Τιμητική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανανέωση των όρκων της προς την Πολιτεία

Η «Ημέρα Αστυνομίας» και μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, εορτάστηκε και φέτος στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων στη Σύρο.

Μία ημέρα, που όπως επεσήμανε στο μήνυμά του, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας συμπυκνώνει, οριοθετεί, εξιδανικεύει και νοηματοδοτεί, σ’ ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, την ιδανική σχέση μεταξύ Πολιτείας-Αστυνομίας-Κοινωνίας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, παρουσία του Βικάριου της Καθολικής Επισκοπής Σύρου π. Αντωνίου Βουτσίνου, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτας Μπουραντά, στελεχών της εκπαίδευσης, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων.

Καταξίωση του Σώματος στη συνείδηση της κοινωνίας

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, αναγνώστηκε η Ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας για τον συμβολισμό της 20ης Οκτωβρίου 2017. Όπως τόνισε ο κ. Τσουβάλας, η τυπική και εξόχως τιμητική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας από την Πολιτεία ταυτίζεται απολύτως με την καθολική αποδοχή και την εκτίμηση της κοινωνίας προς τον αστυνομικό Οργανισμό και το προσωπικό του. Μια σχέση αμοιβαία και συμπαγή, η οποία καθημερινά ενισχύεται και ανατροφοδοτείται από την αδιάλειπτη προσπάθεια και το έργο του προσωπικού του Σώματος αλλά και από την ανταποδοτική έκφραση της Πολιτείας και των πολιτών προς την Ελληνική Αστυνομία, για τη σημαντική εθνική και κοινωνική της προσφορά.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικά η εξασφάλιση των απαραίτητων για την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία της χώρας προϋποθέσεων ομαλότητας, ηρεμίας και ασφάλειας αποτελούν βασικές υποχρεώσεις και κυρίαρχη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, τις πολύπλοκες επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις λοιπές υπάρχουσες δυσκολίες, καλείται, καθημερινά, να εκπληρώσει τη σημαντική και πολυεπίπεδη υπηρεσιακή αποστολή της.

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε όλους πως η Ελληνική Αστυνομία με ενισχυμένη την υπηρεσιακή της ετοιμότητα, με αναβαθμισμένη την εσωτερική της ποιότητα και με το προσωπικό της προσηλωμένο στο θεσμικό του ρόλο και την κοινωνική του αποστολή, θα συνεχίσει να υπηρετεί το αξιακό της πάνθεο με την ίδια αποφασιστικότητα, με τον ίδιο σταθερό βηματισμό, με τον ίδιο ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Παράλληλες εθελοντικές δράσεις

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά σε δυο σημαντικές κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προηγούμενων ημερών αστυνομικοί που υπηρετούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συγκέντρωσαν πάνω από -50- κιβώτια με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία παραδόθηκαν στους υπευθύνους του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από τον συγκεκριμένο οργανισμό, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε οργανωμένα σε δημόσια Νοσοκομεία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος και την κάλυψη παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία , στέλνοντας έμπρακτα ένα μήνυμα ελπίδας ζωής και αισιοδοξίας ιδιαίτερα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.