Μισή καθαριότητα, καθόλου… αρχοντιά

Καθαρό κατά το… ήμισυ, φαίνεται να είναι το κεντρικότερο σημείο της Ερμούπολης, η πλατεία Μιαούλη, αφού η καθαριότητα σταματά εκεί που ξεκινά η σκιά δέντρων και φυτών.

Μπορεί η καθαριότητα να είναι υψίστης σημασίας, σε ό,τι αφορά στην εικόνα του συμβολικότερου ενδεχομένως σημείου για το νησί της Σύρου, ωστόσο, αυτή φαίνεται να περιορίζεται σε όσα… βλέπει το μάτι, με αποτέλεσμα αρκετά μεγάλα τμήματα της πλατείας, ειδικά σε ό,τι αφορά στα παρτέρια, αλλά και στα ενδότερα τμήματα, προς την πλευρά του Δημαρχιακού Μεγάρου, να επικρατεί βρωμιά, αλλά και δυσωδία.

Γεμάτα με μικροσκουπίδια βρίσκονται σε καθημερινή βάση τα παρτέρια της πλατείας Μιαούλη, δεδομένης της κίνησης, που αυτή συγκεντρώνει καθημερινά, αλλά και της ενδεχόμενης πλημμελούς φροντίδας τους. Από την άλλη πλευρά, τμήματα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, στα σημεία έμπροσθεν της αίθουσας Γ. & Ε. Βάτη, αλλά κυρίως της Προσκοπικής Εστίας, η καθαριότητα φαίνεται να γίνεται σε αραιά διαστήματα, αφού στους χώρους αυτούς επικρατεί δυσοσμία από τα περιττώματα των περιστεριών, αλλά και των καρπών των δέντρων, που πέφτουν και σαπίζουν στο έδαφος.

Δεδομένου, ότι η πλατεία Μιαούλη αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» του νησιού, και σημείο έντονης κίνησης, βόλτας και ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα για παιδιά, ενώ τα προαναφερθέντα τμήματα, πλησίον του Δημαρχείου, είναι σημεία πρόσβασης, τόσο προς πολιτιστικό χώρο, όσο και προς την Προσκοπική Εστία, η οποία φιλοξενεί μικρά παιδιά, κρίνεται σκόπιμη η στοχευμένη μέριμνα για καθαριότητα, καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας στο επόμενο διάστημα, η δυσοσμία, αλλά και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, θα αποτελέσουν «μελανό σημείο» για τον ιστορικό αυτό χώρο.

Ετικέτες: