Το «πειρατικό» με επική ανατροπή επικράτησε της Καλαμάτας με 3-2 στο κλειστό της Ερμούπολης

Νίκησε το ντέρμπι των ουραγών ο Φοίνικας Σύρου

Από την… κόλαση επέστρεψε ο Φοίνικας Σύρου και πήρε μία απίστευτη νίκη με 3-2 σετ. Οι Συριανοί, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 από την Καλαμάτα, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν μία επική ανατροπή. Η αναμέτρηση είχε πολύ σασπένς, αγωνία μέχρι το τέλος αλλά και παίκτες που κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους μέχρι το τέλος. Πλέον το «πειρατικό» πάει στους 10 βαθμούς και αφήνει πίσω του  την Καλαμάτα που έμεινε στους 9.

Η αντίπαλος του Φοίνικα Σύρου την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, ενώ το «πειρατικό» θα έχει ρεπό.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι Συριανοί ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την κρισιμότητα του αγώνα, καθώς είχαν πολύ άγχος κι αυτό φάνηκε από τα αρκετά λάθη που έγιναν από τους παίκτες του κ. Ίλιτς.

Η Καλαμάτα εκμεταλλεύτηκε τα… δώρα των Συριανών και πήρε τα πρώτα δύο σετ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του κ. Ίλιτς ανέβασε την απόδοσή της, κατάφερε να μειώσει σε 1-2 και στη συνέχεια με αρκετό άγχος έκανε το 2-2. Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο και υπήρχαν πολλές ανατροπές στο προβάδισμα. Αυτό γιατί περνούσε πότε η μία ή πότε η άλλη ομάδα μπροστά. Το «πειρατικό» κράτησε την ψυχραιμία του, είχε καθαρό μυαλό στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις και με τον Ασπίωτη πήρε μία εντυπωσιακή νίκη. 

Ο αγώνας

Ο Φοίνικας αν και στο ξεκίνημα του πρώτου σετ ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα, οι Συριανοί με άσσο και έκαναν το 20-20, καθώς η Καλαμάτα είχε προηγηθεί ακόμη και με δύο πόντους νωρίτερα (17-19). Ο Αμερικανός της ομάδας της Καλαμάτας 80’ με άσσο και με αρκετή δόση τύχης έκανε το 22-22. Ο κ. Ίλιτς αμέσως κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν με δύο πόντους. Νέος άσσος για τους φιλοξενούμενους σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του σετ και η διαφορά ανέβηκε στους τρεις. Σετ μπολ για την Καλαμάτα, με τον Βιέιτο να παίρνει έναν δύσκολο πόντο (20-24). Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ και στη συνέχεια ο Μπαρμούνης μείωσε σε 21-24. Ο Αλεξάκης με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 21-25 και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στη Σύρο, κάνοντας το 0-1.

Το δεύτερο σετ άρχισε με εντυπωσιακές επιθέσεις και μεγάλα… ράλι. Οι Συριανοί ισοφάρισαν σε 2-2 μετά το λάθος των παικτών της Καλαμάτας. Ο Τσέιβερς ήρθε πίσω από τα τρία μέτρα και πήρε έναν πολύ ωραίο πόντο κάνοντας το 3-2. Μπλοκ άουτ στην προσπάθεια του Μπαρμούνη για το 4-4. Με πλασέ του Τσέιβερς ο Φοίνικας έκανε το 5-4. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Χριστόφα και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με… τρεις 9-6. Ο Γουέστ με άσσο μείωσε για την Καλαμάτα σε 10-8. Ο Γουέστ σταμάτησε τον Μπαρμπούνη και πέρασε μπροστά στο σκορ με 13-14 και ο Κάμπος στην συνέχεια με άσσο έκανε το 13-15. Ο Μανωλάκης με μονό μπλοκ έκανε το 17-16. Ο Ασπιώτης δέχθηκε διπλό μπλοκ και η Καλαμάτα ξέφυγε σε κρίσιμο σημείο με δύο πόντους 18-20. Άστοχο το σέρβις του Γουέστ για το 19-20. Ο Μανωλάκης με επίθεση πρώτου χρόνου ισοφάρισε σε 20-20. Ο Τσέιβρς με ωραίο πλασέ έβαλε και πάλι τον Φοίνικα μπροστά με έναν πόντο 21-20. Ο Μανωλάκης μείωσε σε 22-23. Ο Χριστόφας πήρε το μπλοκ άουτ και έφερε την ομάδα του κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου σετ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Ασπιώτη και οι φιλοξενούμενου έκαναν το 0-2 στα σετ, έπειτα το 23-25.

Με άσσο ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Φοίνικας με τον Μπαρμπούνη 1-0. Ο Χριστόφας ήρθε να απαντήσει αμέσως ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Μανωλάκης με ωραίο τρόπο πέρασε τη μπάλα κι έκανε το 4-3. Τραγικό λάθος της ομάδας της Σύρου, μετά την άμυνα του Βιέιτο, η Καλαμάτα πήρε έναν ανέλπιστο πόντο για το 6-8. Λάθος από πλευράς Κηφισιάς και οι Συριανοί στο +2 (13-11). Ο Τσέιβερς έκανε το 14-12 στην επίθεση στην κόντρα. Ωραία στη μεγάλη διαγώνιο ο Ασπιώρης για το 15-12. Ο Τσέιβερς με δυο δικούς του άσσους έδωσε πολύτιμο προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του κάνοντας το 17-12. Ο Μανωλάκης έκανε το 18-13. Ο Ασπιώτης στην κόντρα πήρε το μπλοκ άουτ και ανέβασε τη διάφορα πάλι στους πέντε πόντους (20-15). Ο Μπράιαν σταμάτησε τον Χριστόφα για το 22-16. Ο Τσέιβερς έκανε το 24-18 και οι Συριανοί πολύ κοντά στο να μειώσουν το σκορ στα σετ. Άστοχο το σέρβις από πλευράς Καλαμάτας και οι Συριανοί με το 25-19 μείωσαν σε 2-1 τα σετ.

Δυνατά μπήκε στο τέταρτο σετ η Καλαμάτα, η οποία με έναν άσσο και μία άστοχη προσπάθεια από τον Τσέιβερς έκανε το 0-2. Ο Μπράιαν με άσσο ισοφάρισε για τους Συριανούς σε 2-2. Ο Βιέτο πήρε το μπλοκ άουτ για το 2-3. Λάθος από τους φιλοξενούμενους και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 4-5, μετά το ξέσπασμα της Καλαμάτας. Ο Μανωλάκης με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε για τους γηπεδούχους σε 5-6. Ο Τσέιβερς με άσσο και σερί 5-1 οι Συριανοί προσπέρασαν στο σκορ με 7-6. Ο Ασπιώτης νίκησε το διπλό μπλοκ και έκανε το 8-8. Ο Μπράιν με ωραίο πρώτο χρόνο το 9-8.

Ο Τσέιβρς ήρθε πίσω από την γραμμή των τριών μέτρων για το 10-9. Ο Μπαρμπούνης το 11-10 με ωραία επίθεση στη διαγώνιο. Ο Γκαρσία με διπλή προσπάθεια σε και σε μία εντυπωσιακή φάση έκανε το 12-10. Άσσος από τον Μπαρμπούνη το 13-10. Ο Τσέιβερς με μπλοκ έκανε το 15-12. Ο Ασπιώτης με επίθεση στην πίσω ζώνη έξανε το 16-13, διατηρώντας τη διαφορά των τριών πόντων για την ομάδα του. Ο Γουέστ με άσσο μείωσε σε 16-15 για τους φιλοξενούμενους. Άστοχη η επίθεση του Ασπιώτη και τα πάντα ξεκινούν και πάλι από την… αρχή (17-17). Ο Μπράιαν με ωραίο μπλοκ πάνω στον Οκάμπο έκανε το 19-17. Ο Μπαρμπούνης πήρε το μπλοκ άουτ για το 20-18. Ο Κάμπος με άσσο έκανε το 20-20 και ο κ. Ίλιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Μπαρμούνης σε μία δύσκολη προσπάθεια έκανε το 21-20. Με δύο άσσους του Μπαρμπούνη το σκορ έγινε 23-20 σε ένα πολύ κομβικό σημείο του σετ. Άστοχος ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 23-22. Κακό σερβίς από πλευράς Καλαμάτας και με το 25-23 το «πειρατικό» ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ.

 

Ο Τσέιβερς άνοιξε το σκορ στο πέμπτο σετ 1-0. Ο Χριστόφας σταμάτησε τον Μανωλάκη και οι φιλοξενούμενοι μπροστά με 1-2. Ο Ασπιώτης ισοφάρισε σε 2-2. Ο Οκάμπο πήρε το μπλοκ άουτ για το 2-4. Μονό μπλοκ του Κοένεν πάνω στον Ασπιώτη 3-5. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Αλεξάκη για το 5-5. Ο Γούεστ με μονό μπλοκ πάνω στον Μπαρμούνη το 6-7. Ο Τσέιβερς πήρε το μπλοκ άουτ για το προσπέρασμα και το 9-8. Λάθος θέσεις για τους Συριανούς και εύκολος πόντος για την Καλαμάτα 9-9. Ο Γουέστ με άσσο έκανε το 9-10. Ο Τσέιβερς ισοφάρισε σε 11-11. Ο Ασπιώτης με πλασέ έκανε το 12-12. Ο Ασπιώτης σε ένα κρίσιμο σημείο με επίθεση στην ευθεία το 13-12. Ο Μανωλάκης πολύ κακό σέρβις και 14-14. Ο Ασπιώτης το 15-14. Ο Ασπιώτης πήρε άσσο και το σκορ έγινε 16-14.