Αξιόλογη πρωτοβουλία επιχειρηματιών της οδού Ιωάννου Λαυρεντίου Ράλλη (πλησίον ΟΤΕ), οι οποίοι προχώρησαν σε τοποθέτηση αιωρούμενων... ομπρελών

Πολύχρωμη “πινελιά” στο κέντρο της Ερμούπολης

Μία άκρως εντυπωσιακή εικόνα σε μικρό πεζόδρομο της Ερμούπολης προσδίδει η καλλιτεχνική σύνθεση πολύχρωμων αιωρούμενων... ομπρελών, οι οποίες και τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ιδιωτικής πρωτοβουλίας επιχειρηματιών της οδού Ιωάννου Λαυρεντίου Ράλλη, με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του σημείου.

Ο μικρός και ιδιαίτερα γραφικός πεζόδρομος (πλησίον του ΟΤΕ) κατά μήκος του οποίου επιχειρήσεις εστίασης έχουν αναπτύξει τη δραστηριότητά τους, έχει προσλάβει ξεχωριστή ζωντάνια, μετά από την τοποθέτηση αρκετών πολύχρωμων ομπρελών, οι οποίες φαίνεται να αιωρούνται σε τμήμα της οδού και πάνω από τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων εστίασης.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρωτοβουλία, το αποτέλεσμα της οποίας προσελκύει τα βλέμματα πεζών - δημοτών κι επισκεπτών του νησιού -, που μάλιστα σπεύδουν να φωτογραφίσουν την καλλιτεχνική σύνθεση, έρχεται να αναβαθμίσει την οδό, αφενός από αισθητικής απόψεως κι αφετέρου να εξυπηρετήσει σε επίπεδο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Κόντρα σε μία απόφαση τοποθέτησης ενός αποκρουστικού κι ογκώδους – ενδεχομένως - στεγάστρου ή την τοποθέτηση μεγάλων ομπρελών στην μικρή οδό, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το κόστος της οποίας ανέλαβαν πλήρως κι αποκλειστικά δύο επιχειρηματίες, έρχεται να προσδώσει έναν πολύχρωμο χαρακτήρα, σε τμήμα της ιστορικής Ερμούπολης που αισθητικά δείχνει να το επιτρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης”, η συγκεκριμένη καλλιτεχνική σύνθεση θα διατηρηθεί προσωρινά, ενώ εκ μέρους των επιχειρηματιών και δεδομένου του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νεοκλασικού κέντρου της Ερμούπολης, υπάρχει μέριμνα για την στήριξη και κατοχύρωση της αξιόλογης πρωτοβουλίας τους.

Θα αποτελούσε παράλειψη να μην σημειωθεί πως, η εν λόγω ενέργεια φέρνει στο προσκήνιο την πρόθεση... του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να αξιοποιήσει μελέτη του Ινστιτούτου Σύρου σχετικά με την τοποθέτηση εναέριου “γλυπτού” στον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη και της Θυμ. Σπερχειού, η οποία ωστόσο, παραμένει μία ανεκπλήρωτη “δέσμευση” μέχρι σήμερα, παρά το ότι προ έτους είχε κληθεί και είχε μιλήσει επί αυτής, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στ. Γουσγουνέλης.