Προσέγγιση με ασφάλεια

Θετική γνωμοδότηση, προκειμένου να οργανωθεί η μικρή προβλήτα κάτωθεν του επαρχιακού δρόμου, στον όρμο της Βάρης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των τουριστικών σκαφών, απευθύνει προς το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, η Δ.Κ. Βάρης.

Αν και μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με ιδιαίτερα όμορφο τοπίο, αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, αλλά και έναν φυσικά προστατευμένο όρμο, η παραλία της Βάρης δεν διαθέτει σχεδόν καμία υποδομή, για την πρόσδεση και τον ελλιμενισμό σκαφών. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγα τα τουριστικά σκάφη, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, που αγκυροβολούν αρόδο στη θαλάσσια περιοχή της Βάρης και μεταβαίνουν στη χερσαία ζώνη, μέσω μικρών σκαφών.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, ο πρόεδρος, κ. Σαργολόγος, σημείωσε στην εισήγησή του, ότι στον όρμο Βάρης προσεγγίζουν καθημερινά πολλά κότερα τα συνοδευτικά σκάφη των οποίων προσεγγίζουν την προβλήτα της Βάρης για να αποβιβάσουν τους επιβάτες, ωστόσο λόγω των λουομένων δεν χρησιμοποιούν τον μικρό μώλο στο κέντρο της παραλίας, αλλά την προβλήτα κάτω από την επαρχιακή οδό. Ως εκ τούτου πρότεινε να οριοθετηθεί χώρος περίπου δύο μέτρων στην προβλήτα, ώστε να μην δένουν άλλα σκάφη και να είναι δυνατή η προσέγγιση των συνοδευτικών σκαφών. Την εισήγηση του προέδρου ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο.

Ετικέτες: