Παράδοση μηχανήματος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου

  • Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 06:21

Τα μέλη του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σε συνεργασία με την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου παρέδωσαν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 μαζί με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο κ. Νικόλαο στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου ένα φορητό κόφτη διάσωσης HUSQVARNA K970.

Μαζί με αυτόν παραδόθηκε κι ένας επιπλέον κόφτης για όλες τις χρήσεις.

Το μηχάνημα είναι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας που κυκλοφορεί και χρησιμεύει σε διασώσεις και απεγκλωβισμούς από αυτοκινητιστικά ατυχήματα καθώς και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς ανοίγοντας τοίχους, οροφές κ.α.

Ο Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος το δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου και του ανθρώπινου δυναμικού του, στηρίχθηκε για την παραπάνω ενέργειά του στο άρθρο 2, παράγραφος 7 του καταστατικού του, με το οποίο «ο Σύλλογος έχει ως σκοπό …. 7. Την χορήγηση οικονομικής ή υλικής βοήθειας προς Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η., ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΟΙΚΟΙ ΕΥΓΗΡΕΙΑΣ, Ο.Τ.Α., ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΠΟΡΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (μέλη του Συλλόγου που υπέστησαν καταστροφή επαγγελματικής στέγης) και οποιασδήποτε άλλης νομικής μορφής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Ο Σύλλογος ευελπιστεί να φανεί χρήσιμο στις δύσκολες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου, αν και εύχεται να είναι αχρείαστο.

"Θα είμαστε δίπλα σε κάθε φορέα που χρειάζεται την αρωγή μας για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Τηνιακών και των επισκεπτών της, όπως έμπρακτα έχουμε αποδείξει και με την προσφορά του υπερηχογράφου στο Κέντρο Υγείας Τήνου το 2010 και τώρα με αυτό το μηχάνημα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.