Πανευρωπαϊκή περιοδεία για λιγότερο πλαστικό και περισσότερη Μεσόγειο

Το πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior στη Σύρο

  • Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017 - 19:42

Από τις  20 Ιουλίου ως 31 Ιουλίου, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης. Το πλοίο θα βρεθεί στη Σύρο στις 30-31 Ιουλίου, για να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να κινητοποιήσει τους πολίτες σε δράση. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μαζί θα μάθουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.

Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να ξεναγηθούν στο πλοίο και να ενημερωθούν για την εκστρατεία την Κυριακή 30 10:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00 και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, 10:00 - 13:00 και 16:00 - 18:00.

Το πλοίο  Rainbow Warrior κατά τη διάρκεια του ελληνικού σκέλους της περιοδείας του στη Μεσόγειο πραγματοποιεί επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για την παρουσία πλαστικών και μικροπλαστικών σε ελληνικές θάλασσες και παραλίες. Οι πρώτες έρευνες έφεραν στο φως συγκεντρώσεις πλαστικών στα σημεία που επισκέφθηκε το πλοίο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 31 Ιουλίου

Η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Όλοι μας οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα!

Ετικέτες: