Η Δονούσα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

  • Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2017 - 10:24

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Δονούσα μαζί με άλλες 49 πόλεις, χωριά και νησιά σε όλη την Ελλάδα συμμετέχει και διοργανώνει Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής! Πέντε μέρες αφιερωμένες στη μουσική με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Σταυρό της Δονούσας. Κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών. εργαστήρια, μαθήματα παραδοσιακών χορών, ζωντανή μουσική, θερινός κινηματογράφος!

Το πλήρες πρόγραμμα της Διοργάνωσης έχει ώς εξής:

Δευτέρα 19/6:
Παράσταση κουκλοθέατρου "Ο ΓαΪγλάρος" από την ομάδα "Τα πάντα Φι" στην αυλή του "Αποσπερίτη". Στις 21.00μμ.

Τρίτη 20/6: 
Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας καραγκιώζη στην αυλή του Δημοτικού σχολείου. Στις 11.00πμ.
Μαθήματα παραδοσιακού χορού με την Ελένη Πετρέκα στο Ηρώο στο λιμάνι. Στις 18.00μμ.
Παράσταση κουκλοθέατρου- θέατρου σκιών "Στου Αριστείδη το Μπερντέ" από την Καραπατάκη Σοφία στην αυλή του "Ναυτίλου" (πρώην Μέλι). Στις 21.00μμ.

Τετάρτη 21/6:
Μαθήματα παραδοσιακού χορού στο Ηρώο στο λιμάνι. Στις 18.00μμ.
Ζωντανή παραδοσιακή νησιώτικη μουσική στο λιμάνι με τους Φανούρη Πετρόπουλο, Μανώλη Δελέντα και Αντωνία Νίκα. Στις 21.30μμ.

Πέμπτη 22/6:
Προβολή της ταινίας του Αποστόλη Ασημακόπουλου "Μία αναπνοή στο Αιγαίο" (Ένα ντοκυμανταίρ σχετικά με τον Μανώλη Πελέκη. Τον τελευταίο μάστορα πέτρας και σπουδαίο τσαμπουνιέρη της Ανάφης). Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους. Στην αυλή του δημοτικού σχολείου. Στις 21.30μμ.

Παρασκευή 23/6:
Live Marlia Project. Στο αλώνι της Στέλλας. Στις 19.30μμ.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής- Δονούσα 2017 είναι μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.