Παράπονα προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την άνευ τεκμηριωμένου λόγου μετακίνηση κάδου στον πεζόδρομο της πόλης, που φέρνει “αντιμέτωπους” καταστηματάρχες

Άσκοπες μετακινήσεις που διχάζουν...

Ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον άστοχες και που δεν ευνοούν την ανάπτυξη καλής γειτονίας... στους καταστηματάρχες του πεζόδρομου, αποτελούν οι ατεκμηρίωτες πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Μάριου Βουτσίνου, ο οποίος προ μικρού χρονικού διαστήματος, μετέφερε κάδο απορριμμάτων σε κεντρικότατο σημείο της συμβολής των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού.

Η διαφωνία αρκετών καταστηματαρχών για την αισθητική υποβάθμιση του πεζόδρομου, αφού ομολογουμένως ο κάδος βρίσκεται σε περίοπτη... θέση, αλλά παράλληλα και οι προσπάθειες των ίδιων να επιστρέψει ο κάδος στο σημείο που εξ αρχής βρισκόταν (οδ. Άνδρου), συναντούν “τοίχο”, αφού βάσει πληροφοριών της εφημερίδας, το αίτημά τους δεν θα πραγματοποιηθεί.

Το θέμα που είχε θίξει εξ αρχής η εφημερίδα με αφορμή παράπονα επιχειρηματιών που είχαν προκύψει με δεδομένη την επιβάρυνση του κάδου - συχνά - από κούτες και ογκώδεις σακούλες απορριμμάτων, φαίνεται πως δεν έχει τύχει κοινά αποδεκτής λύσης, με αποτέλεσμα ο τρόπος διαχείρισής του αλλά και η ατεκμηρίωτη μεταφορά του κάδου από τον κ. Βουτσίνο να τείνει να πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις μεταξύ των καταστηματαρχών.

Σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή μετακινηθεί ο κάδος στην αρχική θέση του στην είσοδο της οδού Άνδρου, είτε όχι, δεδομένης της κεντρικότατης θέσης που σήμερα βρίσκεται, ο Δήμος οφείλει να μεριμνά για τον όσο το δυνατόν αμεσότερο καθαρισμό του.