Καλαμάτα, 20.15: Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κοσμάς, Σπίνας, Γραμματεία: Βλαχούλη