Κοινή δράση από το Δήμο Μήλου και το Δίκτυο Αειφόρου Νήσων - ΔΑΦΝΗ

Πριν το πετάξεις, σκέψου!

  • Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2017 - 23:49

Ο Δήμος Μήλου, ενεργό μέλος του Δικτύου Αειφόρου Νήσων – ΔΑΦΝΗ, διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου Μήλου, τη δράση «Πριν το πετάξεις, σκέψου! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά;"

Με το moto αυτό και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, επιδιώχθηκε η ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, ώστε να υποστηρίξουν ενεργά την προσπάθεια της ανακύκλωσης  και  να συμβάλλουν στην υιοθέτηση πάνινων τσαντών πολλαπλών χρήσεων και μείωση των πλαστικών.

Ο Δήμαρχος Μήλου  κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και μέλος του Δ.Σ του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, αναφέρθηκε  στις δράσεις του  Δήμου μας  για την ανακύκλωση, τα οφέλη που προκύπτουν για τη Μήλο και συνεχάρη τα παιδιά για την άριστη παρουσίαση. Στην παρουσίαση της δράσης, παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ. Τούρλου Ζαμπέτα, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Γεώργιος Ζούλιας και οι καθηγητές του σχολείου.

Στο πλαίσιο της δράσης, προκειμένου να γίνει η επαναχρησιμοποίηση πράξη, έγινε διανομή πάνινων οικολογικών τσαντών στους μαθητές του σχολείου, παρακινώντας την έμπρακτη συμμετοχή τους στην εκστρατεία ανακύκλωσης.