Την ήττα με 1-3 γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου από τον Άθλο Ορεστιάδας

Το πάλεψε όμως υπέκυψε στα προβλήματά του

Ο Φοίνικας Σύρου δεν τα κατάφερε απέναντι στον Άθλο Ορεστιάδας, καθώς ηττήθηκε με 1-3 και πλέον κατρακύλησε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα της Σύρου θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος είχε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, μιας και αρκετοί αθλητές του δεν μπορούσαν να την βοηθήσουν λόγω τραυματισμών .

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα… σημεία και πήραν μία δίκαιη νίκη, η οποία τους δίνει την ευκαιρία να ανέβουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ταυτόχρονα να πάρουν μία γερή... ανάσα για τη συνέχεια.

Ο Άθλος τώρα, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε με το… καλημέρα να ξεφύγει στο σκορ και να φτάσει σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 20-25. Ο Φοίνικας στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Άθλος κράτησε την ψυχραιμία του στο τέλος και κατάφερε να κάνει το 0-2 έπειτα από ένα σερί 0-3. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Φοίνικας είχε ισοφαρίσει σε 22-22, όμως με ένα μικρό… μπλάκ άουτ έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κάνουν το 0-2 στα σετ.

Ο Φοίνικας Σύρου, στη συνέχεια, κατάφερε να μειώσει σε 1-2 μετά από ένα εξαιρετικό σετ. Άπαντες πίστεψαν πως μετά τη μείωση του σκορ τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, όμως ο Ιρανός αθλητής του Άθλου είχε διαφορετική άποψη. Στα κρίσιμα σημεία πήρε δύσκολους πόντους κι έδωσε το σετ στην ομάδα του και ταυτόχρονα ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, μετά το 20-25.

Το φιλμ του αγώνα

Μουδιασμένο το ξεκίνημα για την ομάδα της Σύρου, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 0-3. Το «πειρατικό» αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Άθλος όμως είχε τις απαντήσεις καθώς έδειξε να ελέγχει τον ρυθμό και να παίρνει ξανά το προβάδισμα. Μάλιστα μετά το 10-13, άνοιξε την… ψαλίδα στο σκορ και ξέφυγε ακόμη και με επτά πόντους, κάνοντας το 12-19. Κακή επίθεση από τον Κουτσομύτη και ο Άθλος έκανε το 13-20. Ο Πετσιάς με μπλοκ σταμάτησε τον Καλαμπαλή και μείωσε σε 14-20, όμως στη συνέχεια ο Μπράιαν δεν κατάφερε από τη γραμμή του σέρβις να περάσει τη μπάλα από το  φιλέ 14-21. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε η μπάλα στην επίθεση του Άθλου και το «πειρατικό» με ένα σερί 3-0 μείωσε σε 19-23. Ο Μπράιν έχει βγάλει στο κομμάτι του σετ αντίδραση, αφού μείωσε ακόμη περισσότερο κι έκανε το 20-23. Λάθος επίθεση του Μπράιν και το σκορ έγινε 20-25 και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στη Σύρο.

Με πόντο του Γουιάτι ξεκίνησε το δεύτερο σετ και ο Άθλος έκανε το 0-1. Ο Μποχάνη στη συνέχεια πήρε το μπλοκ άουτ και ισοφάρισε αμέσως για την ομάδα της Σύρου. Ο Κουτσομύτης μείωσε σε 4-5 έπειτα από επίθεση στην ευθεία. Ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια με διπλή προσπάθεια έκανε το 5-5. Άσσος με τον κεντρικό Κουβανό για τον Φοίνικα Σύρου και το «πειρατικό» πέρασε μπροστά στο σκορ με 6-5. Ο Μπουϊάτι με επίθεση στην ευθεία μείωσε σε 10-9 για τον Άθλο. Ο Πετσιάς με ωραία επίθεση στην κόντρα έκανε το 15-14. Ο Κουτσομύτης με ωραία επίθεση έκανε το 17-16 και στην συνέχεια ο Μπουϊάτι ισοφάρισε σε 17-17. Ο Σωνάκης δεν πέρασε σωστά τη μπάλα καθώς αυτή κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου και το σκορ έγινε 18-20. Ο Ντάτσα μείωσε για τους Συριανούς σε 19-20, σε ένα σετ με αρκετές ανατροπές μέχρι στιγμής. Ο Μπέιν το 19-21 με επίθεση πρώτου χρόνου. Ο Μπράιαν με εντυπωσιακό μπλοκ ισοφάρισε σε 22-22, σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Ο Μπέικ πέρασε τη μπάλα από το διπλό μπλοκ των Συριανών κι έκανε το 22-23. Λάθος υποδοχή για την ομάδα του κ. Ίλιτς και στη συνέχεια ο Άθλος έκανε το 22-24. Ο Μπέικ πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 22-25. Οι φιλοξενούμενοι μετά το τάιμ άουτ έκαναν σερί 0-3 και εξασφάλισαν τον πρώτο από τους τρεις πόντους του ματς.

Το πρώτο κομμάτι του τρίτου σετ ήταν ισορροπημένο, καθώς Φοίνικας Σύρου και Άθλος ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να αποκτούν προβάδισμα δύο πόντων (7-5), έπειτα το λάθος των παικτών του Άθλου. Άσχημη επίθεση από τον Μπουϊάτι και το σκορ έγινε 8-5. Αμέσως ο τεχνικός του Άθλου κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε τον Φοίνικα να ξεφεύγει με τρεις πόντους. Ο Πετσιάς με μπλοκ πάνω στον Καλαμπαλή έκανε το σκορ 9-5. Ο Μπουϊάτι με επίθεση στην ευθεία ισοφάρισε σε 14-14 για τους φιλοξενούμενους και στη συνέχεια ο Μπράιν δεν τελείωσε όπως θα ήθελε τη προσπάθεια του κι έκανε το σκορ  14-15. Άσσος από τον Πέρεθ για το 14-16. Άσσος από τον πασαδόρο του Φοίνικα για το 18-17. Ο Μπέικ πήρε το μπλοκ άουτ και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του 18-19. Ο Μπράιν με μπλοκ έκανε το 22-21. Νέο μπλοκ από τον Μπράιν και έκανε το 23-21. Ο Κουτσομύτης πήρε το μπλοκ άουτ και έκανε το 25-23 και μείωσε σε 1-2 για τους Συριανούς.

Στο τέταρτο σετ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν με τον άσσο του Βραζιλιάνου να κάνουν το 5-10. Ο Μπράιν με μπλοκ μείωσε τη διαφορά στους… δύο, 10-12. Ο Τσέιβερς με νέο μπλοκ έκανε το 11-12 και το «πειρατικό» επέστρεψε και πάλι στο ματς. Άσσος από τον Μποχάνη και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 13-13. Ο Μποχάνης με επίθεση στην ευθεία μείωσε σε 19-20. Ο Μπέικ πήρε μία δύσκολη επίθεση και έκανε το 19-21. Ο Πέρεθ με μπλοκ πάνω στον Μπράιαν έκανε το 19-23 και έδωσε… αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του. Ο Μπέικ μετά από φάση διαρκείας έκανε το 20-25 και ο Άθλος Ορεστιάδας έκανε το 1-3 στη Σύρο.