Η ΑΕΝ Σύρου στην ημερίδα "Επιλέγω Ναυτιλία"

  • Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017 - 10:38

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στο Μουσείο Μπενάκη, ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Ναυτιλία» για τους 500 περίπου παρόντες σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, στην οποία εκπροσωπήθηκε και η ΑΕΝ/Σύρου με 52 σπουδαστές και 2 εκπαιδευτικούς.

Η ημερίδα διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά και την εκπαιδευτική πρωτοβουλία isalos.net, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων, οι οποίες αφορούν τη ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση, με σκοπό την παροχή ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας με νέα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, σπουδαστές ΑΕΝ και φοιτητές ναυτιλιακών τμημάτων ΑΕΙ.

Η ημερίδα περιελάμβανε θεματικά πάνελ που αφορούν την ναυτιλιακή βιομηχανία και τη ναυτική καθημερινότητα, ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αξιωματικοί Ε.Ν., ναυτιλιακοί οικονομολόγοι και αναλυτές. Παρόντες κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών.

Υπήρξαν τρία πάνελ ομιλητών, η θεματολογία των οποίων ήταν η εξής:

(α) Το πρώτο μπάρκο: τι πρέπει να γνωρίζω;

(β) Ο αξιωματικός του μέλλοντος: οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου.

(γ) Ασφάλεια στη θάλασσα: υγεία, προστασία της θάλασσας και διαβίωση εν πλω.

Παράλληλα με τα θεματικά πάνελ, στους ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους, οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους 30 και πλέον ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες για τις εταιρείες και τα πλοία τους σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Η ΑΕΝ/Σύρου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την πλοιοκτήτρια εταιρεία BLUE STAR FERRIES για την άμεση ανταπόκρισή της, για άλλη μια φορά, στο αίτημα της δωρεάν μεταφοράς των σπουδαστών της Σχολής προς και από τον Πειραιά, καθώς και το λιμενικό πρακτορείο της Blue Star Ferries στη Σύρο, GAVIOTIS TRAVEL, για την ουσιαστική συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της μεταφοράς.