Η ομάδα του Γιάννη Φραγκίσκου ηττήθηκε στον τελικό του Αιγαίου από την Άθληση Μυτιλήνης με 3-2 σετ

Δεύτερη θέση για τον Απόλλωνα Νάξου

Τη δεύτερη θέση στο Αιγαίο κατέκτησε η ομάδα γυναικών του Απόλλωνα Νάξου, καθώς ηττήθηκε στο τελικό από την Άθληση Μυτιλήνης, με 3-2 σετ. Να σημειώσουμε εδώ πως για να φτάσει η ομάδα του Γιάννη Φραγκίσκου μέχρι τον τελικό χρειάστηκε να νικήσει τόσο τον Πολυκράτη Σάμου, όσο και τον Νηρέα Καρδαμύλλων.

Ο τελικός όπως και έδειξε και το τελικό σκορ ήταν απέναντι στις δύο καλύτερες γυναικείες ομάδες του Αιγαίου, καθώς τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Βέβαια, στο πλευρό της ομάδα της Μυτιλήνης υπήρχαν και οι φίλαθλοί της κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι αθλήτριες της Άθλησης να έχουν μία ακόμη ψυχολογική ώθηση, όταν ειδικά το παιχνίδι… έκαιγε.

Οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα, καθώς στα σετ που επικράτησαν είχαν καθαρή διαφορά.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Γιάννη Φραγκίσκου κάνει σημαντικά βήματα προόδου κι αυτό το αποδεικνύουν και τα αποτελέσματά της. Οι Ναξιώτισσες δείχνουν πως είναι σε καλό δρόμο κι πως αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό στα επόμενα χρόνια σίγουρα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμη και την άνοδο.

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Απόλλωνας Νάξου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι  χάρη στην πίεση που άσκησε από τη γραμμή του σέρβις, όμως η εικόνα του δεν κράτησε για πολύ ώρα. Η ομάδα της Μυτιλήνης αντέδρασε άμεσα, επέβαλε τον ρυθμό της κι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της κι έφτασε σχετικά εύκολα το 1-0, μετά το 25-15.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο σετ άλλαξε με την ομάδα της Νάξου να μπαίνει καλά από την αρχή και να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οι γηπεδούχες με ξεσπάσματα προσπαθούσαν να πλησιάσουν στο σκορ και να μπουν και πάλι στη διεκδίκησή του, όμως η ομάδα του κ. Φραγκίσκου κράτησε την άμυνα και με το 19-25, έφερε το σετ στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο τρίτο σετ η Άθληση είχε το προβάδισμα από την αρχή και ο Απόλλων Νάξου με πίεση πάνω στο φιλέ προσπάθησε να μπει και πάλι στο κόλπο της διεκδίκησής του. Το 25-20 έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Μυτιλήνης, μετά από ένα ωραίο θέαμα κι από τις δύο ομάδες. 

Στο τέταρτο το συγκρότημα του κ. Φραγκίσκου επέβαλε το ρυθμό του και με ωραίο βόλεϊ έκανε το 19-25 και το 2-2 στα σετ. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου η Άθληση είχε καθαρότερο μυαλό και κατάφερε να επικρατήσει με 15-6 και να κάνει το 3-2 στα σετ.

 

 

 

Τα σετ: 25-15, 19-25, 25-20, 19-25, (15-6)

Απόλλωνας Νάξου (Γιάννης Φραγκίσκος): Βιλελμίνη Αναγνώστου, Ελισάβετ Αναγνώστου, Κυριακή Βασιλάκη, Άννα Γεροντή, Βιργινία Γεροντή,  Ρενάτα Μεχάλλα, Μαρίζα Αχμέτι, Αηντα Στάφα, Μαριλίζα Απειρανθίτη, Κλέιντα Ρέσκα, Σόνια Κιόσκου, Ελιντιάνα Τσεκρέζι.

Ετικέτες: