Προϋπόθεση αποτελεσματικής λειτουργίας του χώρου kiss and ride στο λιμάνι της Ερμούπολης

Να τηρούνται τα προβλεπόμενα

Σε παρέμβαση που εμμέσως ανέδειξε την ανάγκη τήρησης των προβλεπομένων σε επίπεδο κατάληψης χώρου για αναμονή, προσωρινή στάση και στάθμευση στον χώρο kiss and ride προχώρησε o επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, προβαίνοντας σε ερώτηση σχετική με το πώς δύναται να εξυπηρετηθεί ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας που ενοικιάζει οχήματα κι επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί κι ως εκ τούτου, να έχει στη διάθεσή του θέσεις εντός του χώρου εξυπηρέτησης των επιβατών στο λιμάνι της Ερμούπολης, ο ίδιος έθιξε με έμμεσο τρόπο την απαίτηση ανταπόκρισης του συνόλου των επιχειρηματιών σε όσα έχει αποφασίσει το Λιμενικό Ταμείο με σκοπό την ομαλή λειτουργία του χώρου kiss and ride.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς αξιοποιώντας την ευκαιρία να υπενθυμίσει πως κάθε επιχειρηματίας ενοικιαζομένων οχημάτων και δικύκλων, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, μπορεί να καταλάβει συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα δωρεάν, αρκεί να έρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση για τον προσδιορισμό των θέσεων, τόνισε εν συνεχεία, πως, προϋπόθεση αποτελεσματικής λειτουργίας του χώρου, αποτελεί η πιστή τήρηση των προβλεπομένων, ώστε να μην προκύπτει κομφούζιο.

Ωστόσο, μία τυχαία ημέρα άφιξης του πλοίου κατά το μεσημέρι, αρκεί για να αποδειχθεί πως, την τρέχουσα περίοδο, η κίνηση εντός του χώρου παρουσιάζεται ιδιαιτέρως αυξημένη, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται και περιπτώσεις αυθαίρετης στάθμευσης.

Κρίνεται επιβεβλημένο να αναφερθεί όμως, πως, η ανταπόκριση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών οδηγών σε όσα έχουν συμφωνηθεί με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, πρέπει να προωθηθεί για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια όλων.

Στα θετικά, κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί, η πρωτοβουλία ενοικίασης χώρων πλησίον του λιμένα από επιχειρηματίες ενοικιαζομένων, προκειμένου να αποσυμφορήσουν το σημείο αναμονής κι εξυπηρέτησης των επιβατών.